Mısır Katliamı Eyüp'te Protesto Edildi

Mısır Katliamı Eyüp'te Protesto Edildi

Mısır'da ordunun halka yönelik katliamı Eyüp Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından protesto edildi.

HAKSÖZ-HABER

İslami kuruluşların yaptığı çağrı üzerine Eyüp Sultan Camii'nde Cuma namazında toplanan Müslümanlar namaz sonrası meydanda Mısır ordusunu protesto etti. Mısır’da direnen kardeşlerine selam yollayan kalabalık “Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz!”, “Darbeye Sessiz Kalanlar Bu Katliamın Suç Ortaklarıdır!” vb. yazılı pankartlar açarken “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacaklar!”, “Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak!”, “Suriye’de Mısır’da Direnişe Bin Selam!” yazan dövizleri taşıdılar.

Yavuz Baysan'ın sunduğu, Fesih Kaya’nın gıyabi cenaze namazı kıldırdığı ve konuşmaların yapıldığı eyleme Grup Yürüyüş de marşlarıyla destek verdi.

“Darbeye Karşı Çıkmayanlar İslami Hareketten Korkuyorlar!”

Eylemde bir konuşma yapan Rıdvan Kaya Mısır’da yaşanan katliamın canlı yayınlarla bütün dünya tarafından sessizce izlendiğini vurgularken şehit olanların kardeşlerimiz olduğunu hatırlattı. Mısır ordusu tarafından yaralanan kardeşlerimize yardım eli uzatanların da katledildiğini kaydeden Kaya, bu katliamı yaparken Sisi’ye yardım eden işbirlikçileri olduğunun da altını çizdi. Suriye’de ve Mısır’da yaşanan katliamlara atıfla ‘Müslümanlar birbirini öldürüyor’ iddiasının asılsız olduğunu ve kardeşlerimizi katleden, yakan, tecavüz eden insanların Müslüman sıfatını hak etmediğini söyleyen Kaya, darbeye karşı çıkmayıp darbecilerin suçlarını da örtmeye çalışan, Türkiye hükümetini verdiği destek sebebiyle eleştiren grupların İslami hareketten korktuklarını ifade etti.

“Takiyyeciler Bir An Önce Tövbe Etmeli!”

Eylemde konuşan Ramazan Kayan Allah’ın yardımının yakın olduğunu hatırlattığı konuşmasında Allah’ın zafer müjdesinin yanında zalimlerin silahlarının bir hükmünün bulunmadığını ifade etti. Takiyyecilerin, tedbircilerin, tarafsızların vb. grupların daha geç olmadan tövbe edip mazlumlardan yana olmaları gerektiğini vurgulayan Kayan, şehitlerin dökülen kanlarıyla yeni bir dünyaya uyanıldığını kaydetti. Adeviyye Meydanı’nın birçok anlam taşıdığını söyleyen Kayan, dua ve temennilerle konuşmasını bitirdi.

“Müslümanlar Yumruklarıyla Öfkesini Gösterdi!”

Abdurrahman Dilipak, yaptığı konuşmada eyleme katılanların işaret diliyle Mısırlı kardeşlerine mesaj vermelerini istedi. Bunun üzerine yumruklarıyla ve el işaretleriyle darbeci Mısır ordusuna öfke mesajı veren Müslümanlar şehadet parmaklarıyla Rablerini tekbir ettiler. Türkiye’de ve diğer bölgelerde yapılan destek gösterilerin Mısırlı direnişçiler tarafından sevinçle karşılandığını belirten Dilipak, zamanın ve mekanın şahitleri olmamız, yeni bir dünya kurulurken tek bir ümmet olarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini kaydetti.

“Esma Biltaci Unutulmayacak!”

Muhammed Emin Yıldırım, konuşmasında Muhammed Biltaci’nin şehit olan kızı Esma’nın, topkı Furkan Doğan gibi tarihe kazındığını ve asla unutulmayacağını belirtti. Önceden konuşmalarda sahabilerin anlatıldığını bundan sonra sahabilerin izinden giden direnişçilerin de anlatılacağını ve örnek gösterileceğini ifade eden Yıldırım, telefon yoluyla Mısır’dan aldığı haberleri Müslümanlarla paylaşarak konuşmasına son verdi.

“Yalla İrhal Ya Sisi”

Grup Yürüyüş Seyyid Kutub’un sözlerini yazdığı “Kardeşim Sen Özgürsün” adlı ezgiyi okudu. Ardından İbrahim Kaşuş’un Suriye diktatörü Beşşar Esed için bestelediği “Yalla İrhal Ya Beşşar” şarkısını “Yalla İrhal Ya Sisi” diye de uyarlayarak söyleyen Grup Yürüyüş, Suriye ve Mısır halkı için zafer temennisinde bulundu.

“Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!”

Tevhid, Mısır ve Suriye bayraklarının alanı doldurduğu eylem süresince “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!”, “Yalla İrhal Ya Sisi!”, “Seyyid Kutub, El Benna, Selam Olsun İhvana!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!”, “İstanbul’dan Mısır’a Direnişe Bin Selam!”, “Suriye’de Mısır’da Direnişe Bin Selam!”, “Yaşasın Küresel İntifada!” sloganları atıldı ve sık sık tekbirler getirildi.

Fotoğraf: Emine Nur Çakır-Murat Kurt

Foto Galeri İçin Tıklayınız!...

 

20130816-eyup-cami-misir_05.jpg

 

20130816-eyup-cami-misir_13.jpg

 

20130816-eyup-cami-misir_11.jpg

20130816-eyup-cami-misir_19.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler