Akhisar Özgür-Der: Saldırılar Bizi Susturamaz!

Akhisar Özgür-Der: Saldırılar Bizi Susturamaz!

Akhisar Özgür-Der temsilciliği dernek merkezinde Özgür-der Van Subesi ve Özgür-Der Bağlar şubesine yapılan saldırıları kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Akhisar Özgür-Der temsilciliği dernek merkezinde Özgür-Der Van Subesi ve Özgür-Der Bağlar şubesine yapılan saldırıları kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Akhisar Özgür-der adına basın açıklaması  Ali Soylu tarafından okundu. Müslüman kuruluşların  Suriye direnişine verdikleri destekten dolayı sindirilmeye çalışıldığı, ümmet duyarlılığı içinde yaptığımız yardımların devam etmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada diğer Özgür-der şubeleriyle dayanışma içinde olduğumuzun altı çizildi.

Basın Açıklamasının metni aşağıdadır:

ÖZGÜR-DER’E SALDIRILARI KINIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde PYD (PKK) Rojava’da Suriye’li muhalifler tarafından katliam yapıldığını iddia etmiş, katliam görüntüleri diye arka arkaya sundukları fotoğraf ve video görüntülerini ÖZGÜR-DER bünyesinde bulunan HAKSÖZ haber sitesi belgeleriyle ortaya çıkarmıştı. Rojava’da masum sivillere yönelik katliam yapıldığı, kadınlara tecavüz edildiği, cami hoparlörlerinden Kürtlerin canlarının, mallarının helal olduğuna dair fetvalar yayınlandığı türünden yalanlarla propaganda yapmışlardı. Bu tür iftiralarla kamuoyu oluşturmak, gündem belirlemek, tabanı hareketlendirmeye kalkışmışlardı. Hız kesmeden yalan haberlerle bu iftiralara devam ediyorlar.

Rojava’da Katliam Var” diyerek ortamı ve gündemi kendi çıkarlarına göre manipüle eden ve Suriye’de zalim Esed rejimine karşı mücadele eden Müslümanları arkadan vurmaya çalışan, PKK-PYD medyasının ajitatif faaliyetleri ve bunlara çanak tutan içten dıştan diğer mahfiller bölgede hakkın ve adaletin savunuculuğunu yapmaya gayret eden Müslümanları hedef gösterdiler ve sonunda Özgür-Der Van Şubesine ve Diyarbakır Bağlar Temsilciliğine yapılan bu alçakça saldırılar gerçekleşti. Açıkça uydurma olduğu belgelenen görüntü ve haberlerle Esed’in taşeronluğuna soyunmuş PKK-PYD çizgisi, Türkiye’de ve tüm dünyada insani faaliyet yürüten vakıf, dernek ve şahısları da hedef göstermeye devam ediyor.

Bizler biliyoruz ki; bu saldırılar sıradan saldırılar değildir. Bu saldırılar sürpriz münferit bir olaylar da değildir. Bu saldırılar birkaç kendini bilmezin işi de değildir. İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesidir. “Rojava’da Katliam Var” kampanyasının tümüyle temelsiz ve yalan olduğunun delilleriyle birlikte ortaya konulması bir takım çevrelerde had safhada bir tahammülsüzlük ve saldırganlık doğurmuştur. Sonuçta da içerisinde Kur’an okunan Müslümanların kurumlarına molotof atılmak ve kurşun sıkılmak suretiyle saldırılmıştır. Bu saldırılar ümmet dayanışmasına karşı yapılmıştır.

İki yılı aşkın bir süredir yüz binden fazla insanı katleden ve milyonlarcasını da mülteci durumuna düşüren katil Beşşar Esad diktatörlüğüne karşı, ümmetçi bakış açısıyla İslami direnişin yanında yer aldığı ve direnişe destek verdiği için Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği’nin Van Şubesine ve Diyarbakır Bağlar Temsilciliğine yapılan menfur saldırıları ve buna destek olan tüm odakları kınıyoruz.

Özgür-Der Türkiye’nin genelinde de Suriye’de mazlum ve mağdur duruma düşmüş kardeşleri için toplanan yardımlara aracılık etmiş, Beşşar Esed rejiminin yoğun saldırı tehdidi altındaki bölgelerde hayati riskleri de göze alarak bu yardımları hak sahiplerine ulaştırma çabası içinde olmuştu Beşşar Esed taşeronluğu yapan PYD (PKK) bu yardımlardan da rahatsız olmuş başta Özgür-der olmak üzere birçok İslami kuruluşu El Kaideci olduğu iftirasını yaparak Türkiye kamuoyunda İslami kuruluşları itibarsızlaştırmaya çalışarak kendini de mağdur göstermiştir

Müslümanlar Cenabı Allah’tan başka kimseden korkmaz ve yine O’ndan başka kimseden yardım beklemezler. Müslümanlar Müslümanlardan başkasına sevgi ve muhabbet beslemezler. Müslümanlar Ulusalcı Kürtlerin bu baskı ve saldırılarına karşı boyun eğecek değillerdir. Müslümanlar ırkçı ve faşistlerden beri olanlardır.

Müslümanlar Rablerine kulluk eden ahiret gününe inanan namazlarını kılan zekâtlarını verenlerdir. Müslümanlar kendilerine bir saldırı olduğunda birlik olup karşı koyanlardır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler