Pendik’de Mısır ve Suriye ile Dayanışma

Pendik’de Mısır ve Suriye ile Dayanışma

Pendik Genç Akademi Derneği’nin İHH ve ÖZGÜR-DER’in katkılarıyla düzenlediği Suriye-Mısır Halklarıyla ve tüm Müslüman coğrafyayla “Dayanışma ve Dua Gecesi”nin organizasyonunda AK Gençlik de aktif katılımı oldu.

14 Cumartesi gecesi Adaviyye nöbeti Pendik’teydi. Pendik Genç Akademi Derneği’nin İHH ve ÖZGÜR-DER’in katkılarıyla düzenlediği Suriye-Mısır Halklarıyla ve tüm Müslüman coğrafyayla “Dayanışma ve Dua Gecesi”nin organizasyonunda AK Gençlik de aktif katılımı oldu.

Pendik Sahil Parkı’nda gerçekleşen gece, hasırlarla mescid haline dönüştürülen alanda geniş bir cemaatle akşam namazının kılınmasıyla başladı. Namazdan sonra ilk olarak İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırımkonuştu. Mısır’daki direnişin Filistin’den, Suriye’den, Türkiye’den ayrıştırılamayacağını, birbirine bağlı olan bu bölgelerdeki kamplaşmayı Müslümanların gücünü azaltmak isteyen Batı emperyalizminin körüklediğini ve Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi yerli işbirlikçilerinin teşvik edildikleri rolü üstlendiklerini belirtti. Artık çevremize ve geleceğimize bakarken tam bir ümmet dayanışması içinde dikkatli ve hareketli olunmasını istedi.

Haksöz Dergisi adına konuşan Hamza Türkmen ise ümmet coğrafyasında zulme uğrayan kardeşlerimizle dayanışmak için alanda gösterilen şahitliğin önemli olduğunu ama erdemli halin sürekli olabilmesi için Kur’an’ın hayatımıza yön veren mesajlarına sahip olunması, ıslah ve şehitlik bilincinin kavranması gerekliliği üzerinde durdu. Özellikle Suriyeli, Mısırlı kardeşlerimize ve tüm mahrumlara yapılacak fiili duaların, ancak Türkiye’de alanların doldurulması, infaklarımızla imkanlarımızın paylaşılmasıyla gerçekleşeceğini belirten Türkmen; bedduamızın ise Türkiye’deki ve Müslüman katliamına ve inancımızın yasaklanmasına yönelen tüm emperyalistlere, yerli ve küresel vesayet sistemine ve coğrafyamızdaki tüm fasık ve işbirlikçilerine karşı olması gerektiğini belirtti. Suriye’de kimyasal silah olayında anlaşan ABD ve Rusya’nın Scud füzeleri ve varil bombalarıyla devam eden katliamlara onay verdiğini belirtti ve çözümün ümmet dayanışmasını güçlendirmekte ve bilençlendirmekte olduğunu ifade etti.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez ise gittikleri Adeviye Meydanı’ndaki mücahide bayanlarımızın birikimi, metaneti, kararlılığı ve adanmışlığı ile oluşan sinerjiyi ve niteliği yakalamadan Türkiye’de de tutarlı ve özgün bir hamleden bahsedemeyeceğimizi anlattı. Mavi Marmara eyleminde yaşanan fedakarlıkların Mısır ve Suriye meydanlarında alasının yaşandığını, bu dertlerle hemdert olabilrsem insanlığımızı ve imanımızı kurtarabileceğimizi belirtti.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan da insan fıtratının vahyi değeri üzerinde durdu ve Suriye ve Mısır halkına, Müslümanlarına diğer zulme uğrayan insanlara ve Müslümanlara sahip çıkmanın fıtri bir kazanım olduğunu, fıtrata sahip çıkanların ancak insan onurunu yaşatabileceklerini belirtti.

Programın son konuşmacısı ise Abdurrahman Dilipak idi. Kardeşlik, dayanışma, ümmet bilinci üzerinde konuşan Dilipak, tüm mahrumlar ve insanlıktan, İslam’dan yana olan erdemliler olarak geleceğimizin birlik ve dayanışmamızdan geçtiğini ve hep birlikte darbecilere ve şer odaklarına karşı teyakkuz durumunda olmamız gerekliliğinden bahsetti. Ve ümmetin bilinçlenmesi ve yükselmesi için bilinç aşılayıcı cümleler kurdu ve dua etti.

Konuşmalar binlerce katılımcı tarafından çoşkuyla dillendi. Gecede konuşmalar sık sık sloganlarla kesildi, tekbirler getirildi. Ve gece Grup Genç’in çoşkuyu daha da derinleştiren ezgileri ile son buldu.

3-010.jpg

5-008.jpg

4-008.jpg

6-008.jpg

7-007.jpg

8-005.jpg

9-005.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler