Mısır’daki Katliam Fatih’te Protesto Edildi

Mısır’daki Katliam Fatih’te Protesto Edildi

Mısır’da Müslüman kardeşlerimize yönelik katliam İstanbul Fatih’te protesto edildi.

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da darbeci yönetimin kolluk güçlerinin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında göstericilere müdahalesi İstanbul'da protesto edildi.

Katliamı protesto etmek üzere çeşitli İslami kuruluşların çağrısıyla Fatih Camii avlusunda bir araya gelen Müslümanlar, “Darbeye Sessiz Kalanlar Bu Katliamın Suç Ortaklarıdır”, “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacaklar!” ve “Zorbalık ve Hukuksuzluk Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak” yazılı pankart v dözvizler açtı.

Ellerinde Mısır bayrakları, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerinin yanı sıra Özgür Suriye ve tevhid bayrağı taşıyan göstericiler, sık sık tekbir getirdi; “Seyyid Kutub El-Benna Selam Olsun İhvan’a”, “Şehitlerin Kanları Zalimleri Boğacak!”, "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi", "İstanbul'dan Mısır'a Direnişe Bin Selam", "Kahrolsun İşbirlikçi Hainler" şeklinde çeşitli sloganlar attı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Protestoda Özgür-Der, İHH, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Platformu temsilcileri birer konuşma yaptı.

“Oğlumun Kanı Hiçbir Şekilde Boşa Gitmeyecek”

Bu sabahki katliamda bir oğlunu kaybeden ve katliam esnasında Türkiye’de bulunan İhvan mensubu Ebu Mervan da eyleme katıldı. "Allah'ın, zalimlerin yaptıklarından habersiz olduğunu zannetme. Allah'ın yiğit erleri vardır. Bazıları canlarını verdiler, bazıları da sıralarını bekler" ayetini okuyan Ebu Mervan, iki oğlundan birisinin 3 hafta önceki saldırılarda ağır yaralandığını, diğerinin ise bu sabah Allah'a kavuştuğunu dile getirdi. Mervan, oğlunun kanının hiçbir şekilde boşa gitmeyeceğini söyledi.

Mervan, Sisi'ye bir mesajı olduğunu belirterek, "Allah'a yemin olsun ki benim çocuklarımın kanları hiçbir şekilde boşa gitmeyecektir ama er ama geç sen bunun karşılığını kesinlikle alacaksın. İslam'a kendilerini feda edecek nice yiğit erler vardır. Senin kurşunların bizi korkutamaz. Azmetmemize azimet katacak ve bu davamıza bizi daha da bağlayacaktır. Tufan geliyor, büyük dalgalar geliyor ey Sisi" diye konuştu.

Mervan'ın konuşması sırasında alanda bulunan bazıkişiler, gözyaşlarını tutamadı.

“Bugün 5 Arkadaşımın Vefat Haberini Aldım”

Yine birkaç gündür Türkiye’de bulunan "Mısır Darbe Karşıtı Gençler" oluşumunun sözcüsü Erva Tavel, eylemde söz aldı. Adeviyye Meydanı'nda bu sabah yüzlerce kişinin şehit olduğunu ifade eden Tavel, orada şehit olanların her gün annelerini, çocuklarını ve eşlerini arkalarında bırakarak Adeviyye Meydanı'na gittiklerini ve sadece Allah'ın birliğine inanıp, O'na güvendiklerini söyledi.

Bugün, daha bir kaç ay öncesine kadar oturup konuştuğu 5 arkadaşının vefat haberini aldığını dile getiren Tavel, şöyle devam etti:

“Sadece Allah’tan Yardım İstiyoruz!”

"Arkadaşlarımız hedef alınarak öldürüldü. Onlar, 'Allah büyüktür' dedikleri için suçsuz günahsız kadınları öldürdüler. Allah, o öldürenden çok daha büyüktür. Onlar, çocuklara, kadınlara, gençlere, yaşlılara hiçbir şekilde hürmet etmediler. Gözlerini kırpmadan onları öldürdüler. Göstericilerin hiçbir şekilde silahı yoktu. Bu yöndeki iddialar asılsızdır. Onların silahları olsaydı 4 saatte 2 bin insan nasıl öldü? Neden bu insanlardan bir tanesi bile silahıyla çıkıp savunma yapmadı. Demokrasiden bahseden o büyük ülkeler şimdi neredeler? Sakın bu sorumdan onlardan destek istediğimi zannetmeyin. Biz onların ne olduğunu biliyoruz ve asla destek istemiyoruz. Biz desteğimizi büyük olan Allah'tan istemeye devam edeceğiz."

Eylemde Özgür-Der ve Haksöz Dergisi'nden Hamza Türkmen, İnsan ve Medeniyet Hareketi Temsilcisi Fesih Kaya, Anadolu Gençlik Derneğinden Muzaffer Aktürk, Medeniyet Derneği adına Beşir Eryarsoy ve İHH İnsani Yardım Vakfı adına Osman Atalay yapılan katliamı kınayarak, Mısır halkının ve Muhammed Mursi'nin yanında olduklarını ifade ettiler.

Bugün 19.00’da Galatasaray Lisesi Önünde Toplanılacak

Protestolar Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi İstanbul’da da devam edecek. Bugün 19.00’da İstiklal Caddesinde bulunan Galatasaray Lisesi önünde toplanma çağrısında bulunuldu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Önceki ve Sonraki Haberler