AK Parti’den Özgür-Der’e Geçmiş Olsun Ziyareti

AK Parti’den Özgür-Der’e Geçmiş Olsun Ziyareti

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan Özgür-Der'e geçmiş olsun ziyareti.

PYD ile muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar ardından, Özgür-Der’in PKK basını tarafından hedef gösterilmesi ve Van şubesinin silahlı ve molotoflu saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. Birçok sivil toplum kuruluşunun saldırıyı kınadığı ve destek verdiği Özgür-Der’e Ak Parti Diyarbakır il teşkilatı da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Av. Aydın ALTAÇ ile yardımcıları Mehmet Nesim AYDIN ve Mesna Şimşek, Özgür-Der Van Şubesine yapılan saldırıyı kınadı.

Özgür-Der il yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, sivil toplum kuruluşlarının hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek Özgür-Der’e yapılan saldırıyı kınadı. Parti politikası olarak Suriye halkının direnişini savunduklarını belirten Altaç, Özgür-Der’in de yardım çalışmalarının takdirle karşılandığını belirtti. Bir STK’nın basın yoluyla hedef gösterilmesi ve kimilerince yakılmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Altaç, “umarım bir daha böyle bir saldırı gerçekleşmez. Bu tarz baskı ve saldırılara maruz kalmazsınız” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nesim Aydın da yaptığı konuşmada, saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Özgür-Der’in partimize ve hükümetimize yönelik eleştirilerini bilerek buraya geldik. Eleştirilerinizi ve duruşunuzu bilmekle beraber size yapılan saldırıyı siyaset üstü bir mesele olarak görüyoruz. Bu yüzden buradayız ve saldırıyı kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç destekler için teşekkür ederken, saldırıların “katliam var” diye yayınlanan fotoğraf ve videoların Rojava’yla ilgisinin olmadığını kanıtladıkları için gerçekleştiğini belirtti. “Bizler Müslüman olarak Suriye halkının meşru direnişini destekliyoruz ve yardımlarımızı da bu yönde gerçekleştirdik. Yalan haberler ve fotoğraflarla önce Suriye direnişi ardından da derneğimiz hedef gösterildi.” şeklinde konuştu. “Sivillere yönelik katliam söylentileri KDP’ye yakın çevreler de dahil, PYD dışında hiç kimse tarafından dillendirilmedi. PYD’nin iddia ettiği katliama ilişkin gösterilen tüm foto ve videoların, çoğu Esad katliamı olmak üzere başka yerlerde ve zaman da çekilmiş olduğu anlaşıldı. Özgür-Der gibi Suriye halkının direnişini destekleyen dernek ve camialar bunların sahte olduğunu ve katliam söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyince hedef haline geldik. PKK medyası El Kaide üzerinden tüm İslami kesmeleri karalamaktadır. İslami direniş kesimlerine karşı bir algı oluşturmak için yayınladığı haberler yalanlanınca saldırganlaşmaya başladı ” diyen Koç, “Biz sivil bir kuruluşuz. Bir düşünce derneğiyiz. Bizim mücadelemiz silahla, baskıyla, tehditlerle değil, düşünceyledir ve biz mücadelemizi bu yönde sürdüreceğiz.”

Özgür-Der Diyarbakır Yönetiminden Serdar Bülent Yılmaz da, kendilerinin ümmetçi bir çizgide olduğu ve Kürtlerin kavmi haklarını ulusçuluk-milliyetçilik batağına sapmadan da savunabileceklerini düşündükleri ve dillendirdikleri için sürekli karalama ve saldırılara maruz kaldıklarını belirtti. Bugüne kadar bu saldırıların medya üzerinden yürütüldüğünü kaydeden Yılmaz, ilk defa açık bir saldırıya maruz kaldıklarını kaydetti. Bunun Özgür-Der’in Suriye direnişine verdiği destekten kaynaklandığını belirten Yılmaz, “Bizim bir mağduriyet dilimiz yok. Biz biliyoruz ki mesele Özgür-Der değil, mesele ümmetçi bir çizgide duruşumuz. Suriye halkına desteklerimiz. Bu saldırılar bize değil, Suriye direnişine yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.  

22495.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler