Gençler İnfak Kahvaltısında Buluştular

Gençler İnfak Kahvaltısında Buluştular

Çorum Müslüman Gençlik Platformu Pazar Günü İlim Yayma Cemiyeti’nde Mısır ve Suriye’deki mazlumların hatırlanması amacıyla İnfak Kahvaltısı düzenledi.

Çorum Müslüman Gençlik Platformu Pazar Günü İlim Yayma Cemiyeti’nde Mısır ve Suriye’deki mazlumların hatırlanması amacıyla İnfak Kahvaltısı düzenledi.

Daha önce de, Ramazan ayında iki defa İskilipli Atıf Hoca Parkı’nda Ümmet İftarı düzenleyen Müslüman Gençlik Platformu’nun Pazar günü düzenlediği kahvaltı program yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İlim Yayma Cemiyeti’nin konferans salonunda düzenlenen kahvaltının ardından Suriye ve Mısır’ın gündem edildiği bir program tertip edildi.

Sunuculuğunu Rıdvan Yıldırım’ın yaptığı program Mustafa Bozduman hocanın Kur’an tilavetiyle başladı. Okunan Kur-an’ı Kerim’in Türkçe mealini ise Yasir Bayram okudu. Konuşmalarını yapmak üzere platform üyeleri Mediha Taş ve Bahadır Bayram art arda kürsüye çıktılar.

Mediha Taş platform ile ilgili bilgi veren konuşmasında şunları söyledi: ‘’  Bir başlangıcı ve sonu olan şu hayatta, sondan sonuç alabilmek için Rabb’e adanmış bir kul olmak gerekir. Bizler Müslüman Gençlik Platformu olarak Allah’ın ayetlerine sımsıkı sarılıp O’nun davasıyla kurumuş çiçekleri yeşertmeyi amaçlıyoruz… ’’

Bahadır Bayram konuşmasında kardeşlik ve dayanışma vurgusu yaparak şunları söyledi : ‘’ 2011’den beri Suriye’de devam eden savaşta 100.000’in üzerinde insan öldü. 2 milyon insan ise mülteci duruma düştü. Bugün Türkiye’de çok sayıda Suriyeli mülteci var, onlar bizim misafirimiz. Çünkü öldürülen çocuklar bizim çocuklarımız, kirletilen kadınlar bizim annelerimiz, bacılarımız. Eğer onları öldürerek hicret etmeye zorluyorlarsa, onlar muhacirse bizler de ensar olmak zorundayız… Mısır’a gelince… Mısır’daki mücadeleyi, direnişi, onuru Rabiatul Adeviyye meydanında şehit edilen Esma Biltaci kardeşimizin samimiyet yüklü bakışlarından anlıyoruz. Babası ona yazdığı Veda Mektubu’nda Esma’nın ne kadar güzel bir azmi ve terbiye edilmiş bir nefsinin olduğunu söylüyor. Adeviyye Meydanı nefsine hâkim olmuş, terbiye edilmiş ve şehadet özlemiyle yanıp tutuşan yüreklerle dolu. Bugün o yüreklere el uzatmak farzdır…’’

Programın devamında Suriye’yi ve Mısır’ı konu edinen sinevizyon gösterileri izlendi. Mısır ile ilgili olanlarının içeriğinde darbe ile yönetimi elinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeden önceki son konuşmaları ve ‘’ Kardeşim Sen Özgürsün ’’ adlı şiirin Arapça bestesi vardı.

Mısır’da şehit olan Esma Biltaci’nin babasının kızına yazmış olduğu Veda Mektubu’nu Rabia Küyükoğlu okudu. Şiirin ardından Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki Suriyeli mültecilerin durumunu öğrenmek için orada mültecilerle ilgilenen Araştırmacı Yazar Mustafa Yıldız’la canlı telefon bağlantısı aracılığıyla görüşüldü. Yıldız mültecilere gelen yardımlar için tüm Türkiye halkına teşekkür ederken, yine de bazı eksiklerin olduğunun ve kış mevsiminin getireceği olumsuzluklara karşı o insanlar için yapılan yardımların devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Canlı telefon bağlantısının ardından, Rumeysa Bayram ve Humeyra Koçak şiirler okudular. Program platform üyesi Eren Kılıç’ın yapmış olduğu Dua ile sona erdi.

Program sonunda sunucu Rıdvan Yıldırım program vesilesiyle elde edilen gelirlerin Gaziantep Islahiye’de bulunan Suriyeli mültecilere gönderileceğini söyleyerek herkese teşekkürlerini bildirdi…

corum-20130826-1-001.jpg

corum-20130826-2.jpg

corum-20130826-3.jpg

corum-20130826-4.jpg

corum-20130826-5.jpg

corum-20130826-6.jpg

corum-20130826-7.jpg

corum-20130826-8.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler