Suriyeli Çocuklar Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

Suriyeli Çocuklar Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

Suriyeli muhacir çocuklar, Gazzeli yaralıları ziyaret etti.

Suriyeli muhacirler tarafından kurulanTEKAFELU “Öksüz, Tutuklu ve Şehit Çocuklarına Bakım Kurumu” ile Özgür-Der Ankara Şubesi Siyonist saldırılarda yaralanan ve Gazze’den tedavi için Türkiye’ye getirilen yaralıları ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerini ilettiler hem de Gazze zaferlerini kutladılar.

Ziyarette şehit ve tutuklu çocukları yaralılara çiçekler ve çeşitli hediyeler verdiler. Ziyarete katılan TEKAFULU Derneği yönetim kurulu üyesi Mus’ab El Nime yaralılar ve yakınlarıyla kısa sohbetlerde bulundu. El-Nime; “Gazze, Müslümanların onuru olmaya devam ediyor. Sizin acılarınızı en iyi bizler anlıyoruz. Suriye’de her gün zalim Esed üstümüze varil bombaları yağdırıyor ve her gün yüzlerce kardeşimiz ya şehid oluyor ya da feci şekillerde yaralanıyor. İşte bu nedenle acılarınızı paylaşıyoruz. Ancak kazandığınız zaferle tüm acılarımızı unuttuk inşallah Allah Suriye’de de zafer kazanmamızı nasip eder.” diyerek özellikle çocuk yarlılara hediyeler verdi.

Ziyarete katılan çocukların yaralı çocuklarla sohbetlerinde ilginç diyaloglar yaşandı. Yaralı kız çocuğu  Madlen, ziyaretlerine gelen çocuklara teşekkür ederek, “Gazze’de İsrail üstümüze bombalar yağdırırken Türkiye’den başka kimse yoktu yanımızda, Suriye’de de aynı şeyler yaşanıyor. Ama ben büyüyünce nereye bomba atılıyorsa orada olacağım. Bu gün dün olduğu gibi Suriye’nin yanındayız hiç kimse olmasa bile biz sizinleyiz.” Şeklinde kısa bir konuşma yaptı.

Ziyaretler Gazze’li yaralıların tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanelerinde gerçekleştirildi.

Ziyarete katılan Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker’de çocuklara hediyeler verdi ve hem yaralılarla hem de yaralı yakınlarıyla sohbet etti.  Yaralılar ise Salı günü hastane önünde Filistin Elçiliğinden temsilcilerin de katılacağı kazanılan zaferle ilgili bir basın açıklaması yapacaklarını ve organizasyonla ilgili kendilerine yardım talebinde bulundular.

Basın açıklamasının kesin tarih ve saati Özgür-Der Ankara Şubesi tarafından ilan edilecektir.

 

suriye-muhacir-20140901-1.jpg

 

suriye-muhacir-20140901-2.jpg

 

suriye-muhacir-20140901-3.jpg

 

suriye-muhacir-20140901-4.jpg

 

suriye-muhacir-20140901-5.jpg

suriye-muhacir-20140901-6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler