Binlerce Kişi Gazze İçin İstiklal Caddesi'nde Yürüdü

Binlerce Kişi Gazze İçin İstiklal Caddesi'nde Yürüdü

İsrail'in Gazze halkına karşına yürüttüğü kanlı operasyonlar, İstiklal Caddesi'nde yapılan yürüyüşle lanetlendi.

İsrail'in Ramazan ayının başından beri Gazze halkına karşı yaptığı ve sivil-çocuk ayırt etmeksizin insanları katlettiği kanlı operasyonlar Beyoğlu Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne yapılan ve binlerce kilşinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi.

Aralarında İHHMemur-Sen ve Özgür-Der'in de bulunduğu birçok İslami kuruluşun yer aldığı eylemde "Müslüman Zulme Boyun Eğmez!", "Tarafsız Değil Tarafız! Zulmün ve İşgalin Karşısında Adaletin ve Ümmetin Safındayız!", "Gazze Siyonist Katillere Mezar Olacak! Yaşasın Filistin Direnişimiz!", "Katil İsrail Filistin'den, Katil Esed Suriye'den, Katil Maliki Irak'tan, Defol!" yazılı pankartlar açıldı. Murat Ayar ve Süleyman Kurt'un yönettiği eylemde İHH Genel BaşkanıBülent Yıldırım ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda uluslararası kurum ve kuruluşların bu operasyonlara sessiz kaldığı ve hatta desteklediği vurgulandı. ABD'nin, İsrail'in operasyonlarını ölçülü savunma olarak lanse ettiği hatırlatılan konuşmalarda açıktan verilen desteğin de altı çizildi. Bütün zorluklara rağmen Hamas'ın İsrail'e karşı direndiği ve kara harekatı denemeleri yaptığı kaydedilen konuşmalarda İsrail'in vurduğu hedeflerin birçoğunun sivil hedefler olduğu hatta açıkça çocukların vurulduğu vurgulandı.

Konuşmaların ardından Mikail ve Grup Yürüyüş ezgileriyle kitleye seslendi. Kalabalık, Mikail ve Grup Yürüyüş'le birlikte, Şehitler Ölmez, Slogan, Ey Şehit, Zalimlere Vur ve İntifada ezgilerini seslendirdi.

Fotoğraf: Gökhan Ergöçün/Aydın Ünlü

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

20140717-gazze-yuruyus_istiklal-caddesi-(2).jpg

20140717-gazze-yuruyus_istiklal-caddesi-(13).jpg

20140717-gazze-yuruyus_istiklal-caddesi-(9).jpg

20140717-gazze-yuruyus_istiklal-caddesi-(7).jpg

20140717-gazze-yuruyus_istiklal-caddesi-(8).jpg

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Önceki ve Sonraki Haberler