Mısır Cuntasının İdam Kararları Diyarbakır’da Lanetlendi!

Mısır Cuntasının İdam Kararları Diyarbakır’da Lanetlendi!

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin çağrısıyla Ofis’te buluşan Diyarbakırlı Müslümanlar Mısır’daki idam kararlarını protesto ederek, direnen Mısırlıları selamladı.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin çağrısıyla Ofis’te buluşan Diyarbakırlı Müslümanlar Mısır’daki idam kararlarını protesto ederek, direnen Mısırlıları selamladı.

Memur-Sen, Mazlumder ve Dicle Fırat Diyalog Grubu’nun da destek verdiği eylemde, açılan pankartlar, taşınan dövizler, atılan sloganlar ve yapılan konuşmalarla Mısır’daki cunta yargısı protesto edildi.  

“Cuntanın İdam Kararları Müslüman Kardeşlerimizi Yıldıramaz”

“Cuntanın İdam Kararları Müslüman Kardeşlerimizi Yıldıramaz” ve “Dünyanın Sessizliğine Rağmen Susmayan, Cuntanın Katliamlarına Karşı Direnen Mısır Halkına Bin Selam” pankartlarının açıldığı eylemi Ömer Aslan yönetti. Eylemin amacı hakkında kısa bir giriş konuşması yapan Aslan, katliamlara rağmen sivil direniş sergileyen Mısırlı müslümanların tarih yazdığını ve buna karşı alınan son idam kararlarının da Mısır cuntasının çaresizliğinin örneği olduğunu vurguladı.

“Hukuksuzluğa ve Laik Zorbalığa Karşı Diren Mursi Diren Mısır, Darbeciler Yenilecek İslami Hareket Kazanacak, Cuntanın İdam Kararları İslami Direnişi Yıldıramaz, 2 Celsede 529 İdam: Sisi’nin Zulmü, Dünyanın Utancı, Serî Hılde Mursî Serî Hılde Mısır, Bıjî Serhıldan Bıjî Îxwan!” şeklinde Türkçe ve Kürtçe dövizlerin taşındığı eylemde Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç da bir konuşma yaptı.

İdamlar Darbe Kararlarının Devamıdır

Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği bu utanç verici karar hakkında Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmamak ve cunta yargısını protesto etmek için toplandıklarını kaydeden Koç, alınan darbe kararının darbe politikalarının bir devamı olduğunu belirtti.

İhvan’ı yasaklayan Mısır cuntasına, onu “terör örgütü” ilan eden Suudi Amerika’ya, darbeye suskun kalan Batılı emperyalistlere, Ortadoğu’nun tiranlarına inat Mursi başta olmak üzere İhvan’ın yiğit erlerinin yanında saf tuttuğumuzu ilan ettiklerini ifade eden Koç, idam kararlarının, darbenin ilk günlerinden itibaren kefenleriyle meydanları doldurarak, adalet ve özgürlük talebinde bulunan ve türlü katliamlardan geçirilen Mısır halkının onurlu direnişinin sürmesi karşısında paniğe kapılan Sisi cuntasının acziyetinin göstergesi olduğunu söyledi.

Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: Vicdan sahibi herkesi özgürlük ve adalet talebi ile ayaklanan halkların yanında olmaya; RABİA direnişini sahiplenmeye ve darbeye direnen Mısır halkını yalnız bırakmamaya davet ediyoruz. Darbeciler ve zalimler dün olduğu gibi bugün de Allah’ın izniyle büyük bir inkılap ile devrileceklerdir.”

“İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı”

Konuşmaların zaman zaman “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı” ve “Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvan’a” gibi sloganlarla kesildiği eylemde topluluk adına Özgür-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Deniz basın açıklaması okudu.

diyarbakir-misir-529-idami-protesto-eylemi03.jpg

diyarbakir-misir-529-idami-protesto-eylemi01.jpg

diyarbakir-misir-529-idami-protesto-eylemi02.jpg

diyarbakir-misir-529-idami-protesto-eylemi04.jpg

diyarbakir-misir-529-idami-protesto-eylemi05.jpg

İşte basın açıklamasının tam metni:

MISIR CUNTASININ İDAM KARARLARI İSLAMİ DİRENİŞİ YILDIRAMAZ!

26 Mart 2014

Darbe karanlığına teslim olmayan, direniş ve şehadet mektebinin aziz öğrencilerine selam olsun!

Tüm baskı ve zulümlere rağmen, adalet ve özgürlük talebiyle meydanları terk etmeyen İhvan-ı Müslimin’in yiğit erlerine selam olsun!

Dünyanın suskunluğuna aldırmadan Rablerine verdikleri söze sadık kalan Mısırlı Müslümanlara binlerce selam olsun!

3 Temmuz’da, Mısır halkının meşru-seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbeyle deviren Sisi cuntasının Müslüman Kardeşler’e yönelik baskı ve zulümleri sınır tanımıyor. Cinayet şebekesi katil cuntacıların emrindeki mahkemeler geçtiğimiz günlerde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluğa daha imza atarak 529 kardeşimize idam cezası verdi. Minye mahkemesinde görülen ve aralarında İhvan-ı Müslimin teşkilatının lideri Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 1200 kişinin yargılandığı bu davada darbe karşıtı protestolar nedeniyle yargılanan kardeşlerimiz “Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı” gibi uydurma suçlamalarla idama mahkûm edildiler.

Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği bu utanç verici karar hakkında Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmamak ve cunta yargısını protesto etmek için bugün burada toplandık. Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen ilk günden bu yana yılmadan direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz. Aylardır devam eden zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit verme pahasına dünyada eşi benzerine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atan Mısırlı kardeşlerimiz bu yargı zulmüne de teslim olmayacaklardır. Esir alınmış olmasına rağmen teslim olmayı reddedip, izzeti tercih eden Muhammed Mursi gibi Mısır mahkemelerinde yargılanan tüm kardeşlerimiz de darbe yargısına boyun eğmeyerek izzetli duruşun nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir.

ABD ve İsrail’in başını çektiği batılı emperyalistlerin ve onların Ortadoğu’daki kuklalarının desteğini alan darbeciler, İhvan’ı yasaklayıp bütün liderlerini ve binlerce üyesini cezaevlerine doldurarak direnişi kırmayı, İhvanı yok etmeyi hayal etmekteler. Oysa Mısırlı kardeşlerimiz ilk günden itibaren kararlı ve azimli biçimde direnmeye devam etmekte ve her fırsatta darbecilerin heveslerini kursaklarında bırakmaktalar. Neredeyse bir asra dayanan köklü İhvan geleneğinden habersiz olan darbeciler, tüm vahşi uygulamalarına rağmen, şahadetin ve direnişin temel bir düstur olarak öğretildiği bu mektebin mensuplarının teslim alınamadığını, direnişin bir türlü kırılmadığını gördükçe adeta deliye dönerek baskılarını arttırmaktalar. Binlerce şehide rağmen bitirilemeyen RABİA direnişi, idam kararlarına da aldırmadan çığ gibi büyümeye devam edecek darbecilerden bu zulmün hesabını muhakkak soracaktır.

İyi bilinmelidir ki Mısır’ın darbecileri Mursi’nin ve İhvan’ın şahsında İslami hareketi tasfiye etmeye, İslami direnişi yargılamaya kalkışmaktadırlar. Batı’nın cuntaya açık desteğinin arkasında da bu gerçek yatmaktadır. Aynı durum, gün geçtikçe İslami tonu daha da belirgin hale gelen Ortadoğu ayaklanmalarına karşı batının ve yerli işbirlikçilerinin takındığı tutum için de geçerlidir. Batı, İslami hareketlerin toplumsal taban bulmasını, halkların adalet ve özgürlük arayışının kaynağı olarak İslami hareketlere yönelmesine asla tahammül edememektedir. Üç senedir Suriye’de zalim Baas rejimine ve ona destek veren işbirlikçilerine karşı yılmadan direnen ve bu uğurda her türlü bedeli ödeyen-ödemeye devam eden Suriye halkının tericihi İslami direniş olduğu için Suriye halkı dünyanın gözü önünde soykırıma uğratılmakta her türlü vahşete maruz bırakılmaktadır. Bu durum, insanlık tarihi boyunca adalet ve özgürlük mücadelesi veren mü’min erlerin tuğyana karşı yürüttüğü onurlu direnişin devamı; hak ile batılın kadim savaşıdır. Şüphesiz hak gelmiştir ve batıl ise muhakkak yok olacaktır.

Bizler Diyarbakırlı Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz. Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!

Yaşasın İhvan-ı Müslimin’in Onurlu Direnişi! Kahrolsun Cunta ve İşbirlikçileri!

ÖZGÜR-DER DİYARBAKIR ŞUBESİ

Önceki ve Sonraki Haberler