Antalya'da Mısır Direnişine Destek

Antalya'da Mısır Direnişine Destek

Mısır’da gerçekleştirilen katliamlar Antalya’da Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından protesto edildi.

Mısır’da darbeci, gayri meşru yönetim tarafından Mısır halkına karşı gerçekleştirilen katliamlar Antalya’da protesto edildi. Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla Cuma namazında Muratpaşa Camii’nde toplanan çok sayıda insan Mısır’da yaşananlara yönelik tepkilerini dile getirdi. Cuma namazından sonra Mısır’da şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılınıp katliamlar tel’in edildi ve katiller lanetlendi. Gıyabi cenaze namazının ardından toplanılıp kortej halinde Kışlahan Havuzbaşı’na bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılımın yoğun olduğu gözlenirken darbenin karşısında Mısır halkının yanında olunduğunu ifade eden çok sayıda slogan atıldı. Meydanda basın açıklaması okuyan grup olan bitene sessiz kalınmayacağını dile getirdiler.

Açıklamayı grup adına Lokman Doğmuş okudu. Açıklamada, Mısırlı Müslüman kardeşlerimiz tarihin en vahşi saldırısı ile karşı karşıya bulunuyor. 3 Temmuz’da ahlaksız bir şekilde meşru yönetimi devirip kukla bir hükümet ile Müslümanlara hükmetmeye çalışan basiretsiz cunta, acizliğini ve başarısızlığını Müslüman kanı dökerek örtmeye çalışmaktadır ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada darbecilere ithafen; Biliniz ki başaramayacaksınız! Size, ne bu dünyada ne de ahirette rahat yok. Ve bilin ki biz teslim olmayız. Ya zafer kazanırız ya da ölürüz. Masum kız çocuklarını öldürdüğünüz halde bizi terörizm ile suçluyorsunuz! Terörist sizsiniz, yalancısınız ve iftiracısınız sözleri ile cunta yönetimine duyulan tepki dile getirildi.

Açıklamada son olarak Antalya’da yaşayan Müslümanlar olarak ümitsizliğe düşülmediği belirtilerek Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin onurlu direnişlerinin hepimizin yüz akı olduğu belirtildi. Allah’tan Mısır’da kardeşlerimizin yardımcısı olması duasının ardından basın açıklması sona erdi. Basın açıklamasından sonra Mısır Halkı için bir dua edildi. Duada, Mısır’da Müslümanlara karşı gerçekleştirilen katliamlar karşısında direnen Mısırlı Müslümanlar için Allah’ın yardımı istendi. Yapılan duanın ardından eylem sona erdi.
Eylemde, “Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz”, “Katil Sisi Seninleyiz Mursi”, “Ya Allah Menne Gayrek Ya Allah”, “Mısır Halkı Yalnız Değildir”, “Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah”, “Suriye’ye Mısır’a Direnişe Bin Selam” vb. çok sayıda slogan atıldı.

img_0991.jpg

img_0944.jpg

img_0972.jpg

img_0962.jpg

Basın Açıklaması Tam Metni:

Mısır’da Darbeciler Kazanamayacak

Bismillahirrahmanirrahim

Sayın Basın Mensupları ve Değerli Antalya Halkı

Mısırlı Müslüman kardeşlerimiz tarihin en vahşi saldırısı ile karşı karşıya bulunuyor. 3 Temmuz’da ahlaksız bir şekilde meşru yönetimi devirip kukla bir hükümet ile Müslümanlara hükmetmeye çalışan basiretsiz cunta, acizliğini ve başarısızlığını Müslüman kanı dökerek örtmeye çalışmaktadır.

Ellerinde Kur’an’dan başka bir şey olmayan her yaştan binlerce insanın bulunduğu meydanlara, çatılara yerleştirilen katiller tarafından doğrudan hedef gözeterek mermi yağmuruna tutulmuş aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce insan şehit edilmiştir. Meydanda bulunan hastane iş makinalarıyla yıkılmış, diğer bazı çadırlar da içindekilerle birlikte yakılmıştır. Kukla, gayri meşru hükümet meydanı terk edenlerin güvenliğinin sağlanacağını söylediği halde bu konuda da yalan söylemiş binlerce insan işkenceye tabi tutulmuştur. Şu an aldığımız haberlere göre geniş kapsamlı bir tutuklama furyası başlamıştır. Kendi halkını acımasızca öldüren bu katiller pervasızca hâlâ kanundan nizamdan bahsedebilmektedir.

Mısırda şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyor darbeye karşı sürdürdükleri onurlu direnişlerini selamlıyoruz. 

" أريد أن أتكلم باللغة العربية كي تفهموا أيها الانقلابيون اعلموا انكم لن تنجحوا! لا راحة لكم في الدنيا ولا في الاخرة وافهموا أننا لن نستسلم ننصر أو نموت أنتم الإرهابيون أنتم الكاذبون وأنتم المفترون حين تتهموننا بالإرهاب أنتم قتلتم بنات لا ذنب لهن"

(Darbecilerin anlayabilmesi için Arapça olarak söylemek istiyorum: Biliniz ki başaramayacaksınız! Size, ne bu dünyada ne de ahirette rahat yok. Ve bilin ki biz teslim olmayız. Ya zafer kazanırız ya da ölürüz. Masum kız çocuklarını öldürdüğünüz halde bizi terörizm ile suçluyorsunuz! Terörist sizsiniz, yalancısınız ve iftiracısınız.)
Buradan darbeci, insanlık düşmanı generallere sesleniyoruz: Siz hiçbir zaman başaramayacaksınız. Artık Müslüman halkları namlu ile tank ile sindirmenin zamanı geçmiştir. Bunu sizler de biliyorsunuz. Sizin kadınları, çocukları, silahsız masum insanları acımasızca katletmeniz içine girdiğiniz paniği gösteriyor. Sizin sokağa çıkma yasaklarınız, olağanüstü hal ilanınız hiçbir işe yaramayacak ve sadece sonunuzu daha da yaklaştıracaktır. Sizi ne yüzünüzü çevirdiğiniz Amerika ne İsrail kurtaramayacaktır. Yalanlarınıza sizden daha alçak olan uluslararası karanlık güçlerden başka hiç kimseyi inandıramayacaksınız. Çünkü Rabbimiz “Zalimler hangi inkılapla devrileceklerini öğreneceklerdir.” buyuruyor. Ve er ya da geç siz de işlediğiniz suçlardan yargılanacaksınız. Cezanızı bu dünyada çekmeniz yetmeyecek ebedi cehennemde bin pişman olacaksınız.

Askeri darbeyi destekleyen sözde sivil, liberal, laiklere sesleniyoruz. Sizler hiçbir zaman rahat uyuyamayacaksınız. Darbeci askerlerin önünde eğilirken erdiğiniz huzur bu katliamla yok olmuştur. Masum insanların dökülen kanları ellerinize bulaşmıştır. Mısır’ı sürüklediğiniz bu ortam size de yaramayacaktır. Allah sizi de kahredecektir.

Uluslararası camiaya, demokrasi ve insan haklarını sadece kendisi için uygun gören batılı güçlere sesleniyoruz. Siz en ufak bir çıkarınız söz konusu olduğunda bütün mekanizmaları işletiyorsunuz da bu kadar büyük bir katliam karşısında hiç atacak bir adım bulamıyor musunuz? Susmanız sizi de katliam ortağı yapmaktadır. Vakit kaybetmeden derhal önlem alın Mısır’ın kanlı generalleriyle ilişkinizi kesin, gayri meşru olduğunu kabul edin ve onların bu insanlık düşmanı girişimini akamete uğratın.

Mısır’da Muhammed Mursi iktidarda iken tek kuruş yardım göndermeyen, gayri meşru cunta yönetimine ise Müslümanlardan gasp ettikleri petrol parasıyla doldurdukları hazinelerin ağzını açan aşağılık, gayri meşru kukla yönetimlere de diyoruz ki korktuğunuz sizin de başınıza gelecektir. Saçıp savurduğunuz, darbeci, halk düşmanı basiretsiz cuntaya bonkörce bağışladığınız zenginlikler derdinize derman olamayacak ve adım adım intifada sizin de tahtınızı er ya da geç sallayacaktır.

Biz Antalya’da yaşayan Müslümanlar olarak ümitsizliğe düşmedik düşmeyeceğiz. Biz Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin onurlu direnişlerinin hepimizin yüz akı olduğuna inanıyoruz. Allah şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerin kabul etsin. Allah bu haklı mücadelelerinde kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu

 

Önceki ve Sonraki Haberler