Bursa'da başörtüsü eylemi...

Bursa'da başörtüsü eylemi...

Özgür-Der Bursa Şubesi, Mazlumder, As-Der, Memur-Sen ve İHH’nın ortak organizesiyle Bursa'da başörtüsüne ayrımsız özgürlük eylemi yapıldı.

Bursa'da Özgür-Der Bursa Şubesi, Mazlumder, As-Der, Memur-Sen ve İHH'nın öncülüğünde elliye yakın gönüllü kuruluşlarca oluşturulan Bursa Haklar ve Özgürlükler Platformu senelerdir süren başörtüsü zulmünü protesto etmek için Orhangazi Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

 

Allah'ın emri ve Müslümanın kimliği olan başörtüsünün şartsız sınırsız her alanda özgür olması gerektiğinin ifade edildiği, sadece yükseköğretimde yasağı kaldırmayı hedefleyen hükümetin onu da çene altı bağlama veya inkılaplara uygunluk gibi ironik şartlara mahkum ettiğinin belirtildiği açıklamada ayrıca saldırgan laik elit kesim, toplumun değerlerine saygı duymaya davet edildi.  

 

"Yasakçılar Yenilecek, Direnenler Kazanacak", "Direne Direne Kazanacağız", "Tevhid, Adalet Özgürlük", "Başörtüne, İnancına, Kimliğine Sahip Çık"  sloganlarının atıldığı eylemde "Başörtüne Şartsız Ayrımsız, Her Alanda Özgürlük"  "Başörtüsü Allah'ın Emri, Müslüman Kadının Kimliğidir",  "Başörtüne İnancına Kimliğine Sahip Çık" dövizleri taşındı.

 

Platform adına basın açıklamasını Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Aydın Kılınç okudu.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler