Ankara'dan Soma'ya Taziye Mesajı

Ankara'dan Soma'ya Taziye Mesajı

Özgür-Der Ankara Şubesi, Soma'da yaşanan felakete ilişkin olarak taziye mesajı içeren bir basın açıklaması yayınladı.

BASINA VE KAMUOYUNA

Özgür-Der Ankara Şubesi olarak Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında üç yüz işçi kardeşimizin feci şekilde can vermeleri bizi derinden yaralamıştır. Bu elim olayda hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan, rahmet kederli ailelerine sabır, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan etmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu olay, tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizleri de büyük bir üzüntüye boğmuş ve derinden yaralamıştır.

Başından beri üzüntü ve endişeyle takip ettiğimiz bu elim olayla ilgili gerek işletme sahiplerinden kaynaklanan, gerekse devletin ilgili kurumlarından kaynaklanan ihmal ve sorumsuzluğun üzerine gidilmesi, sorumlularının kamunun vicdanını rahatlatacak şeffaflıkta ortaya çıkartılıp hesap vermelerinin sağlanmasını bekliyoruz.

Özgür-Der Ankara şubesi olarak gerek özel, gerekse kamu kurumlarında çalıştırılan her bir bireyin can güvenliğinin sağlanmasının en temel insan hakkı olduğuna inanıyoruz.  Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birinin iş kazalarının oluşturduğunu bu facia, bir kez daha bizlere acı bir şekilde hatırlatmıştır. Her yıl yüzlerce işçi, yeterince önlem alınmadığı ya da ihmal edildiği için "iş Kazası" olarak tanımlanan olaylar neticesinde hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. İhmaller sonucu yaşanan ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamanın doğru ve gerçekçi olmadığına inanıyoruz.

Bu nedenle Özgür-Der Ankara Şubesi olarak Türkiye'deki Kömür ocakları başta olmak üzere doğasında risk barındıran, bütün maden işletmelerinin ve diğer sektörlerin yeniden denetlenerek, varsa eksikliklerinin giderilmesi, işçi kardeşlerimizin can güvenliğinin sağlanması için gereken yasal düzenlemelerinin de yapılmasını bir hak olarak talep ediyoruz.   

Önceki ve Sonraki Haberler