Özgür-Der Van Şubesine Silahlı ve Molotoflu Saldırı

Özgür-Der Van Şubesine Silahlı ve Molotoflu Saldırı

PKK basınının iki gündür açıktan hedef gösterdiği Özgür-Der'e bugün molotoflu saldırı yapıldı. Derneğin Van Şubesi kurşunlandı.

HAKSÖZ-HABER

Ramazan Bayramının birinci gününde Özgür-Der'e silahlı ve molotoflu saldırı...

Özgür-Der Van Şubesi, az önce 23.00 sularında silahlı ve molotoflu saldırıya uğradı. İçeride Kur'an okuyan insanların bulunduğu esnada derneğe saldıran bir grup dernek binasına 8-9 el ateş etti. Binaya molotof atan grup, şubeyi yakmak istedi.

Suriye'de Baas rejiminin paramiliter gücü PYD'nin Nusra Cephesi, ÖSO ve diğer direniş gruplarıyla girdiği çatışma sonrasında Rojava'da katliam olduğu yönünde dezenformasyona başlamış; yalan fotoğraflar ve iftiralarla Suriye direnişine kara çalmaya kalkışmıştı. Konuyla ilgili Özgür-Der tarafından bir basın açıklaması yapılmış, yaşanan gerçekler gözler önüne serilmişti.

Özgür-Der'in açıklamasını hazmedemeyen Türkiye'deki Kürt ulusalcılarının yayın organları Özgür-Der'i hedef gösteren yayınlar yapmış; PKK'lı gruplar sosyal medyadan resmen Özgür-Der'e yönelik saldırıya davet edilmişti.

Bugün Özgür-Der Van Şubesine gerçekleşen saldırıda ateşli silahların da kullanılması ve içeride insan varken binaya molotof atılması Kürtçü ulusalcıların, Kemalist devletin bir dönem bölgede uyguladığı baskıcı-katliamcı politikasından ne kadar çok şey öğrendiklerini gözler önüne serdi.

Saldırıda içeride bulunan kardeşlerimiz herhangi bir yara almadılar. Ancak hedef göstermelerin ve tehditlerin devam ettiği ve Özgür-Der kurumlarına yönelik yeni saldırıların yapılabileceği ifade ediliyor.

PKK basını manşetten ve hemen hemen tam sayfa böyle hedef gösterdi:

azadiya-welat_helinaceteyan_ozgurder.jpg

Twitter'dan yapılan saldırı çağrılarına bir örnek:

pyd-pkk-ozgurder-hedef-gosterme-twitter.jpg

***

PKK Basını Hedef Göstermişti

Rasuleyn / Serêkanî’de yoğunlaşan YPG/Nusra Cephesi gerilimi sonrasında başta PKK’ye yakın kaynaklar olmak üzere Türkiye’de bir kısım sol-liberal gazete ve İran kaynaklı haberlerde Nusra Cephesi üzerinden İslami direniş güçlerine karşı düzmece haberler üzerinden açık bir iftira kampanyası düzenlenmişti.

BDP’li vekil Sırrı Süreyya Önder’in de Twitter’deki hesabından ısrarla servis ettiği “İslamcıların sivil Kürtleri katlettiği” yönlü sözde kanıt olarak sunulan görüntülerin gerçeği yansıtmadığı kanıtlanmış ve bu kanıtlar Özgür-Der ile bağlantılı Haksözhaber ve Islahhaber sitesinde yayınlanmıştı. Sonrasında Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın konuyla ilgili manipülasyonlara dikkat çeken basın açıklaması üzerine Kürt ulusçuları “Rojava”yı sahiplenmek adı altında çeşitli zeminlerde Özgür-Der camiasını “katliam ortağı” ilan etmiş ve hedef göstermişti.

Van Şubesine yönelik yapılan alçakça saldırı ile tehlikeli bir boyut kazanan gelişmelerle ilgili olarak Özgür-Der tarafından bir kriz masası oluşturuldu. Bağlantılı olarak yaşanacak gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

Saldırıdan görüntüler:

ozgurder-van-subesi_molotof01.jpg

ozgurder-van-subesi_molotof02.jpg

ozgurder-van-subesi_molotof03.jpg

Van'da Kitlesel Basın Açıklaması Yapılacak

Bugün (9 Ağustos Cuma) saat 17:00'da Van Sanat Sokağında Özgür-Der tarafından bir basın açıklaması yapılacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler