Amasya’da 2. Özgür-Der İştişare Toplantısı

Amasya’da 2. Özgür-Der İştişare Toplantısı

Özgür-Der Orta Anadolu ve Karadeniz Temsilcilikleri 2. İstişare Toplantısı Amasya'da gerçekleştirildi.

Özgür-Der Amasya temsilciliği dernek merkezinde, bölge temsilciliklerin katılımıyla 2.istişare gerçekleştirildi. Toplantıya Özgür-Der Ankara, Amasya, Eynesil, Çorum, Sivas, Bartın temsilcilikleri ile birlikte Ereğli Feda-Der yöneticileri ve Ordu’dan misafir kardeşlerimiz katıldılar.

Sabah kahvaltısı ile başlayan programda Şükrü Uzunve Mustafa Siel Suriye’ye ulaştırdıkları yardımlar hakkında bilgiler paylaştılar.

Bülent Gökgöz ve Serdal Benli’nin yönettiği istişarenin ilk oturumunda öne çıkan faaliyetlerimiz aktarıldı. Yaşanan sorunlar ve diğer temsilcilikler için önerilebilecek etkinlik ve araçlar da ele alındı. Ramazan ve yaz döneminde gerçekleşen Mısır, Suriye eylemlilikleri, yardım organizasyonları, yerel medya araçlarının kullanılması, fuar, piknik, kamp, yaz kursları vb konular ele alındı.

Namaz ve yemek için verilen aranın ardından II. oturumda; Mısır konusuna gösterilen ilginin Suriye direnişine gösterilmemesi, bazı çevrelerdeki bu çelişkinin sebepleri ve yaşanan somut sorunlar ele alındı. Gezi olayları, 28 Şubat davası ve Gezi irtibatları, Çözüm sürecinde son durum da ikinci oturumda ele alınan konular arasındaydı.

Bununla birlikte iç işleyiş, eğitim çalışmaları, çocuk kulübü faaliyetleri, eksiklikler ve kazanımlarımız, öneriler ile İslami öbek veya şahıslarla olan irtibatlar, platform çalışmaları konusunda da müzakereler gerçekleştirildi.

Toplantı kısa Amasya gezisi ile son buldu.

amasya-20130916-1.jpg

amasya-20130916-2.jpg

amasya-20130916-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler