İslami Kuruluşlar: Kardeşlerimizin Yanında Olacağız!

İslami Kuruluşlar: Kardeşlerimizin Yanında Olacağız!

Özgür-Der Adana Temsilciliği'nin de bulunduğu İslami STK'lar son günlerde Kobani bahanesi ile Müslümanları hedef alan saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını İnsan ve Medeniyet Hareketi Adana Şube Başkanı Muhammed Tosun okudu.

Açıklamanın tam metni:

PKK yandaşları ile onun siyasi uzantısı HDP, IŞİD örgütünün Kobane’ye saldırmasını bahane ederek bayramdan bu yana başta Adana olmak üzere ülke genelinde; Kamu binalarına, sivil halkın ev ve işyerlerine ve özellikle İslami kimlik taşıyan sivil toplum örgütlerine planlı olarak haince ve vahşice saldırılar düzenlemiş ve bu saldırılar sonucunda 22 can kaybı, yüzlerce yaralı olmuş ve milyonlarca liralık maddi zarar meydana gelmiştir.

Bölgemizin çok çetin bir sınav verdiği çeşitli komplo teorileriyle halkımızın galeyana getirilmeye çalışıldığı şu günlerde yüzlerce yıl, tarih ve kader birliği yapmış bu toprakların insanları olarak her türlü kışkırtma ve provokasyonların halkımızın sağduyusuyla çözüleceğine inanıyoruz. Bizlerin üzerinden icra edilmeye çalışılan tüm plan ve tuzakların daha önce de olduğu gibi boşa çıkacağına inanıyor ve öncelikle Kobani’nin acısını Işid’le hiç bir alakası olmayan mütedeyyin insanlardan çıkarmaya çalışan PKK-HDP Taraftarlarını acilen sağduyulu olmaya çağırıyoruz.

Tüm bu olaylar ciddi bir kaosun habercisi iken, Emniyet güçlerinin ve hükümetin tüm bu yaşananlara ilgisiz kaldığı ayrıca şikâyet telefonlarına “Başınızın çaresine bakın” diyerek olaylara sadece pasif birer gözlemci gibi kalındığı, böylece tarafların sanki bir çatışmaya yönlendirildiği izlenimi doğmuştur.

Ancak devleti, devleti yönetenleri cumhurun başını buradan uyarıyoruz.

Çözüm süreci bozulmasın diye terör örgütü yandaşlarına bu kadar taviz verilemez. Bu kadar şımartılamaz. Devleti, hükümeti adaletli olmaya davet ediyoruz.

Biz Adana’daki İslami Cemaatler/STK’lar olarak bu çatışmanın tarafı olmak istemiyoruz. Fakat vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumakla sorumlu olan Hükümet ve Emniyet güçleri görevlerini yerine getirmediği takdirde, Olayların çığırından çıkacağını Kamuoyunun bilgisine arz ediyor, sıcak çatışmaların yaşandığı yerlerdeki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Duyuruda İmzası Olan Kuruluşlar:

İnsan ve Medeniyet Hareketi Adana
Asımın Nesli Derneği
AGİYAD
Özgür-Der
Mazlım-Der
Heda-Der
Anadolu Çınarı
Yeni Akit
Ülfet-Der
Sütun Haber
Medeniyet Vakfı
Zümrüdüanka Uluslar Arası Öğrenci Derneği
ADYAR
Barış Radyo
Hilal-Der
Eğitim Bir-Sen Adana Şubesi
Alfabe Vakfı
Anadolu Öğrenci Birliği

Önceki ve Sonraki Haberler