Bartın'da Suriyeli Mazlumlarla Dayanışma Kahvaltısı

Bartın'da Suriyeli Mazlumlarla Dayanışma Kahvaltısı

Bartın’da ‘Suriyeli Mazlumlarla Dayanışma Kahvaltısı’ düzenlendi. Yaşanan acılara dikkat çekmek ve yardımlara süreklilik kazandırmak amacıyla düzenlenen kahvaltıya Bartınlıların ilgisi yoğun oldu.

‘Bartın Mazlumlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu’ adıyla bir araya gelen STK’ların desteğiyle düzenlenen etkinliğe Suriyeli anne İman Bedir ve Zehra Türkmen iştirak ettiler. Konuşmacılar yaptıkları açıklamalarda, yaşanan dramın bölge insanlarını derinden etkilediğini ve bu amaçla ‘’Haykırış Belgeseli’ adıyla görsel bir arşiv oluşturulduğunu, dünya insanlarına yaşananların haber verilmesi açısından bu tür çabaların önemli olduğu vurgulandı. İman Hanım ‘Suriye’de insan olmanın, anne olmanın, diktatör bir rejimin insanlara zaman içinde nasıl zorluklar yaşattığından yaşanmış kareler aktardı. Komşuluk hakkı ve İslam kardeşliğini hatırlatarak Türkiyeli Müslümanların kendilerine sığınan Suriyeli kardeşlerine sahip çıktığını bu sebeple Suriyeli mağdur kardeşlerinin onlara ve bu günkü Türkiye yönetimine duacı olduğunu vurguladı. Bölgede İHH’nın canla başla ulaştırdığı yardım aktarımları sayesinde o bölgelerde hayatın sürdüğüne değinen konuşmacı, STK sorumlularına minnettarlığını ifade ederek sözlerini tamamladı. Ardından söz alan Zehra Hanım ‘Suriye’de Çocuk Olmak ve İnsan Olmak’ konusuyla alakalı mülteci çadırlarından ve görüştüğü Suriyeli ailelerin anlattıklarından duygulu kareleri aktardı. İnsanların yaşadığı acıların onları ne hallere soktuğundan bahisle, aslında ifade edilenlerin acıların çok azını bile dile getirmekten uzak olduğunu, gerçek  dramın çok büyük olduğunu dile getirdi. Yardımlaşma duygusunun ve insani değerleri temsil etmenin; kişinin gördüğü, duyduğu ve bildiğini şahitleştirerek ve sorumluluk içerisinde bir kulluk seferberliğiyle insanlık dünyasına taşınabileceğini ve ancak bu yolla Müslüman kullar kalabileceğimizi / olabileceğimizi örnekleriyle aktardı.  

Program akışı  içerisinde ; ‘Haykırış Belgeseli’ gösterimi duygulu bir şekilde izlendi. Bera Kuloğlu ‘Fetih Suresi’nden ayetler okudu, B. Yusuf Kara ayetlerin mealini aktardı. Platform sözcüsü Şuayb Mekeç ‘Niçin Suriye ? Niye Bir Şeyler Yapmalıyız ?’ üzerine açılımlar yaparak, yeryüzünde Allah’a kul olmanın onurlu, vicdanlı insanlar olmanın bölgede diktatörlük rejimlerine ‘hayır’ seferberliği başlatmış ve bu uğurda bedel ödeyen kardeşlerimize sahip çıkmaktan geçtiğine değindi. Yardım seferberliğinin süreceğini dile getirerek bu etkinliğin amacınınyardımlara süreklilik kazandırmak ve bu konuyu gündemde tutmak olduğunu aktararak Bartınlılara teşekkür etti. Konuklar arasında bulunan Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Bey’e etkinlikle ilgili duygularını ifade etmesi için söz verildi. Yılmaz Bey, Suriye’de çok büyük bir acının yaşandığını, bombalardan kaçan ve Türkiye’ye sığınan insanların iki milyona yaklaştığını bu yolda Türkiye’nin ciddi harcamalar yaptığını ama bununla iftihar eden, İslam ümmetine sahip çıkan bir iktidarın küresel vesayet ve işbirlikçi çevrelerin oyunlarına rağmen dik duruşunu sürdürdüğünü ve Müslümanların da bununla gurur duyduğunu ifade ederek organizasyonu yapanlara teşekkür etti. İHH Bartın temsilcisi Mücahit Mekeç bölgede İHH’nın can simidi olduğunu, Suriyeli mazlum halka bütün insani ihtiyaçların İHH eliyle ulaştırıldığını, acının boyutlarının çok büyük olduğunu, yardım seferberliğinin bu ızdırabı bir miktar hafiflettiğini dile getirerek tüm duyarlı şahıslara ve çevrelere teşekkür etti. Kendisinin, tüm Türkiye’den İHH sorumlularının davet edildiği bir heyetle geçen hafta bölgede incelemelere katıldığını, bu insanlık faciasının buradan değil yerinden daha iyi anlaşıldığını ve gördüklerinden çok etkilendiğini bazı örnekler vererek aktardı. Konuşmalar arasında Erdem Kuloğlu ‘’Suriye’de İnsan Olmak’ konulu şiir okudu. Program, yardım duyarlılığının sürmesinin hatırlatılmasının ardından Rüveyda Mekeç’in yaptığı duayla son buldu.

 

bartin-20140309-01.jpg

 

bartin-20140309-02.jpg

 

bartin-20140309-03.jpg

 

bartin-20140309-04.jpg

 

bartin-20140309-05.jpg

 

bartin-20140309-06.jpg

bartin-20140309-10.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler