Suriyeli Muhacirlere Adak Eti ve Kıyafet Yardımı

Suriyeli Muhacirlere Adak Eti ve Kıyafet Yardımı

Açlıktan ölüm haberlerine her gün yenilerinin eklendiği Suriyeli kardeşlerimize adak ve kıyafet yardımında bulunuldu.

Son günlerde ortaya çıkarılan ve binlerce kişinin işkence edilerek katledildiği görüntülerle Suriye’deki trajedi farklı bir boyut kazanırken, Özgür-Der ve Islah-Der’in Suriye halkına yönelik yardım çalışmaları da sürüyor.

Suriye’de insanlığın bitişini gözler önüne seren haberler ard arda geliyor. Varil bombaları dâhil halkı bombalaya devam eden Baas diktatörlüğü diğer yandan da açlığı ve işkenceyi silah olarak kullanıyor.

Bombardıman, işkence derken Suriye’den açlıktan ölüm haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor. Özgür-Der ve Islah-Der bu yaraya az da olsa merhem olmak için tüm gücüyle yardım seferberliği başlatmış durumda. Bu kapsamda toplanan yardımlar daha önce Suriye’ye gönderilmişti. Bu yardımların ardından şimdi de giyim ve adak eti yardımında bulunuldu.

Özgür-Der ve Islah-Der gönüldaşlarının 1 adet büyükbaş ile 10 adet küçük baş adaklarından oluşan kurbanları Urfa’nın Akçakale ilçesinde Suriyeli mültecilere dağıtılmak üzere gönderildi. Etler 325 aileye dağıtıldı. Özgür-Der Genel Merkezi ise 5500 bayan, erkek ve çocuğa kıyafet gönderdi.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinden Metin Demir, İslah-Der Başkanı Mehmet Şah Efe ve Davet-Der’den Ahmet Yıldız’dan oluşan heyet, adak etleri ve kıyafetlerin bir kısmını kendi elleriyle dağıtırken bir kısmını ise İHH yetkililerine teslim etti.

 

diyarbakir-20140128-01.jpg

 

diyarbakir-20140128-02.jpg

 

diyarbakir-20140128-03.jpg

diyarbakir-20140128-04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler