Adana'dan Gazze'ye Destek 1.Gün

Adana'dan Gazze'ye Destek 1.Gün

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun öncülüğünde Adana halkı İsrail zulmüne sessiz kalmadı.

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun öncülüğünde Adana halkı İsrail zulmüne sessiz kalmadı. 5 Ocak Meydanında toplanan Adanalılar İsrail zulmüne karşı çıkarak Filistinli Müslümanlara destek verdi.

Ayrıca çok sayıda çevik kuvvet ve sivil polis ekiplerinin önem alması dikkatlerden kaçmadı.
 
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda platform adına açılış konuşmasını Serdar Gürbey yaptı. Gürbey, Tarık bin Ziyad'ın  “Arkanızda düşman gibi deniz, önünüzde deniz gibi düşman. Nereye kaçacaksınız? Vallahi sizin için ancak sadakat ve sabır kalmıştır. Düşmanın silahı, teçhizatı ve erzakı boldur. Sizin silah olarak ancak kılıçlarınız, erzak olarak da düşmanın elinden sahip olabileceğiniz vardır.” sözlerini hatırlatarak şöyle devam etti.
 
"Gazze'de yaşanan durumda aynı Tarık Bin Ziyad'ın askerlerine söylediği sözler gibidir. Ve direniş düşmanın kuvvetine rağmen devam edecektir. Biz elimizden geleni yaparak İsrail mallarını boykota katılmalıyız. Halkı Müslüman olan ülkelerin siyaset liderlerinin de boykot çağrısına cevap vermesi üzerlerine yükümlülüktür. Çünkü Peygamber Efendimiz, "Zulme yüz çevirenlerden beriyim" buyuruyor."
 
Açılış konuşmasından sonra söz alan Erhan Atıcı yaşanan zulme asla sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı.
 
"Bu meydanda Müslümanların zaferi ile toplanmayı isterdik, ne yazık ki zalimler Müslümanların üzerine yine üşüştü. Sahilde katledilen çocukların hesabı elbette sorulacaktır. Bizim bir uzvumuz Suriye'de, diğer uzvumuz Gazze'de kesiliyor ve dünya buna sessiz kalıyor. Filistin bizim davamızdır. Nemrut olduğu sürece İbrahimler, Firavun olduğu sürece de Musa'lar hep çıkacaktır. Zalimlerden kim gelirse gelsin direniş yine devam edecek ve davamız zaferle sonuçlanan kadar devam edecektir. Kendilerine gelen peygamberleri katleden Yahudiler hala Müslümanları katlemeye devam etmekte. Her geçen sene daha fazla Müslümanı öldürmekte ve topraklarından sürmektedir. 1956 Han Yunus'ta 254, 1974'te 200, 1981 Beyrut katliamında 300, 2002'de Cenin'de 1800, 2008-2009 Gazze'de 1500 ve 2009'dan 2014'e kadar da binlerce Filistinli katledildi."
 
"Bir kaç gün önce Beyaz Saray'da iftar daveti veren Obama resmen Müslümanlarla alay ediyor. İftarın ardından İsrail'e yaptığı milyon dolarlık destek bunun bir kanıtı. Buradan anlamamız gereken şey, onlarla bizim asla dost olamayacağımızdır. Hamas İsrail'e meydan okuyarak "Son Filistinli şehid oluncaya dek bayrağımız inmeyecek ve topraklarımızdan çıkmayacağız." dedi.

Geçtiğimiz Ramazan ayında yapılan Mısır darbesinin İsrail'e destek olmak ve katliamların önünü açmak için yapıldığını düşünüyorum."

3 gün (Pazartesi gününe kadar) sürecek olan etkinliğe destek isteyerek, program dua ile kapandı.

Sütunhaber

 

img_2884[1].jpg

 

img_2885[1].jpg

img_2886[1].jpg

Önceki ve Sonraki Haberler