Adana'da Adeviyye Nöbeti Devam Ediyor

Adana'da Adeviyye Nöbeti Devam Ediyor

Adana'da yapılan Adeviyye Nöbeti 5. gününe girdi. Sitemiz yazarı Hamza Türkmen de nöbette bir konuşma yaptı.

Her Meydan Adeviyye Olsun etkinliği çerçevesinde Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun düzenlediği "5 Gün Adeviyye Nöbeti" 5. Gününde Adanalı müslümanlar yine meydanlardaydı.

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu altında birleşen sivil toplum kuruluşları Mısır'da yaşanan darbe ve sonrasındaki katliamları protesto etmeye devam ediyor. Darbe yönetiminin Mısır halkının gösteri yaptığı Adeviye Meydanı'na operasyon düzenleyerek binlerce insanı katletmesi üzerine başlayan gösterilere Adanalılarda desteğini esirgemiyor.

5. gününe giren Adana'da 5 Gün Adeviyye Nöbeti ilk günkü coşkuyla devam ediyor. Fedakar Müslümanlar, Mısırlı kardeşlerini yalnız bırakmamak adına her meydanı terk etmiyorlar.

5 Ocak meydanından geçen araçlar eyleme ve mazlum kardeşlerine kornalarla eşlik etti. Yatsı namazı vakti Kıbrıs Caddesinden bir grup tekbirle alana giriş yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Cuma Yavuz, dünyanın tüm bölgelerinde direniş güçlerini ve mazlumları selamladı ve asla umutsuzluğa düşülmeden Müslümanlar için daha fazla gayret ve zaman harcanması gerektiğini söyledi. Yavuz, "İslam dünyası zor günler yaşıyor. Bu meydana 5 gündür gelerek kardeşlerinizin yanında olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bugün Suriye'den katliam haberleri geldi. 1200'den fazla Suriyeli şehid oldu. Kardeşlerimizin yanında olmak zorundayız" dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Hakan Yalınız, bu zamana kadar yaşanan katliamların ve zulümlerin hiç birisinin canlı yayından yapılmadığını belirterek, "Katliamları canlı yayından izledik, biz kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Zalimlerin ve yandaşlarının zulümlerini hep öteledik. 5 gündür bu meydanda yaşananları görmek istemeyen gözlere, vicdanları taş kesilmişlere "Men La Ğayrak Ya Allah" diye haykırıyoruz. Mubarek'i devirmek için yapılan eylemlerde Müslümanlar meydanı tertemiz bırakıyorlardı. Çünkü Müslüman her işini temiz yapar, elinden zarar görülmez. Öyle ki darbecilerin meydanlarda kullandığı maşaları kameralarını Müslümanların açıklarını yakalayabilmek için. Fakat buna rağmen hiçbir şey elde edemediler, açık bulamadılar. Bugün diri diri katledilen çocukların hesabını Allah sorduğunda ne cevap vereceğiz" dedi ve meydanları doldurmaya çağırdı.

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu adına sahne alan çocuklar ezgiler söyledi. Suriye'de dün gece gerçekleşen katliamdan derlenen videolardan oluşan sinevizyon gösterisinden sonra 5. Gecenin konuğuHamza Türkmen bir konuşma yaptı. Türkmen, Maun Suresini hatırlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"ABD'nin maşası ve Suriye'deki katliamın baş aktörlerinen Nasrallah 5 vakit namaz kılıyor ve eşleri de çarşaflı. Allah Maun Suresinde "Vay o namaz kılanların haline..." der. İşte bunları da kıldıkları namaz kötülükten alıkoymuyor. İkisi de katil. Küresel kapitalizmin faşistleri Mısır'da Müslümanları çadırda yaktılar. Kamyon kasasına doldurup katlettiler. Fetih Camii'ni kuşatıp kimyasal gazlar attılar. Çağdaş Ebu Leheb'lerin elleri kurusun! Mısırlı Müslümanlar Mekke devrindeki Müslümanlar gibi direniyorlar. İnsanlığı özgürlüğü ulaştırmak için ölümü göze alıyorlar. Onlar bizim için ölüyorlar. Bir yanda işgalciler diğer yandan haklarını arayanlar var. Biz sahte Sünnilere de sahte Şii'lere de karşıyız. Muhammedi direnişin yolcularıyız. Yeniden ümmet ve kardeşlik bilinci Batı'yı öylesine korkutuyor ki, bütün bu vahşeti bundan dolayı. Mısır'da, Suriye'de vs. bölgelerde Müslüman Müslümanı katletmiyor. Amaçları olan Tevhid, Adalet ve Özgürlük şiarını hayatlarına geçirmeye çalışıyorlar. Söz verdiler ve sözlerine sadık kaldılar."

Müslümanların adlarının başına batıvari sıfatlar takmadan direndiklerini söyleyen Türkmen, İhvan'ın direnişinin nasıl netice vereceğinin henüz bilinmediğini fakat önemli olanın nebevi direnişe ve toplum içinde şahitliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Hamza Türkmen, "Zorbaların karşısında tavşan gibi sinmeyeceğiz. Ya kazanacağız ya da Hamza gibi öleceğiz. Şiarımız tüm tağutlara direnen Müslümanların şiarı gibi tevhiddir." diyerek sözlerini bitirdi.

adana_misir_adeviyye_nobeti-(2).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti-(3).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti-(4).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti-(5).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti-(6).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti-(7).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti-(8).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti-(9).jpg

adana_misir_adeviyye_nobeti.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler