Muhammed Kutub İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Muhammed Kutub İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mekke’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden öncü İslam âlimi Muhammed Kutub için Fatih’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

İkindi namazını müteakip Fatih Camii avlusunda toplanan Müslümanlar sürgünde yaşayan ve dün vefat eden Mısırlı âlim Muhammed Kutub için gıyabi cenaze namazı kıldı. Şerif Niziplioğlu Hocanın kıldırdığı namazın ve yaptığı duanın ardından Prof. Dr. Ahmet AğırakçaMuhammed Kutub’la ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Muhammed Kutub’un tam bir takva adamı olduğunu ve abisi Şehid Seyyid Kutub’un tamamlayıcısı olduğunu belirten Ağırakça, Kutub’un yazdığı kitapların dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar gibi Türkiyelilerin de uyanışına vesile olduğunu ve dünyadaki birçok İslami hareketin damarlarına kan pompaladığını vurguladı. Fikir ve mücadeleyi meczeden kişiliğiyle Kutub’un tevhidi bilinçlenmenin önemli isimlerinden olduğunu belirten Ağırakça, “Âlimin ölümü, âlemin ölümüdür!” hadisini hatırlattı ve Allah’tan âlimlerimiz için rahmet diledi.

Son olarak programın sunumunu yapan M. Ali Aslan, Mısır’da Abdunnasırların, Enver Sedatların, Mübareklerin Müslüman Kardeşleri ve Mısır İslami hareketini bitirmeye dönük zulmünün Sisi ile devam ettiğini belirtti ve Rabia direnişiyle dayanışma sorumluluğunu hatırlattı.

Program, “İstanbul’dan Mısır’a Direnişe Bin Selam!”, “Seyyid Kutub El Benna Selam Olsun İhvan’a!” sloganları ve tekbirlerle son buldu.

 

20130405-muhammed_kutub_cenaze_fatih_cami-(1).jpg

 

20130405-muhammed_kutub_cenaze_fatih_cami-(2).jpg

 

20130405-muhammed_kutub_cenaze_fatih_cami-(3).jpg

 

20130405-muhammed_kutub_cenaze_fatih_cami-(4).jpg

 

20130405-muhammed_kutub_cenaze_fatih_cami-(6).jpg

20130405-muhammed_kutub_cenaze_fatih_cami-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler