Amasya'dan Suriye Halkına 6 Tır Yardım

Amasya'dan Suriye Halkına 6 Tır Yardım

Amasya'dan, 6 tırlık yardım konvoyu Suriye'ye doğru yola çıktı.

Özgür-Der Amasya Temsilciliği ile Hızır-Der’in, Amasya Merkez ile komşu Merzifon, Havza, Erbaa, Taşova ve Samsun-Çarşamba ilçelerinin duyarlı halkının ve işadamlarının gönüllü bağışlarıyla oluşturdukları 6 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere konvoy halinde yola çıktı.

Amasya Hayatcan Derneği 1 tır insani yardım malzemesi ile  Merzifon'dan Muhammed Çintaş'ın organizesinde  2 Tır yardım malzemesi  ile yardım konvoyuna katkıda bulunuldu.

Yardım malzemelerini taşıyan tır konvoyu 17 Kasım 2013 Pazar Günü ikindi namazını müteakip çalışmaları koordine eden dernek üyeleri ve duyarlı halkımız tarafından dualarla uğurlandı.

Yardım Tırları 17 Kasım 2013 Pazar Günü İkindi namazını müteakip yapılan duayı müteakip yola çıktı.

Yardım tırlarında 250 Adet ortepedik tek kişilik yatak, 86 ton un, 40 ton makarna, 2 ton sıvı yağ, 250 kg şeker, 500 kg kuru gıda, 500 kg zeytin, 10 ton kuru soğan, 300 adet sıfır çocuk kazağı, 35 koli çocuk bezi, 20 koli hasta bezi, 50 çift ayakkabı, 5 koli sıvı deterjan, 10 koli sıfır elbise, 750 kg lokum, 5 koli çamaşır suyu, 20 adet battaniye ve toplamda 145 ton dan oluşan ayni yardım bulunmakta.

Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırılacak bu yardım malzemeleri, i.H.H.’nın (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki yardım bürosu aracılığıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirildikten sonra Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Yardım malzemelerinin intikal ve teslimatında Amasya Özgür-Der’den Serdal Benli, Selami Küçük ve Faruk Silir de hazır bulunacak.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

Konu ile ilgili olarak yardım kampanyasını organize eden dernek yetkililerince şu açıklamalarda bulunuldu:

GÜN MAZLUM SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMA GÜNÜDÜR

Bilindiği gibi Suriye’de Mart 2011’de Suriye’de başlayan intifada 30 ayını doldurmuş durumda. Şu anda muhaliflerin ciddi başarılar sağladığı, Esed ve işbirlikçilerinin ise tükenme noktasına geldiği bir noktadayız.

Bu 30 aylık süreçte şimdiye değin en az 120 bin kişinin Esed çetelerince katledilmesi, işkence ve tecavüzler bir yana, özellikle direnişçilerin denetiminde kalan bölgede ki  halkın durumu, Esed çetelerinin ambargosu ve savaş şartları nedeniyle gün geçtikçe zorlaşmakta.

Her ne kadar Türkiye’deki devletçe kurulan kamplarda kalan Suriyeli sığınmacıların durumu iyi ise de, Suriye içinde kalan halkın durumu içler acısı. Salgın hastalıkların yayılma tehlikesi gösterdiği, yaralı ve hastaların ilaçsızlıktan telef olduğu, çocukların açlık ve gıdasızlıktan göz göre göre öldüğü insani bir dram söz konusu Suriye’de. Öyle ki, açlık nedeniyle kedi eti yemeye fetva verildiği ve zaruret içinde olan insanların kedi ve köpek eti yediği haberleri yansıyor medyaya. Birde yaklaşan kış şartlarının oluşturacağı soğuk ve diğer olumsuz şartlarda halkın durumunu kritikleştiriyor.

Özgür-Der Amasya Temsilciliği ve Hızır-Der olarak direnişin ilk gününden bu güne kadar direnişi eylemler ve benzeri yollarla destekledik. Ayrıca Suriye içinde savaş mağduru halkın insani yardım ihtiyaçlarını gidermek için yapılan bağışları, İHH – İnsani Yardım Vakfının aracılığıyla,  3 ayrı seferde 5 tır'la bizzat Suriye’nin içine girerek ulaştırdık ve Suriye halkının yaralarına, Amasya halkı adına karınca kararınca merhem olmaya gayret ettik.

Yaklaşan kış şartları ve gittikçe derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek amacıyla, halkımızın ve işadamlarımızın gönüllü bağışlarıyla teşkil edilen 6 Tır dolusu insani yardım malzemesini, 17 Kasım 2013 tarihi itibarıyla Amasya’dan hareketle Suriye’ye götürmeyi ve ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırmayı planlıyoruz.

Amasya ve çevre İlçelerden, Suriye’de mazlum ve mağdur kardeşlerimizin yaralarına az da olsa merhem, mağduriyetlerine karınca kararınca yardımcı olabilmek için yardım tırlarına bağış bulunan duyarlı halkımıza ve işadamlarımıza ve Hayatcan Derneğine teşekkür ediyor, yaptıkları yardımların Allah katında kabulünü ve ahiret kurtuluşlarına vesile olmasını niyaz ediyoruz.

amasya_suriye_yardim_konvoyu-(1).jpg

amasya_suriye_yardim_konvoyu-(12).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

Önceki ve Sonraki Haberler