Çorum’da Ümmet İftarının İkincisi Yapıldı

Çorum’da Ümmet İftarının İkincisi Yapıldı

Çorum’da Müslüman Gençlik Platformu tarafından Ramazan ayında ikinci kez İskilipli Atıf Hoca Parkı’nda Mısır halkı ve diğer mazlum İslam coğrafyaları için ümmet iftarı düzenlendi.

Çorum’da Müslüman Gençlik Platformu tarafından Ramazan ayında ikinci kez İskilipli Atıf Hoca Parkı’nda Mısır halkı ve diğer mazlum İslam coğrafyaları için ümmet iftarı düzenlendi. İftarın menüsü yalnızca, su-simit ve hurmadan ibaretti…

Sunuculuğunu Rıdvan Yıldırım’ın yaptığı program iftar saati öncesinde basın açıklamasıyla başladı. Basın açıklamaları Müslüman Gençlik Hareketi üyeleri Bahadır Bayram, Zeynep Kılıç, Mustafa Sefa Çakır ve Aylin Kübra Çağdaş tarafından gerçekleştirildi.

Bahadır Bayram, yaptığı basın açıklamasında Mısır halkına karşı yapılan darbeye ve Rabia’tül Adeviye Meydanı’nda gerçekleştirilen katliama dikkat çekti. Bayram: “ Mısır’da yapılan darbe yalnızca cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye, İhvan-ı Muslimin’e ve Mısır halkına karşı gerçekleştirilen bir darbe değildir. Bu darbe tüm İslam Ümmeti’ne karşı yapılan bir darbedir. Cuntacı Mısır ordusunun kardeşlerimize sıktığı kurşunlar, aslında bizim kalplerimize sıkılmıştır. Zalimlerin ve mazlumların söz konusu olduğu bir hadiseye karşı objektif olunamaz. “ diyerek Çorum halkını Mısır halkına karşı duyarlılığa, maddi ve manevi desteğe çağırdı.

Zeynep Kılıç’ın yaptığı basın açıklamasında da Filistin ve Gazze’ deki zulme dikkat çekildi. Kılıç: ‘’ Gazze’de yıllardır devam eden bu insanlık dışı ambargonun yol açtığı sıkıntılar, Mübarek yönetiminin devrilmesi ve Mursi’nin cumhurbaşkanı olmasından sonra Refah kapısının açılmasıyla kısmen de olsa giderilmişti. Ancak darbe sonrasında askeri cunta, İhvan hareketini ezmeye çalışırken, aynı zamanda Hamas’ı da boğmaya yönelik sistematik adımlar atıyor. Siyonist kuşatma altındaki Gazze’nin nefes boruları sayılan tünellerin pek çoğu, su basılmak suretiyle kapatılmıştır. Zaten son derece kısıtlı imkânlarla hayatta kalmaya çalışan Gazzeli kardeşlerimiz şimdi çok daha zor durumda kalmışlardır.’’ diyerek Mısır’ın Özgür Filistin için ne kadar büyük öneminin olduğunu belirtti.

Mustafa Sefa Çakır yaptığı basın açıklamasında Suriye’nin de unutulmaması gerektiğini, Suriye’deki dramın ciddi bir noktaya geldiğini ifade etti. Çakır: ‘’ Suriye uykularımızı kaçırmalı. İnsanlık tarihi kaç kere böyle bir zulüm gördü, bilemiyorum. Şu an orada bir halk en az beş devletle savaşıyor. Başta İran ve Lübnan Hizbullah’ı olmak üzere Rusya, Çin, İsrail vs… Halk ise yalnız Türkiye’den ve civar ülkelerdeki duyarlı Müslümanlardan giden küçük yardımlar var sadece. Halkın yiyecek ekmeği dahi tükendi. Hastalıklar artıyor, ilaç yok. Ameliyatlar narkozsuz yapılıyor. Şebbihalar ellerine geçirdikleri Müslümanlara tarifi zor işkenceler uyguluyor.’’ dedi.

Basın açıklamasında son olarak mikrofonu Aylin Kübra Çağdaş aldı. Çağdaş: ‘’ Kardeşlik bilinci İslami bir zorunluluktur. Bizleri onlarca yıldır hapseden ulusal sınırları aşan bir bilinçle, Mısır’da ve Suriye’de direnen kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerde bulunmamız gerekmekte. Onları kuşatmaya çalışan zulüm çemberine karşı, kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını, Ayet-i Kerime’de belirtildiği üzere; bir saldırıya maruz kaldığımızda hep birlikte karşı koyduğumuzu göstermeliyiz.’’ diyerek genel anlamda İslam’ın kardeşlik ve ümmet bilinci çağrısına vurgu yaptı.    

Basın açıklaması esnasında tekbirler getirildi ve ‘’ Defol Git Ey Sisi’’ sloganları atıldı. Programın devamında Ubeydullah Abanuzoğlu’nun yaptığı Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle yürekler vahyin çağrısıyla yıkandı. Abanuzoğlu tarafından okunan Fâtır Suresi’nin ilk 7 ayetinin mealini Abdulkerim Tiryaki seslendirdi.
Kur’ân-ı Kerîm sonrasında Yasir Bayram “Kardeşim Sen Özgürsün” adlı şiiri okudu…

İftara yirmi dakika kala Gazeteci-Yazar ve Savaş Muhabiri Adem Özköse ile canlı telefon bağlantısı gerçekleştirildi.

Rabiatu’l- Adeviyye Meydanı hakkında bilgi veren Özköse, Mısır halkının umudunu hiçbir zaman yitirmediğini Allah’a karşı olan derin bağlılıkları ve samimiyetleri neticesinde zafere ulaşmak için mevzîlerini terk etmediklerini  kaydetti…

Özköse’nin konuşmasından sonra iftara geçildi.

İftar, İrfân Yıldırım ve Mevlüt Sucu’nun okudukları Arapça ve Türkçe duâlarla devâm etti…

Yapılan duâların ardından Necat Yazıcı genel bir değerlendirme konuşması yaptı.

Yazıcı, Ramazan ayının hakkıyla ihyâ edilebilmesi için sık sık mazlûmların hatırlanması gerektiğini, onlara maddî ve manevî yardımlarda bulunulması gerektiğini belirtti.

Konuşmasının sonunda Platform üyelerine teşekkürlerini ifâde etti..

Program, cemaat hâlinde edâ edilen Akşam namazı ile sona erdi…

img_20130802_184808.jpg

img_20130802_184928.jpg

img_20130802_185354.jpg

img_20130802_185522.jpg

img_20130802_185717.jpg

corum-iftar-20130803-1.jpg

corum-iftar-20130803-2.jpg

corum-iftar-20130803-3.jpg

corum-iftar-20130803-4.jpg

corum-iftar-20130803-5.jpg

corum-iftar-20130803-6.jpg

corum-iftar-20130803-7.jpg

corum-iftar-20130803-8.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler