İşkenceci Baas Cuntası Fatih‘te Protesto Edildi

İşkenceci Baas Cuntası Fatih‘te Protesto Edildi

Suriye’de 11 bin insanın yoğun işkencelerden geçirilerek öldürüldüğüne dair kamuoyuna yansıyan fotoğraflar sonrası Fatih’te zalim Baas rejimi bir yürüyüşle protesto edildi.

“Baas Canavarını Durdurun!”

Özgür-Der’in yaptığı çağrıyla ikindi namazında Fatih Camii’nde toplanan duyarlı Müslümanlar namaz sonrası Saraçhane’ye yürüdüler. Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı, Kenan Alpay ve Hamza Türkmen’in konuşmacı olduğu eylemde “Tırları Durdurup Yardımları Engellemeye Çalışanlar, İşkence Fotoğraflarına Bakın ve Utanın!”, “Suriye Halkının Silah Dahil Tüm Taleplerini Karşılamak İnsanlık Görevidir!”, “Beşşar Esed Cenevre’ye Değil, Savaş Suçları Mahkemesine!”, “Suriye’de Bir Halk Yok Ediliyor! Dünya Sussa da Sen Susma!”, “Suriyeli Kardeşim Yalnız Değilsin!” yazılı pankartlar açılırken “Suriyeli Mazlumlara Yardımı Engelleyenler, Baas Rejiminin Suç Ortağıdır!”, “Baas Canavarını Durdurun!”, “İnsanlık Onuru Suriye’de Ölmesin!”, “Suriye’ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Stop the Massacre in Syria!”, “Suriye’de Katliamı Durdurun!” yazılı dövizler taşındı.

“Katliamlar Değil Zamanlama Manidar (!)”

İlk olarak sözü alan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay yayınlanan dehşet verici fotoğraflar karşısında dahi Esed ve işbirlikçilerinin pişkinliğini koruduğunu ifade etti. Fotoğrafların yayınlanma tarihinin manidar olduğunu ifade edenlerle ilgili “Kimyasal gazları, işkenceleri, varil bombalarını manidar bulmayıp fotoğrafları manidar bulanlar insafsızdır” dedi ve Esed’in zulmüne ahlaken ve hukuken bir kılıf aramanın da büyük zalimlik olduğunu belirtti. Yayınlanan fotoğrafların Esed rejimine ait sadece bir merkeze ait olduğunu vurgulayan Alpay genel tablonun çok daha vahim olabileceğini hatırlattı.

“Suriye’nin Silaha da İhtiyacı Var”

En vahşi hayvanların dahi yapamayacağı bir eziyetin Suriyeli Müslümanlara reva görüldüğünü ve bunun sadece Esed diktasının bekası için yapıldığını kaydeden Alpay ABD, AB, Rusya, Çin gibi ülkelerin tavrının belli olduğunun ve hiç birinin Esed’in gidişine dair bir teklif önermediğinin altını çizdi. Suriye’ye giden yardım tırlarını engelleyenlerin de Esed’in ekmeğine yağ sürdüğünü ve AK Parti’yi Suriye politikasında iflasa sürüklemeye çalıştığını ifade eden Alpay son olarak Suriye halkının sadece ekmeğe, suya değil namusunu ve canını korumak için silaha da ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

“Yardımları Engelleyenler İnsanlık Onurundan Sıyrılmıştır”

Sözlerine Allah’a karşı ilahlık taslayan diktatörlere ‘hayır’ dediğimizi belirterek başlayan Hamza Türkmen Suriye için üç seneden beri mücadele ettiğimizi hatırlattı. Türkmen bu üç yıllık süreçte varil bombaları ile vurulan, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan, açlıkla boğuşan Suriye halkıyla ilgili yayınlanan işkence fotoğraflarına şaşırmamamız gerektiğini ifade etti. “Basına yansıyan 5-6 fotoğrafın içimizi acıttı fakat 11 bin insanla ilgili 5-10-20 bin değil 55 bin fotoğraf var. Türkiye’de yayınlanan birçok gazete bu fotoğrafları manşete taşıdı. Fakat Cumhuriyet, Aydınlık, Birgün, Sol, Yurt gazeteleri ile birlikte Milli Gazete bu fotoğrafları görmedi” diyen Türkmen ayrıca Suriye’ye giden yardım tırlarını durduran savcı ve komutanların insanlık onurundan sıyrıldığını dile getirdi.

“İşkenceci Katiller Hesap Verecek!”

Türkmen’in konuşmasının ardından sona eren eylemde “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil Rusya Suriye’den Defol!”, “İşkenceci Katiller Yargılansın!”, “Baas Lobisi Hesap Verecek!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!”, “Tebbet Ya Ebi Lehebin!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”, “Suriye’ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Suriye’de Mısır’da Müslümanlar Kıyamda!”, “İslami Hareket Engellenemez!” sloganları atıldı.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

2014.01.21-iskence-eylemi---fatih-(2).jpg

2014.01.21-iskence-eylemi---fatih-(3).jpg

2014.01.21-iskence-eylemi---fatih-(9).jpg

2014.01.21-iskence-eylemi---fatih-(16).jpg

2014.01.21-iskence-eylemi---fatih-(21).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

Eylemde dağıtılan basın açıklamasının tam metni:

İşkence Fotoğrafları Baas Rejiminin Ne Olduğunun Belgesidir!

VAHŞETE SESSİZ KALMAK DİLSİZ ŞEYTANLIKTIR!

21 Ocak 2014

Baas rejiminin Suriye’de işlediği insanlık suçları işkence fotoğraflarıyla bir kere daha belgelendi. Tüm dünyayı sarsan bu görüntülerin insanlık tarihine kara bir leke ve büyük bir utanç olarak kazınacağı kesindir. Bu fotoğraflar Beşşar Esed’in Suriye’yi bir baştan bir başa “Ebu Gureyb”e dönüştürdüğünün yeni bir delili olmuş, bu büyük insanlık trajedisini Suriye’de yaşanan vahşete göz yumanların gözlerinin içine sokmuştur.   

Aslında tüm vahşiliğine, insanın kanını donduran korkunçluğuna rağmen ortaya çıkan bu görüntülerin yeni bir duruma işaret etmediğinin altını çizelim! Suriye halkı tam 3 yıldır maruz kaldığı bu zulümleri haykırıyor. Ve ne yazık ki, tüm dünya bu vahşet karşısında 3 maymunu oynuyor.

Tam bu noktada Baas rejimini Cenevre Konferansına davet edip taltif edenlerin de Suriye halkının katledilmesi suçunun dolaylı ortakları olduğunu vurguluyoruz. Kuşkusuz Esed rejiminin ağırlanması gereken yer Cenevre değil, Uluslararası Savaş Mahkemesi olmalıdır!

Öte yandan Türkiye’de haftalardır yaşanan “Suriye’ye giden tırlar” tartışmasının da ortaya çıkan bu görüntüler ışığında yeniden değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. 3 yıldır tecrit edilmiş, sistematik ve kitlesel bir tarzda işkence ve katliama maruz kalmış bir halkın, açlıktan ölümlerle karşılaşan insanların haykırışlarını duymazlıktan gelenler, mazlumların seslerini bastırmaya çalışanlar hiç utanmadan, vicdanları sızlamadan tır tartışması üzerinden Suriye direnişini boğmaya yönelik bir kirli kumpas yürütmektedirler.

Bu zalimane kampanyayı yürütenler içinde yer alan Esed aşıklarının, tescilli Baas sözcülerinin hallerine denilecek hiçbir şey yok. Onlar ruhunu şeytana satmış işbirlikçi zalimlerdir. Ama ya sırf hükümete düşmanlık yapmak kaygısıyla bu zulme ortak olanların durumu? Vahşi bir diktatörlük altında canını, ülkesini, onurunu korumaya çalışan insanlara zayıf da olsa uzanan yardım elini kesmeye yönelik bu utanç verici çabalar içerisinde oynadıkları rol ile İslam Ümmetinin gözünde ne kadar zelil bir pozisyona düştüklerini görmüyorlar mı? Onları da artık uyanmaya, yanlıştan vazgeçmeye, mazlumlara düşmanlık politikaları yürütme günahından tövbe etmeye çağırıyoruz!

Ve şimdi diyoruz ki, bu zulüm fotoğrafları tam 3 yıldır inanılmaz zulümlerle Suriye halkını katleden bu zalim diktatörlüğün işlediği insanlık suçları karşısında bugüne kadar sessiz kalan, yeterli duyarlılığı göstermeyen, bin bir türlü mazeret ileri sürerek Baas zulmüne göz yumanlar için bir şey ifade etmeli! Baas zulmü karşısında yeterli tepkiyi göstermeyen, suskun kalan, Suriyeli mazlumların yanında yer almayan herkes bu gayrı insani ve gayrı ahlaki tavırlarıyla Esed’in suçlarına ortak olduklarını artık görmeliler! Görmeli ve hala insanım diyebiliyorlarsa mutlaka zulme karşı tavır almalılar!

Suriye’den yansıyan bu korkunç manzara karşısında vicdan sahibi herkesi Baas rejimin işlediği insanlık suçlarını kınamak üzere harekete geçmeye; duyarlılık sahibi tüm kardeşlerimizi Suriye direnişiyle dayanışmaya çağırıyoruz.

Özgür-Der

Önceki ve Sonraki Haberler