Özgür-Der Genel İstişare Toplantısı Ankara’da Yapıldı!

Özgür-Der Genel İstişare Toplantısı Ankara’da Yapıldı!

Özgür–Der temsilcileri 14. Genel İstişare Toplantısı için 3-4 Mayıs tarihlerinde Ankara’da bir araya geldiler.

Hak-İş’e ait Emek Konukevi’nde yapılan toplantı farklı il ve ilçelerdeki Özgür-Der şubelerinden ve irtibat içinde bulunulan kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

İki gün süren oturumlarda bir yıllık süreç içinde genel merkez ve şubelerin faaliyet ve programlarının değerlendirilmesi ile birlikte mevcut ilişkilerin nasıl daha düzenli ve yoğun bir zemine taşınabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye ve dünya gündeminin ele alındığı oturumlarda Mısır ve Suriye intifadalarında gelinen süreç ve yansımaları; siyasal, ekonomik, kültürel politikalarıyla AK Parti iktidarı değerlendirmesi; Hükümet-Gülen Grubu çatışması; yerel seçimler; Cumhurbaşkanlığı seçimleri; çözüm süreci, Ergenekon-Balyoz ve 28 Şubat dava süreçleri; Mavi Marmara davası ve Türkiye-İsrail ilişkileri, cezaevindeki Müslümanlar başlıkları etraflıca değerlendirilerek sorumluluklarımızın altı çizildi.

İslami kimlik ve iktidar ilişkileri bağlamında dikkat edilmesi gereken hususların da ele alındığı oturumlarda yaşadığımız coğrafyadaki temel sorunları İslami kimlikli adil ve dengeli bir perspektifle ele alan bir duruşun imkanlarını çoğaltma yönünde verimli tartışma ve değerlendirmeler yapıldı. Değişen siyasal-sosyal yapının ortaya çıkardığı koşulların Müslümanların sorumluluğunu arttırdığına dikkat çekilerek tebliğ, davet, şahitlik çabalarında farklı araç ve imkanlar üzerinde istişarelerde bulunuldu.

İstişare toplantısı önümüzdeki süreçte yapılması planlanan eylem ve etkinlik takviminin belirlenmesi ile sona erdi.

Fotogaleri İçin Tıklayınız

20140504_koordinasyon-toplantisi_ankara-(7).jpg

20140504_koordinasyon-toplantisi_ankara-(1).jpg

20140504_koordinasyon-toplantisi_ankara-(4).jpg

20140504_koordinasyon-toplantisi_ankara-(10).jpg

Fotogaleri İçin Tıklayınız

Önceki ve Sonraki Haberler