Van’da Mısır ve Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Programı

Van’da Mısır ve Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Programı

Özgür-Der mensubu üniversiteli hanım kardeşlerimiz, okumak amacıyla Van’da bulunan Mısırlı ve Suriyeli öğrencilerle pazar günü bir araya geldiler.

Özgür-Der mensubu üniversiteli hanım kardeşlerimiz, okumak amacıyla Van’da bulunan Mısırlı ve Suriyeli öğrencilerle pazar günü bir araya geldiler. Yüzüncü Yıl Üniversitesinde gerçekleştirilen programa, 100’e yakın öğrenci katıldı.  Tanışmanın ardından sohbet havası içinde gelişen programda, Van’a gelen kardeşlerimizin yalnız olmadıkları özellikle vurgulandı. 

Toplantıda; kardeşlik, Müslümanca yaşama, müminlerin temel özellikleri gibi konular da Kur’an ayetleri ışığında işlenip gündemleştirildi. Hz. Peygamber dönemindeki Ensar – Muhacir kardeşliğinin de hatırlandığı ve günümüz koşullarında pekiştirildiği programda mülteci kardeşlerimizin karşılaştığı çeşitli sorunlar, yaşadıkları sıkıntılar da dile getirildi:

1- Oturma izni alamıyorlar, ikamet konusunda maddi ve manevi zorluklarla karşılaşıyorlar.

2- Hiçbir yerden burs alamıyorlar. Ekonomik alanda ciddi sıkıntı yaşıyorlar.

3- Derslere genellikle ikinci dönemde başladıkları için ilk dönemde işlenen konulara vakıf olamıyor ve eğitim alanında sıkıntı çekiyorlar.

4- Kampüs içinde Türkçe kursu istiyorlar.

5- Hastanelerde muayene olamıyorlar. Bu sorunun çözülmesini istiyorlar.

6- İslami eğitim almak istiyorlar.

7- KYK'da kalan öğrenciler, yurt ücretlerini ödeme yapmakta konusunda güçlük çekiyorlar.

Katılımcılar, bu tür programları daha sık düzenleme, birbirleriyle dayanışma içinde olma, kardeşlik hukukunu pekiştirme ve sorunları el birliğiyle çözme konusunda istişarenin önemini vurguladılar. Programın sonunda İslam dünyasındaki ve Türkiye’deki güncel gelişmelerle değerlendirmeler de yapıldı.

 

van-20140318-00.jpg

 

van-20140318-01.jpg

 

van-20140318-02.jpg

van-20140318-03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler