Doğa Yürüyüşü Kulubü Kurşunlu Şelale’sindeydi

Doğa Yürüyüşü Kulubü Kurşunlu Şelale’sindeydi

Özgür-Der Antalya Doğa Yürüyüşü Kulubü olarak bu hafta sonu Kurşunlu Şelalesi’nde yine doğayla iç içe huzurlu bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik.

Özgür-Der Antalya Doğa Yürüyüşü Kulubü olarak bu hafta sonu Kurşunlu Şelalesi’nde yine doğayla iç içe huzurlu bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik.

Bayan kardeşlerimiz ve çocukların da bize eşlik ettiği Kurşunlu Şelalesi doğa yürüşümüze sabah 9:00’da otobüsümüzle şehir merkezinden yola çıkarak başladık. Isparta yolu üzerinde bulunan Kurşunlu Şelalesi'ne 10:30’da giriş yaptık.

Yolculuk esnasında doğa yürüyüşü kulübümüzün faaliyetleri, amacı, doğa yürüşlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve çevre temizliği konularında bazı hatırlatmalar ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

33 hektarlık Kurşunlu Şelalesine ait alanda yürüyüşe başladığımızda 18 metre yükseklikten akan şelalenin etrafındaki irili ufaklı şelaleciklerle birbirine bağlanmış olan 7 adet küçük göletten oluşan harika bir manzara ile karşılaştık.

Parkın içindeki mevcut parkurun da dışında ormanın iç kısımlarında kalan patikayı takip ederek yaklaşık iki buçuk saat içinde (takriben 5 kilometre) yürüyüşümüzü tamamladık. Yürüşümüzün ardından yanımızda getirdiğimiz kumanyalarımızı paylaştık ve şelalenin üzerinde bulunan piknik alanında yorgunluğumuzu attık.

Yemeğimizin ardından şelale alanında bulunan küçük ve ferah mescidde cemaatle öğle namazımızı eda ettik. Ardından Yıldırım Aydemir kardeşimizin bazı ayetlerini mealen okuduğu Yasin, En’am, Yunus, Nahl, Neml sureleri ile gün boyu temaşa ettiğimiz ağaçları nebatat ve hayvanatı tefekkür etme fırsatı yakaladık. Okunan ayetlerin bizlerde bıraktığı tesir üzerinde genel ve özel anlamda konuşuldu.

Katılan genç kardeşlerimize Allah’ın bize emaneti olan bu güzellikleri korumamız gerektiği; emaneti muhafaza etme vasfı olmayanlar gibi kirletirsek Müslüman kimliğimize uygun hareket etmemiş olacağımızı anlatarak çevrelerine daha duyarlı olmaları konusunda nasihatlarda bulunduk. Çocukların da daha önce bilmedikleri canlı ve bitkileri de görmeleri onlar için iyi bir deneyim oldu.

Takriben 15:30 da biten programımızın dönüşünde katılan arkadaşların eksik gördüğü konuları ve bizden taleplerini alarak programı sonlandırdık.

antalya-20141019-01.jpg

antalya-20141019-02.jpg

antalya-20141019-03.jpg

antalya-20141019-04.jpg

antalya-20141019-05.jpg

antalya-20141019-06.jpg

antalya-20141019-07.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler