Antalya Mısır’daki Zalim Cuntayı Protesto Etti

Antalya Mısır’daki Zalim Cuntayı Protesto Etti

Antalyalılar darbeci Sisi ve yandaşlarının dün gece Müslüman kardeşlere karşı yaptıkları katliamları kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Antalya’da Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla toplanan Antalyalılar darbeci Sisi ve yandaşlarının dün gece Müslüman kardeşlere karşı yaptıkları katliamları kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Antalya'da Muratpaşa Cami’sinde bir araya gelen topluluk ikindi namazının kılınmasının ardından Mısır’da cunta tarafından üzerlerine ateş açılarak şehid edilen Mısırlılar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından dua edildi. Akabinde cami avlusunda basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu adına Gültekin Sincar okudu.

Açıklamada, darbeye karşı sivil bir direniş sergileyen Mısır halkının üzerlerine ateş açılması sonucunda 200’e yakın insanın hayatını kaybettiği ve gelen haberlere göre 5000’in üzerinde insanın da yaralandığı belirtildi. Ayrıca açıklamada halka karşı gerçekleştirilen bu katliamın tel’in edildiği ve direnen Mısır halkının yanında olunduğu hatırlatılarak, Mısır’daki zulüm gören halka selam gönderildi.

Basın açıklaması sırasında “Uyan Diren Özgürleş!”, “Suriye’ye Mısır’a Direnişe Bin Selam!”, “Darbeci Sisi, Seninleyiz Mursi!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”,  “Yaşasın Küresel İntifada!” sloganları atılarak, tekbirler getirildi.

Topluluk basın açıklamasının ardından dağıldı.

antalya-misir-20130727-1.jpg

antalya-misir-20130727-2.jpg

antalya-misir-20130727-3.jpg

antalya-misir-20130727-4.jpg

antalya-misir-20130727-5.jpg

antalya-misir-20130727-6.jpg

antalya-misir-20130727-8.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

DARBECİ KATİLLERİ LANETLİYOR, KARDEŞLERİMİZE DESTEK VERİYORUZ!

Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askerî darbe ile devrilmesinin ardından, ülke genelinde başlatılan barışçıl gösterilerle halk kendi haklarını arama yoluna girmiştir. Her darbeci diktatöryal yönetimde olduğu gibi, bu barışçıl gösteriler hazmedilemeyip, katliamlarla bastırılma yoluna gidilmiştir. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayına bile hürmeti olmayan bu darbeciler hiçbir ilke ve değerlerinin olmadığını bir kez daha göstermişlerdir. Böylece darbeci Sisi ve hükümeti Mısır’da bir katliamın daha müsebbibi olmuştur.

Daha önce sabah namazında, ardından da teravih namazı vaktinde polis gücü ve baltacı adı verilen milisleriyle kardeşlerimize saldıran bu katil darbeciler, 29 gündür artarak sürdürülen barışçıl gösterileri hazmedememişlerdir. Dün darbe yanlılarını sokağa çağıran ve halkından yetki aldığını ilan ederek,’’ terörist’’ hareketleri bastıracağını söyleyen darbeci General Sisi, geceden itibaren saldırılarını yoğunlaştırması neticesinde, alınan son bilgilere göre 200’ün üzerinde kardeşimiz şehid olmuş ve içinde ağır yaralılarında olduğu 5000’e yakın kişi yaralanmıştır. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin sayısı her dakika artmaktadır. Baltacı çeteleri ile barışçıl gösteriler yapan halkı karşı karşıya getirerek kendine vazife çıkarmaya çalışan cunta yönetimi ülkeyi kan gölüne çevirmiştir.

Bu katliamda baltacı çetelerinin yanında özellikle polis ve askerlerin bir fiil müdahaleleri olmuştur. Gösterilerini devam ettiren halkın üzerine hedef gözetilerek ateş açılmıştır. Özellikle baltacı çeteleri ile omuz omuza hareket eden ordu, bu katliamın bir numaralı müsebbibidir. Bu müdahale sonucu Rabiatul Adeviyye Meydanı tam bir kan gölüne dönmüştür. Yaralılara müdahale için doktor ve ilaç sıkıntısı çekilmektedir. Bunun yanında birkaç hastane dışında yaralılar yerlerinin olmadığı söylenilerek kabul edilmemekte. Hatta gelen bilgilere göre yaralılar tutuklanmakta, ambulanslara bile silah sıkılmaktadır.

Savaş hallerinde dahi birbirlerini düşman olarak gören tarafların, hastaneler deki yaralılara dokunulmaması konusunda anlaşmaları varken; gelen bilgiler göstermektedir ki gözü dönmüş caniler katliamlarını hiçbir değer gözetmeksizin devam ettirmekten çekinmemektedirler.  

Batılı güçlerin ve onların işbirlikçileri olan Batılılaşmış halk kesimlerinin demokrasi konusunda nasıl ikircikli bir  tutum içinde olduklarını kendi yarattıkları putlarını işlerine yaramadığı zaman nasılda yediklerini bu olaylarda bir kere daha görmüş olduk. Halkın iradesi diyenlerin, Mısır’ın son seçimlerinde halkın büyük bir kesiminin oyunu almış olan İslami hareketlere ve halka karşı darbe yapmaktan çekinmediklerini ve bundan büyük bir sevinç duyduklarını izledik ve izlemeye devam ediyoruz.

Mısır’da ki darbeye, darbe diyemeyen ABD ve Batılı devletler bu katliamın ortağıdırlar. Bu saate kadar hiçbir açıklama yapmayan batılı devletler gösteriyor ki bunu görmezlikten gelerek kendi utanç tarihlerinde yeni bir sayfaya daha imza atmışlardır. Bunun yanında darbecileri finanse eden ve onları destekleyen başta Suud kralı ve Arap liderleri bu katliamın diğer ortaklarıdırlar.

Bizler, Allah’a iman etmiş Müslümanlar olarak, böyle bir katliam karşısında sessiz kalamayız. Bu katliamın hesabını hiç kimse haklı bir gerekçe göstererek veremez. Hiçbir insaf sahibi, insanlığını kaybetmemiş kimse bu katliama sessiz kalamaz/kalmamalıdır.

Ey Zalimler; Filistin’de, Cezayir’de, Irak’ta, Bosna’da, Tunus’ta, Libya’da, Afganistan’da, Suriye veya dünyanın herhangi bir bölgesinde dün ne yaptıysanız bu gün Mısır’da da mislini yapmaktasınız. Aklınızca zulüm karşısında direnen halkı sindireceğinize inanıyorsunuz.  Silahlarınızla, Medya şirketlerinizle galip geleceğinizi sanıyorsunuz. Şunu bilin ki! Asla başaramayacaksınız ve katlettiğiniz insanların kanlarında boğulacaksınız.  Aliya İzzet BEGOVİÇ’in de dediği gibi  “Sizler öldürüyor, bizler kazanıyoruz.’’  ve kazanmaya da devam edeceğiz inşallah.

Buradan bir kez daha Mısır Halkı ile birlikte olduğumuzu bildiriyor, kardeşliğimizin sınır tanımadığını haykırıyoruz. Zorbalığa ve katliama rağmen, ulusal ve uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna rağmen,  başta Rabiatul Adeviyye Meydanı olmak üzere Mısır’ın tüm meydanlarında direnen Mısırlı kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu

Önceki ve Sonraki Haberler