Adana'da İdamlara Karşı Protesto Yürüyüşü

Adana'da İdamlara Karşı Protesto Yürüyüşü

Adana'da Mısır'daki idam kararları protesto edildi.

Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararının 37 kişinin idam kararının onanıp 492’sinin ise müebbet hapse mahkum olması ve yeni bir davada 683 kişiye 9 dakika yapılan yargılama sonucunda idam kararı verilmesi, Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu’nun düzenlediği yürüyüş ile protesto edildi.

Akşam namazını 5 Ocak Meydanında bulunan Kemeraltı Camiinde kılan Müslümanlar sloganlar atarak Çakmak Caddesi üzerinden İnönü parkına doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında ‘Bu Zulme Sessiz Kalma; Allah Yolunda Ölmek En Yüce Gayemiz Derken Şaka Yapmıyorduk (Muhammed Bedii)’, ‘‘Bu Zulme Sessiz Kalma;İşte Mısır’da Darbe Hukuku Katledilen İnsanlık’ yazılı pankartlar açılırken, ‘Mısır’ın idam kararları İslami direnişi yıldıramaz, Bu zulme sessiz kalma, İşte Mısır’ın darbe hukuku, katledilen İnsanlık’ dövizleri taşındı. Yürüyüş sırasında cadde de bulunan esnaf ve vatandaşlardan alkış ve sloganlarla katılım gerçekleşti.

Asla Yolumuzdan Dönmeyeceğiz! İzzet Allah’ın, Rasulünun ve müminlerindir

Açılış konuşmasını Özgürder Adana Temsilciliğinden Recai Aguş kardeşimiz yaptı. Konuşmasına Mısır’dan Suriye’ye, Filistin’den Afganistan’a kadar direnen tüm Müslümanlara selam ederek başlayan Aguş, Mısır cuntasının verdiği idam kararları bir yandan cuntacıların zulmünde sınır tanımadıklarını ortaya koyarken, diğer yandan çaresizliklerini gösteriyordu. Muhammed Bedii’nin şahsında Mısır’da direnen tüm Müslümanları kutluyoruz. Evleri yıkılan, işkence gören ve çocukları öldürülen bu Müslümanlar şöyle haykırıyordu: Asla yolumuzdan dönmeyeceğiz!

Neye talip olduğumuzu bir kere daha gözden geçirmemiz gerekiyor. ‘Bükemediğin eli öpeceksin’ zihniyetinin savunucularıyla, ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol’ emrini hayat tarzı edinmiş olanların ayrıştığı yer burası işte. Biz bedeli ne olursa olsun adaletten yana, haktan yana mücadele eden kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. İzzet Allah’ın, Rasulünun ve müminlerindir.

Daha sonra Kalem Vakfı Başkanı Hasan Gümüştaş kardeşimiz şunları söyledi.

"Bizler ümmet adına çalışıp görevlerimizi yerine getirmediğimiz için kafalarına göre kararlar verip Müslümanları idama mahkum ediyorlar. 1212 can ne demek? Hani Peygamberimiz (as) diyor ya, "Öyle gün gelecek ki siz sayınız çok olduğu halde suyun üzerindeki çer çöp gibi olacaksınız." Biz bir araya bu zulümleri, katliamları kınamak için bir araya geliyoruz. İnşallah bir gün zaferimiz için de toplanacağız."

Program süresince “Katil Sisi Hesap Verecek!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “İşkenceci Katiller Yargılansın!”, “Katil Esad Hesap Verecek!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”, “Suriye’ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Suriye’den Mısır’a Direnişe Bin Selam” sloganları atıldı

 

bayan.jpg

 

bayanlar-yuruyusu.jpg

 

cocuk-doviz.jpg

 

dizi.jpg

 

genel-goruntu.jpg

 

konusmaci.jpg

 

selam.jpg

 

selam2.jpg

sehmuz.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler