Adana'dan Gazze'ye Destek 2.Gün

Adana'dan Gazze'ye Destek 2.Gün

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu Filistin'e destek eyleminin ikinci günü de meydanlardaydı.

Kur'an tilavetiyle başlayan program ezgiler ve marşlarla devam etti. Açılış konuşmasını yapan Muhammed Tosun, Filistin'de yaşanan katliamlara dikkat çekti.

"Siz çocuğunuzun vücut parçalarını etraftan toplamak zorunda kaldınız mı? Bir Filistinli şöyle diyordu. "Ailede 9 kişiydik, içlerinde sadece ben hayatta kaldım. Ve anne-babamın, çocuklarımın parçalanan cesetlerini bir çuvala toplayıp mezara gömdüm". Bu tarifsiz bir acı. Biz buraya sadece Gazze için değil, kendimiz için geldik. Çünkü onlar ayettede belirtildiği gibi sözlerini tuttular.

Neden yeniliyoruz diye soranlara şunu söylemek istiyorum. Eğer ümmetin başına bir şey geliyorsa bu şahısların değil ümmet olarak hepimizin sorumluluğudur.1,5 milyarlık İslam ümmeti olarak Yahudilere hesap soramıyorsak kendimizi hizaya çekmemiz gerekmektedir."

Teravih namazının ardından; Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu, Sütun Haber, AGD, ADYAR, Anadolu Çınarı, AS platform, Mazlum Der, Mustazaf Der, İnsan ve Medeniyet, Kalem Vakfı, Ülfet Der, Şefkatli Eller, Özgür Der, Heda Der bir çok cemaat ve dernek temsilcisinin katılımıyla ABD konsolosluğu ve İncirlik Üssüne konvoy oluşturuldu. İncirlik Üssün'de yoğun güvenlik önemleri arasında basın açıklaması yapan grup, yarın tekrar 5 Ocak Meydanında buluşmak üzere dağıldı.

Nesibe Doğruyol - Sütun Haber

 

adana-gazze-20140721-01.jpg

 

adana-gazze-20140721-02.jpg

 

adana-gazze-20140721-03.jpg

 

adana-gazze-20140721-04.jpg

 

adana-gazze-20140721-05.jpg

adana-gazze-20140721-06.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler