Tatvan Özgür-Der'de Liseli Gençler Buluşması

Tatvan Özgür-Der'de Liseli Gençler Buluşması

Tatvan Özgür-Der’de liseli gençlerin ilk buluşması yapıldı.

Özgür-Der binasında yapılan buluşma saat 10’da başladı. Her ay düzenlenecek olan liseli gençlerin buluşmasına öğrencilerin yanı sıra Özgür-Der üyeleride katıldı.

Program tanışma, yemek, seminer ve bilgi yarışması  şeklinde düzenlendi..Program imam hatip lise öğrencisi Mikail AYKAN’ın okuduğu Kur’an’ı Kerim ve meali ile başladı Tanışmadan sonra  seminer yapıldı.

Seminerde Hasan Ateş'in ve grup arkadaşlarının sunduğu Kur'an Kıssaları konusu ele alındı.

Grup; Tevhid, şirk, Peygamberlerin gönderiliş amacı ve kıssaların önemi üzerinde durdular.

Hasan Ateş, genel değerlendirme bölümünde tevhidi, onun zıddı olan şirki, Kur'an kıssalarının genel amacını ve peygamberlerin amaçlarını ve misyonlarını açıkladı.

Rabbimiz yeryüzününde şirki yok etmek için tevhidi vahiyle bize bildirdiğini, Tevhidin bir hayat tarzı olduğunu ve peygamberlerin bu hayat tarzını yaşayarak ve tebliğ ederek insanlara ulaştırdığını belirtti. Ateş, Kur'an Kıssalarının ilk nesil Müslümanlara örnek ve ibret olduğu gibi kıyamete kadar gelecek olan nesillere de örnek ve ibret olması gerektiğini ifade etti. Bu anlamda Kur'an'ın nerdeyse üçte birinin kıssalarla dolu olduğunu görürüz.

Ateş, ''Kur'an, içinde hikayeler bulunduran kitap olduğu kadar, bir hikaye kitabı da değildir. Kur’an  bu  nedenle hikaye kitabı biçimimde okunmamalıdır. Ayrıca tarih boyunca Kabilere karşı Habil, Firavunlara karşı Musalar, Nemrutlara karşı İbrahimler, Zuleyhalara karşı Yusuflar olduğunu ve olacağını bilerek bugünün İbrahimleri, Musaları, Yusufları olmalıyız.'' dedi.

Seminerden sonra gençlerle birlikte namaz kılınarak beraberce dua edildi. Daha sonra yemekler yendi ve bilgi yarışması başladı.

Bilgi yarışmasının ardından katılmış gruplara kitaplar verileceği belirtilerek program sonlandırıldı.

Bu şekilde aylık düzenlenecek olan Programların ilki sonlandı.

tatvan-20130203-02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler