Özgür-Der Van Şubesinde Bayramlaşma

Özgür-Der Van Şubesinde Bayramlaşma

Özgür-Der Van Şubesi gönüllüleri bir araya gelerek bayramlaştılar.

Özgür-Der Şube Başkanı Erdoğan Güleryüz misafirlerin bayramını tebrik ederek. “Rabbimizin bu bayramı Ümmet coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşanan mazlumiyetlerin nihayete ermesine, gelecek günlerin ulus temelli değil ümmet temelli bir birlikteliğe vesile olmasını Rabbil Alemin’den niyaz ederim” dedi.

Bayramın ilk günü yapılan alçakça saldırıyı kınayarak “Bizler Rabbimize iman etmişiz bu tür saldırılar bizim hakkı söylememizi engelleyemez”. Biz Müslümanlar olarak dünyanın neresinde bir kardeşimizin ayağına bir diken batsa biz o kardeşimizin acısını yüreğimizde hissederiz, Suriye’de Mısır’da, Çeçenistan’ta Afganistan’da ve ümmet coğrafyasının  her parçasında emperyalist güç odaklarının saldırılarına maruz kalan kardeşlerimizin yanında olacağız.

Rojava konusuna da değinen Güleryüz; Rojava’da PYD ile Muhalifler arasında bir çatışma olabilir fakat bazı çevrelerin yaydığı haberlerdeki gibi bir katliamın kesinlikle olmadığını eğer böyle bir olay varsa birlikte gidip yerinde incelemeye hazırız dedi. Daha dün Hakkâri’de yapılan yürüyüşte 1983 yılında gerçekleşen Erzurum depremi fotoğraflarını “Rojava’da Müslümanlar Kürtleri katlediyor” diye halkı kandırmaya çalışıyorlar bizler bunların bu oyununu her daim bozacağız. Minareyi çalan kılıfını uydurur misali Rojava’da katliam var haberini yayanlar buna kılıfı ise “oradan buradan” topladıkları fotoğraf ve videolarla Rojava’ymış gibi olaylardan habersiz halkı kendi saflarına çekmeye çalışıyorlar dedi.

van_bayramlasma-20130910-1.jpgvan_bayramlasma-20130910-2.jpgvan_bayramlasma-20130910-3.jpgvan_bayramlasma-20130910-4.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler