Mısır, Suriye ve Filistin Direnişi İçin Eylem

Mısır, Suriye ve Filistin Direnişi İçin Eylem

Fatih Camii'nde Filistin, Suriye ve Mısır eylemi düzenlendi.

Bugün, Kudüs’ü Kurtarma Cuması ile Rabia Katliamının 100. Günü sebebiyle Fatih Camii’nde protesto düzenlendi. Suriye, Mısır ve Filistin direnişlerinin selamlandığı eylemde işgalci ve despot rejimler lanetlendi.

Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı eylemde “Suriye'de, Mısır'da… Tüm Ortadoğu'da, Diktatörler Ve Emperyalistler Yenilecek! İslami Direniş Kazanacak!”, “Katiller: Sisi- Beşşar, Suç Ortakları: Abd-Suud, Rusya-İran, Döktükleri Kanda Boğulacaklar!”, “İlk Kıblemiz Aksa’nın İşgaline Dur De!”, “Kudüs’ü Kurtarmanın Yolu Suriye ve Mısır’dan Geçer!”, “ yazılı pankartlar açılırken “Müslüman Zulme Boyun Eğemez”, “Halep’in Aslanları Baas Çetelerinden Hesap Soracak!”, “Abdulkadir Salih Yolun Yolumuz!” yazılı dövizler taşındı.

Eylemde, Şeyh Raid Salah’ın Türkiye temsilcisi Münir el-Hicce basın metnini okurken, Beşir Eryarsoy, Mısır Mursi Dönemi Vakıflar Bakan Yardımcısı Kemal Absussetar, Özgür-Der Yöneticisi Bahadır Kurbanoğlu ve Kudüs Platformu sözcüsü Dr. Ahmet el-Ömeri birer konuşma yaptı.

Direniş Coğrafyaları Sahiplenilmeli

Raid Salah’ın kaleme aldığı ve Münir el-Hicce’nin okuduğu açıklamada Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemine vurgu yapılırken, küresel çapta bir destek verilmesi gerektiğini belirtildi. Yapılan konuşmalarda ümmet vurgusunda bulunulurken, Suriye, Mısır, Filistin gibi tüm direniş coğrafyalarının sahiplenilmesi gerektiğini kaydettiler. Tüm İslam coğrafyalarının birbiriyle ilintili olduğu hatırlatılan konuşmalarda, tek başına bir beldenin kurtuluşun söz konusu olmadığı, Suriye, Mısır, Filistin direnişinin bir olduğu ve Müslümanların ortak bir amaçla direndiği ifade edildi.

Eylem boyunca “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Lebbeyk, Lebbeyk, Lebbeyk Ya Allah!”, “Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!”, “Suriye’den Mısır’a, Direnişe Bin Selam”, “Katil İsrail Filistin’den Defol!”, “Seyyid Kutub El Benna Selam Olsun İhvan’a!”, “La İlahe İllallah!” sloganları atıldı.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

20131122-fatih-camii-suriye,misir,filistin-eylemi-(8).jpg

20131122-fatih-camii-suriye,misir,filistin-eylemi-(1).jpg

20131122-fatih-camii-suriye,misir,filistin-eylemi-(3).jpg

20131122-fatih-camii-suriye,misir,filistin-eylemi-(9).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

Önceki ve Sonraki Haberler