Çorum’da “Müslümanlar ve Sorumluluklarımız” Semineri

Çorum’da “Müslümanlar ve Sorumluluklarımız” Semineri

Özgür-Der Çorum Şubesinde Rıdvan Kaya “Türkiye’de ki Gelişmeler: Müslümanlar ve Sorumluluklarımız” başlıklı bir konferans düzenledi.

 

Özgür-Der Çorum Şubesi 2013-2014 dönemine ait etkinlikleri kapsamında bu hafta Özgür-Der Genel Bşk. Rıdvan Kaya’nın katılımı ile “Türkiye’de ki Gelişmeler: Müslümanlar ve Sorumluluklarımız”  konulu bir konferans düzenledi.

Suriye gündemi ve yardım organizasyonun önemine değinerek sözlerine başlayan Rıdvan Kaya, Müslümanlar olarak mazlumların yanında olmak ve aynı zamanda sürdürülen mücadelenin de sahiplenilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

Şuanda Türkiye’de yaşananları ve mevcut tabloyu değerlendirmek için geçmişi hatırlamak gerektiğini belirten Kaya, Kemalist ideolojinin İslam’dan arındırılmış bir ülke öngördüğünü ve 28 Şubat’ında bu anlayışın bir tecellisi olduğunu söyledi.

Başörtüsünü yasağı, katsayı zulmü, Ak Parti kapatma savası, 367 krizi gibi konulara değinerek kısa bir Türkiye tarihi girişi ardından Kaya, 28 Şubat’ta İsrail ve ABD ilişkileri, Konya ve Akdeniz’de yapılan ortak tatbikatlara vurgu yaparak gelinen noktayı anlamak için bu yaşananları unutmamak gerektiği belirtti.

Başörtüsü sorunun çözümü noktasından alınan mesafe ve İslam dünyası ile ilişkilere değinen Kaya, Filistin, Mısır, Suriye’de mazlumlardan yana tavır alan bir Türkiye’nin istenmediğini ve cezalandırmak istendiğini söyledi.

Şu anda yaşanan Ak Parti cemaat çatışmasına da değinen Kaya, 28 Şubat’ta, gerek Gazze’de gerekse Mavi Marmara sonrası çok yaralayıcı bir tutum alan cemaati eleştirerek, okulları koruma adına diğer camiaları yok saydıklarını hatırlattı. Kutsanan ve tartışılmayan Hocaefendi algısının akidevi olarak sorunlu olduğunun hatırlatarak, kimlik olarak da güven vermeyen bir tutum sergileyen cemaatin, siyasi olarak da ümmet çizgisi yerine devletçi bir zihniyete sahip olduğunu ifade etti.

AK Partinin İsrail ve ABD ile şu anda yaşadığı problemler ve Kürt sorununda alınan mesafeyi ve açılım politikalarının cemaati de rahatsız ettiğini belirten Kaya, yaşanan kavganın neye tekabül ettiğinin sorgulanması gerektiğini söyleyerek, AK Partinin de yaşanan bu süreç den çevresinde bulunan kirliliklerden arınarak çıkması gerektiğini belirtti.

Program soru cevap ve karşılıklı görüş alış verişlerinin ardından sonra erdi.

ridvan-kaya-20131231-01.jpg

ridvan-kaya-20131231-02.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler