Özgür-Der Antalya Doğa Yürüyüşü Kulübü Kuruldu

Özgür-Der Antalya Doğa Yürüyüşü Kulübü Kuruldu

Özgür-Der Antalya Temsilciliği, uzun zamandır alt yapı çalışmalarını yürüttüğü, Özgür Trekking (Doğa Yürüyüşü) Kulübünü kurdu.

Kulüp hakkında bilgi veren Seyitcan ALTINKAYNAK şunları söyledi:

“Derneğimiz, daha önce çeşitli yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşleri düzenlemesine karşın, süregelen etkinlikleri daha düzenli ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirmek maksadı ile var olan bu çalışmalarını Özgür Trekking Kulübü adıyla 14 Eylül 2014 tarihinde faaliyete geçirmiştir. Kulübümüz; yeni arkadaşlarımızın birbirlerini tanımalarına, doğayı gözlemleyerek tefekkür etmelerine, zor koşullarda birlikte hareket edebilme fıkhını geliştirmelerine, müspet dairede spor yapmalarına; bununla birlikte; betondan toprağa, yapaydan doğala dönmelerine vesile olması adına İslami perspektifte faaliyetlerine başlamış ve bu anlayışla alanında bir ilki gerçekleştirerek mevcut trekking kulüplerine alternatif olarak kurulmuştur.

Bu bağlamda, trekking kulübümüz ilk faaliyetini 2014’de Türkiye'nin en güzel manzarası seçilmiş olan Karaöz - Gelidonya Feneri bölgesinde geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdi. Tarihi 506 km’lik Likya antik yolu üzerinde, 1934 yılında inşasına başlanan ve Akdeniz kılavuz fenerlerinden biri olan Gelidonya Deniz Feneri aynı zamanda 227 metrelik rakımıyla Türkiye’nin en yükseğe konumlanmış feneri olma özelliğine de sahip. Doğa yürüyüşümüz; sabah namazını müteakip 2 saate yakın araba yolculuğu sonunda, Kumluca Mavikent'te bulunan Karaöz mevkiine ulaşmamız ile başladı. Esnaf, memur ve öğrenci arkadaşlarımızdan oluşan 20 kişilik ekibimizle yaklaşık iki buçuk saat boyunca orman içinde masmavi deniz manzarası olan 6 kilometre uzunluğundaki patika yolun ardından Gelidonya Feneri yol ayrımına ulaşıldı. Yol ayrımından itibaren 2 kilometrelik dik ve yorucu tırmanıştan sonra zirvede bulunan fenere ulaşıldı. Burada Barış HOYRAZ kardeşimiz Taha Suresinin 105-109 arası ayetleri okuduktan sonra birlikte öğle yemeği yendi. Yaklaşık bir saat zirvede dinlenen grup, dönüş yolculuğuna başladı. Yol güzergahında bulunan Korsan Koyuna varıldığında saat 14:20’yi bulmuştu. Öğle namazını kılan ekibimiz namazdan sonra denize girildi. Bir süre burada dinlenildikten sonra kalan 2 kilometrelik kısımda tamamlanarak 8’i gidiş 8’i dönüş olmak üzere toplam 16 kilometrelik parkur yaklaşık 7 saatte tamamlandı. Yolculuk sonunda yorgunluk çaylarını yudumlayan kardeşlerimizin yüz ifadelerinden yorgun ama mutlu bir gün geçirdikleri fark edildi.”

Seyitcan ALTINKAYNAK Özgür Antalya Trekking Kulübünün hayırlara vesile olması temennisiyle, önümüzdeki haftalarda etkinliklerin devam edeceğini söyledi..

Önceki ve Sonraki Haberler