Amasya’dan Suriye Halkına Bayram Hediyesi

Amasya’dan Suriye Halkına Bayram Hediyesi

Suriye’ye Yardım Tırları Amasya’dan Yola Çıktı.

Özgür-Der Amasya Temsilciliği ile Hızır-Der’in Amasya’nın duyarlı halkının ve işadamlarının gönüllü bağışlarıyla oluşturdukları 2 tır dolusu yardım malzemesi Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım tırlarında 5 litrelik 200 adet Ayçiçek yağı, 30 ton un, 15 ton patates, 12 ton soğan, 3 ton şeker, 1 ton makarna, 250 kg salça, 100 adet tekli ortopedik yatak, 200 kg nohut, 50 adet battaniye, 250kg zeytin, 500 kg patlıcan, 1 ton pirinç, 50 çift ayakkabı bulunmakta.

Suriyeli mazlum halka ulaştırılacak bu yardım malzemeleri, öncelikli olarak iHH’nın Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki yardım bürolarına buradan da Suriye içindeki yardım sahiplerine ulaştırılacak. Yardım malzemelerinin intikal ve teslimatında Amasya Özgür-Der’den Mustafa SİEL ile Güven YÜCE hazır bulunacak.

Yardım malzemelerini taşıyan tır yola çıkmadan önce çalışmaları koordine eden dernek üyeleri tarafından dualarla uğurlandı. Konu ile ilgili olarak yardım kampanyasını organize eden dernek yetkililerince şu açıklamalarda bulunuldu.

amasya-20130911-1.jpg

amasya-20130911-2.jpg

amasya-20130911-3.jpg

amasya-20130911-4.jpg

Basın Açıklamasının Tam metni:

BİZLER SURİYE’Lİ KARDEŞLERİMİZLE DÜNYADA İLGİLENMEZSEK, AHİRETTE DE YÜCE ALLAH BİZLERLE İLGİLENMEYECEKTİR!

En asgari İnsani değerlere sahip olmak Dünya’nın başka memleketlerinde en az bizim çocuğumuz, annemiz, babamız kadar başkalarının da yaşam hakkı olduğuna inanmaktan geçer. Bunun da ötesinde iman ettiğimiz Kur’an’ı Kerimde Rabbimiz, kim bir insanı haksız yere öldürürse tüm insanlığı öldürmüş, kimde bir insanının hayatta kalmasına vesile olursa tüm insanlığın hayatta kalmasına vesile olmuş olur buyurarak, masum bir canın ne kadar değerli olduğunu bildirmektedir.

Kanıksamak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek değil bir Müslüman, sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış olmayıp; şeytan ve şeytanlaşmış insanların yapabileceği bir davranıştır. Peygamberimiz ahirette kurtuluşa erişecek gerçek Müslümanın bu konudaki en temel vasfını, “kişi kendisi için istediğini Mümin kardeşi içinde istemedikçe cennete giremez” sözüyle açıklığa kavuşturmuştur.

Kardeş olmak, bir olmak, ümmet olmak yüreğindeki tüm sınırları aşıp en uzak memleketleri yakınında hissetmek, açlıktan bayılan her muhtacın, haksız yere öldürülerek yere düşen her mazlumun canını kendi canından bir parça bilmektir.

Kardeş olmak açlıktan uyuyamayan küçük çocukların uykunuzu kaçırması demek, kardeş olmak koynundaki bir aylık bebeği katledilen annenin feryadının nefesinizin boğazınıza düğümlenmesi demek, kardeş olmak eşinin ırzına geçilen babanın çaresizliğinin yüreğinizi paramparça ederek o insanların ıstıraplarını iliklerinize kadar hissetmeniz demektir.

 Kardeş olmak sıcak yuvanızda çocuğunuza her baktığınızda günahsız bebeklerin parçalanmış bedenleri aklınıza gelip kendi çocuğunuzu okşamaya ellerinizin uzanamamasıdır.

Kardeş olmak çağın firavunlarına, nemrutlarına karşı Musalar, İbrahimler olmayı gerektirir. Zulme, tuğyana, zalime karşı kurşundan kaynatılmış bir duvar gibi set olmayı gerektirir.

Kardeş olmak unutmamak, kanıksamamaktır! Dün Bosna’yı, Çeçenistan’ı, Hama’yı, Halepçe’yi. Bugün Suriye’yi, Filistin’i, Burma’yı, Mısır’ı.

Yirmi sekiz aydır Suriye’de Esad zalimi yüz binden fazla insanı katletti. İkiyüz binden fazla insan zindanlarda işkence altında, bir milyondan fazla insan başka ülkelerde, beş milyondan fazla insan Suriye içinde mülteci olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, Suriye’nin halen Esed’in kontrolü altındaki kısmı tam anlamıyla açık cezaevi konumunda.

Her türlü zorbalığa karşı tüm Dünya’nın gözü önünde Müslüman olarak onurları ile yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin direnişi Allah’ın izniyle zafere ulaşacaktır inşaallah. Kardeşlerimiz kendi imtihanlarını canlarını ortaya koyarak veriyorlar. Peki biz Amasya’lı ve Türkiye’li Müslümanlar olarak Suriye aynasında biz kendi gerçekliğimizi görüp imtihanımızı verebilecek miyiz?  

Bize Allah yeter ondan başka yardımcımız yok diyerek direnen Suriye halkı hak-batıl mücadelesinde tarafını hakkın yanında yer alarak baştan kazandılar.  Kaybedecekleri neleri varsa kaybederek kazandılar. Canlarını en kutlu yolda Allah’a adadılar. Dinini, namusunu, canını korumak için mücadele eden bir topluluğu kim yenebilir ki?

Dünya hayatında irademizle yaptığımız her türlü düşünceden, davranıştan hesaba çekileceğimize inan Müslümanlar olarak Suriye sınavında haktan yana mı, Batıldan yana mı; Mazlumdan yana mı, Zalimden yana mı  aldığımız tavırla bir gün mutlaka hesap vereceğiz.

Allah katında hesap verilecek bir yaşam sürebilmek, haktan yana mazlumun yanında yer aldığımızı ‘inananlar kardeştir’ ayetinin sorumluluğu bilinciyle Amasya genelinde Özgür-Der Amasya temsilciliği  ve Hızır-Der olarak Amasya’nın duyarlı halkının gönüllü bağışlarıyla oluşturduğumuz 2 tır dolusu yardımı kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yola çıkarıyoruz. Yardımlar öncelikli olarak i.H.H.’nın (İnsan hak ve hürriyetleri İnsani yardım vakfı) Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki yardım bürolarına, buradan da Suriye içindeki yardım sahiplerine ulaştırılacaktır.

Kampanyamıza ayni ve nakdi yardımda bulunan işadamlarına ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Rabbimiz yaptıkları yardımları  kendi katında hayırlı ahirette kurtuluşları için vesile kılar inşaallah..

 

Önceki ve Sonraki Haberler