Tatvan’da Ümmetle Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Tatvan’da Ümmetle Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Tatvan’da, Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP) tarafından “Ümmetle Dayanışma Gecesi” düzenlendi.

Program Tatvan Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Programa Araştırmacı-Yazar Kenan Alpay ve Grup yürüyüş katıldı.

Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP) tarafından düzenlenen Ümmetle Dayanışma Gecesinde Bitlis ve ilçelerinin yanı sıra Muş, Diyarbakır ve Van’dan da birçok kişi katıldı. Özgür Eğitim Sen Temsilcisi Sinan Kıranşal’ın sunduğu program, Özgür-Der Üyesi İbrahim Aykan’ın okuduğu Kur’an’ı kerim ve mealiyle başladı. Daha sonra BİKAP adına Bitlis Memur Sen Başkanı İsmet Alca bir  konuşma yaptı.

İsmet Alca’nın konuşması:

“ Kan, gözyaşı ve zulmün hakim olduğu İslam coğrafyasında her geçen gün Müslüman kardeşlerimize yönelik zulüm ve baskılar artıyor. Filistin’de,  Mısır’da, Suriye’de, Tunus’ta, Libya’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Irak’ta ve Kürdistan’da Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor, tecavüze uğruyor, sürgüne tabi tutuluyor. Ortadoğu coğrafyasında Batılı devletlerin, cetvelle çizilmiş sınırlarla ve ulus-devlet anlayışıyla ümmet parçalandı. Ve artık birbirinin diline, kültürüne uzak, birbirinin derdiyle dertlenmeyen bir ümmet ortaya çıktı. “Müminler ancak kardeştirler.” İlahi emri gereği bir vücudun azaları gibi görmemiz gereken kardeşlerimize destek vermek, onların derdiyle dertlenmek, onların acısını kendi acımız bilmek için BİKAP olarak “Ümmetle dayanışma gecesi” düzenledik. Bitlisliler olarak Filistin’de, Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Somali’de, Nijer’de ve dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanlarla kardeş olduğumuzu  ve onlara destek verdiğimizi duyurmak istedik.”

Program ümmet coğrafyasında yaşananları anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Daha sonra Araştırmacı –Yazar Kenan Alpay bir konuşma yaptı.

Kenan Alpay’ın konuşması:

“Bitlisli kardeşlerimizin düzenlemiş olduğu program anlamlı ve değerli buluyorum.Ümmet olarak yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen İslami uyanış yüklenen tek değerdir. Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizi korumak çok önemlidir, zulme karşı mücadele etmek İslami kimliğimizin gereğidir. Yıllarca yaşadığımız ülkede Müslümanlara her türlü işkence ve hakaretin yapıldığını, halen dünyanın  birçok yerinde Müslümanlara karşı zulüm ve işkence davam ettiğini biliyoruz. Dünyanın gözü önünde Suriye, Mısır, Irak vb yerlerde Müslümanların kanı aktığı halde sözde demokrasi havarilerinin kılının  kıpırdamağını görüyoruz. Buna rağmen Müslümanların bu yerlerde gurur ve onur verici bir direniş gösterdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak bir mücadele gösterdiklerine şahit oluyoruz. Allah kendi yolunda da mücadele edenlere zafer verecektir. İnşallah bu program bizleri zafere götürecek bir adım olur. Emeği geçen tüm kardeşlerimizden, özellikle BİKAP bileşenlerine teşekkür ederim.”

Program sonunda ezgileriyle İslam coğrafyasının sesi olan Grup Yürüyüş sahne aldı. Birçok şehirden salonu dolduran coşkulu kalabalık ezgilere hep bir ağızdan eşlik etti.

 

dscf7331.jpg

 

dscf7337.jpg

 

dscf7339.jpg

 

10269058_10152484931434421_8403191891573148075_o.jpg

 

dscf7383.jpg

 

dscf7420.jpg

 

dscf7451.jpg

 

dscf7491.jpg

 

10450765_10152484931279421_9023543793688066942_n.jpg

 

dscf7506.jpg

dscf7520.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler