Kdz. Ereğli'de Mısır Cuntası Protesto Edildi

Kdz. Ereğli'de Mısır Cuntası Protesto Edildi

Kdz. Ereğli’de faaliyet yürüten Ümid ( Ümmet İçin Dayanışma ) Platformu yapmış olduğu basın açıklaması ile Mısırlı darbecileri protesto etti.

Rabia işaretleri ve tevhid bayraklarının olduğu eylemde “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacak”, “Darbeciler Yenilecek İslami Hareket Kazanacak”, “Allah’ın Yardımı Yakındır” yazan dövizler taşındı.  Kenan Ersoy tarafından yapılan açılış konuşmasında yakın coğrafyamızdaki intifadaların bir halkası olan Mısır direnişi selamlandı. Darbecilere karşı onurlu bir mücadele sergileyen ihvan mensubu kardeşlerimizin yalnız olmadıkları, onların mücadelesinin Ereğli’deki Müslümanların da mücadelesi olduğu ifade edildi. Suriye’de zalim Esed’e karşı verilen mücadele ile Mısır’da darbeci Sisi arasında hiçbir farkın olmadığının belirtildiği sunuş konuşması sonrası basın açıklaması İsmet Yıldız tarafından okundu.

“Defol Sisi Seninleyiz Mursi”, “Suriye’den Mısır’a Direnişe Bin Selam”, Müslüman Zulme Boyun Eğemez” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında; 529 ihvan mensubu kardeşimize verilen idam cezalarının Adeviyye’de şehid edilenlerin direnişini bitiremeyeceği, gayr-i meşru mahkemelerin hiçbir kıymetinin olmadığı açıklandı. Müslümanların darbeci zihniyeti, istiklal mahkemelerinden, 28 Şubatlardan iyi tanıdığı ifade edilerek, zalimlere karşı Mısır’da izzetle direnen kardeşlerimiz gibi, evlerimizde oturmayarak meydanlarda olacağımız belirtildi. Tüm dünyanın suskunluğu karşısında tarihte az rastlanır bir direniş sergileyen Mısır halkı ve şehid edilenlerin selamlandığı konuşma ile basın açıklaması tamamlandı.

Son olarak Davut Çevik tarafından, zalimlerin planlarının altüst olması, Müslümanların sorumluluklarını hakkıyla yerine getirerek zaferler elde etmesi için Rabbimize dua edildi.

eregli-20140328-01.jpg

eregli-20140328-02.jpg

eregli-20140328-03.jpg

eregli-20140328-04.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Mısır'da Adaletin Ve Aklın durmasının Sonucu “ İDAM KARARLARI”dır.

Tunus’ta, Libya’da, Yemen’de, Suriye’de ve Mısır’da canlarını özgürlükleri karşısında ortaya koyan Müslüman halklar topraklarında adalet, tevhit, özgürlük içinde yaşamak istiyorlar. Mısır'da halkın adalet, tevhit ve özgürlük için devrin firavunu Hüsnü Mübarek ve yandaşlarına sokak sokak, meydan meydan direnişleri sonuç vermiş ve firavun Hüsnü Mübarek yıkılmıştı.

Fakat batılı sömürgeci ülkeler ve koltuklarını kaybetmekten korkan bölgedeki işbirlikçi diktatörler el ele vererek Mısır halkının umudu olan Muhammed Mursi ve Mısır'ın özgür insanlarını cezalandırmaya karar verdi. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi 3 Temmuz 2013’de askeri darbe ile görevinden indirdiler. Cuntacılar; yönetimi ele geçirdiklerini açıkladılar. Cumhurbaşkanı Mursi ve Mısır halkını askeri güçler tarafından gayri meşru bir şekilde tutuklandı.

Bütün dünyanın gözleri önünde, halkın ve Hakk'ın temsilcileri katledilirken, sözüm ona demokratlar, özgürlükçüler yalnızca seyrettiler. Kendi putlarını tek tek yiyen batılılar Mısır’da kuklalarının yenisini Mısır halkının başına diktatör olarak diktiler. Efendilerinin Adeviye’de öldürerek bitiremedikleri Esma’ları, üniversiteli gençleri zindanlara dolduruldu. Meydanlarda iradesine sahip çıkan binlerce Mısırlı’yı şehit ettiler. Yetmedi, İhvan-ı Müslimin’in faaliyetlerini yasakladılar ve yasa dışı ilan ettiler.

Şimdi de iğrenç bir tiyatro oyununu hatırlatan sahte mahkemelerle Mısır’ın özgür insanlarını katletmek istiyorlar. Tek suçları adalet, tevhid, özgürlük istemek olan bu yiğit insanları kadın erkek demeden, genç yaşlı demeden yüzer yüzer dünyanın gözü önünde idam sehpalarına gönderiyorlar. Darbe suçundan yargılanması gerekenler Mursi'yi ve cunta karşıtlarını yargılamaya başladılar. Ve Mısır'da, 529 darbe karşıtına idam cezası verildiğini bildirdiler. Biz bu zihniyeti “sanığın idamına delillerin bilahare toplanmasına” kararları ile bilinen İstiklal Mahkemelerinden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti on yılda bir yapılan darbelerden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti idam edebilmek için çocukların yaşlarını büyütenlerden biliyoruz. Biz bu zihniyeti 28 Şubat’ın yürütülen tanklarından biliyoruz. İhvanı Müslim’ini yani Müslüman Kardeşleri “terör örgütü” ilan etmek isteyen zihniyet bilsin ki ümmet yeniden diriliyor, ümmet dayanışması yeni baştan yazılıyor müslümanlar yine ve yeniden iman ediyor. Peki; 529 idam kararı Mısır’daki direniş ateşini söndürebildi mi? Bu idam kararlarını duyan Müslümanlar evlerine mi kapandılar? Siz evinize mi kapandınız biz evimize mi kapandık. Elbette hayır!

İman eden, düşünen, özgürlüğe sevdalı olan, insanım diyen herkesi Mısır'daki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında çığlık olmaya davet ediyoruz. Özgürlük, adalet yalnız bizim değil bütün insanlığın hakkıdır. “Onlar Yakında Nasıl Bir İnkılap İle Devrileceklerini Göreceklerdir”   

 Mısır'da hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. Bu kapsamda Mısır'da "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek" için cunta karşıtı gösteri yapan 529 kişiye idam cezası verilmesini kınıyor, Rabia direnişinin sahiplenilerek darbeye karşı direnen Mısır halkını yalnız bırakmamaya, uluslararası arenayı yargısız infaza karşı ortak bir eylem planı doğrultusunda harekete geçmeye çağırıyoruz.

Mısır Yargısı şuanda darbeci ve baskıcı yönetime alet olmuştur. Cunta, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Darbe karşıtlarına idam cezası verildiği gün adalet ve insanlığın ayaklar altına alındığı gündür.

Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Büyük bir baskı sonucu adalet terazisine müdahale söz konusu iken dünyanın sessiz kalmasını kabullenemiyoruz. Bu ikiyüzlülükten herkesin vazgeçmesini istiyoruz.

Muhammed Mursi dâhil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.

Emperyalist sömürgeci devletlerin ve işbirlikçi diktatörlerin İslam coğrafyasında yüzyıldır estirdikleri teröre, yaptıkları soyguna artık yeter, dur diyor ve tarihe yeni bir katliamın geçmesini engellemek istiyoruz.

Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da, katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, onurlu bir duruş sergileyen Mısır’lı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu Ereğli’deki Müslümanlar olarak ilan ediyoruz.

EREĞLİ ÜMİD ( ÜMMET İÇİN DAYANIŞMA ) PLATFORMU

(FEDA-DER, ÖZGÜR-DER, ÇINAR-DER, ANADOLU GENÇLİK, AS-DER, ERİMDER)

Önceki ve Sonraki Haberler