Sakarya’da Haykırış Belgesel Gösterimi

Sakarya’da Haykırış Belgesel Gösterimi

Sakarya İlim ve Hikmet Vakfı ile Sakarya Özgür-Der Şubesinin birlikte düzenledikleri “HAYKIRIŞ BELGESELİ GÖSTERİMİ” Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Ahmet Eker’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealin okumasıyla başlayan sunuculuğunu Sakarya Özgür Düşünce Topluluğundan Muhammed Beydüz’ün yaptığı programda Özgür-Der Sakarya Şube Başkanı M.Baki Kızıltepe yaptığı selamlama konuşmasında Suriye’de yaşanan dramın yanı sıra olayın direniş boyutuna da dikkat çekti.” Bizler vahyi doğruları hayatımızın temel düsturu haline getirme çabası içinde olan müslümanlar olarak; “Allah’ım senden başka kimsemiz yok” diye haykıran Suriyeli kardeşlerimizi ne Baas diktatörlüğünün olmayan insafına, ne de emperyalist güçlerin keyfine terk edemeyiz! Biz Müslümanlar “Rabbimiz, bu zalim güruha karşı bize katından bir yardımcı gönder” diye yalvaran mazlum kardeşlerimize sahip çıkmak için elimizden geleni ortaya koymakla mükellefiz” diyerek konuşmasını sürdüren Kızıltepe;

” Direnişin başladığı ilk günden bu güne kadar Sakarya halkı, samimiyetsiz ve tutarsız yaklaşımlarla Suriye halkının onurlu direnişini gölgeleme ve kirletme girişimlerine itibar etmemiş, Suriye halkıyla dayanışma çağrısını karşılıksız bırakmamıştır. Bu minvalde yapılan konferanslar, paneller, seminerler ve basın açıklamaları ve yardım kampanyaları bu gün olduğu gibi teveccüh görmüş ve Sakarya dan Suriye ye 43 tır  gıda yardımı ulaştırılmış .Bu gün düzenlemiş bu odlumuz bu program sonucunda da elde ettiğimiz gelir ile bir tır un hedefimize %80 yaklaşmış bulunmaktayız inşallah kısa zaman içinde bir tır daha unun Sakarya dan Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yola çıktığını duyacaksınız . Bu  hayırlı işe vesile olan ve bu gün aramızda olan HAYKIRIŞ belgeseli yönetmeni Tülay GÖKÇİMEN ve Suriyeli mülteci İman BEDİR’e, İLİM ve HİKMET VAKFIN’na, maddi ve manevi destek veren burada olan veya olamayan ve emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun.

Diyerek konuşmasını bitirdi.  

Ardından 1982 Hama Katliamında Suriye’den ayrılmak zorunda kalan ve Türkiye’de muhacir olarak yaşayan İman Bedir ve sonrasında HAYKIRIŞ Belgeseli Yönetmeni Tülay Gökçimen de izleyicileri selamladılar. Haykırış Belgeseli’nin gösterimin ardından program sona erdi.

 

sakarya-20140323-01.jpg

 

sakarya-20140323-02.jpg

 

sakarya-20140323-03.jpg

 

sakarya-20140323-04.jpg

sakarya-20140323-05.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler