Bartın’da Siyonistlerin Kudüs'e Yönelik Saldırılarına Protesto!

Bartın’da Siyonistlerin Kudüs'e Yönelik Saldırılarına Protesto!

Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girerek mescidimizi postallarıyla kirletmeleri, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda protesto edildi.

Siyonist İsrail'in Mescid-i  Aksa'ya girerek mescidimizi postallarıyla kirletmeleri, Kur'an-ı Kerim mushaflarını yerlere atmaları ve bir çok Müslüman kardeşimizi tutuklamaları Bartın Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda protesto edildi. Basın açıklaması sırasıyla Türkçe-İşaret Dili, İngilizce, Arapça olarak üç dilde  yapıldı.

Platform adına Türkçe açıklamayı Abdullah Akif Çakmak okurken, İngilizce metni Aytaç Veli Pamuk, Arapça metni ise Bartın'da yaşayan Filistinli Helal Ağvad yaptı. Basın açıklaması esnasında "Katil İsrail Filistin'den Defol, Katil İsrail Kudüs'ten Defol, Birruh Biddem Nefdik Ya Aksa, Yaşasın Ümmet Dayanışması, Yaşasın Küresel İntifada, Mescid-i Aksa Onurumuzdur" sloganları atıldı. 

Basın açıklaması Abdullah Erkan'ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Basın açıklamasına, Bartın Gümüş Hilal Derneği, Hasankadı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bartın İHH, Bartın Özgür-Der, Bartın AGD, Gül Der, Eğitim-Bir Sen, Bartın Üniversitesi 313 Fikri Hareketi iştirak etti.

bartin-20141109-01.jpg

bartin-20141109-02.jpg

bartin-20141109-03.jpg

bartin-20141109-04.jpg

bartin-20141109-05.jpg

bartin-20141109-06.jpg

bartin-20141109-07.jpg

bartin-20141109-08.jpg

Eylemde okunan Basın Açıklaması Metinleri:

 

MESCİD-İ AKSA ONURUMUZDUR!

Geçtiğimiz günlerde işgalci İsrail askerleri İslam Ümmetinin ilk kıblesine, Allah'ın etrafını bereketli kıldığı Mescid-i Aksa'ya saldırarak, mescidi postallarıyla kirlettiler, Kuran-ı Kerim mushaflarını yerlere attılar. Dikkat çekilmesi gereken nokta İsrail'in gücü değil, bu çeteye mübarek mekanlarımızı kirletme cüretini suskun İslam dünyasının veriyor olmasıdır. Yani şimdi İsrail askerleri Bartın'da Şadırvan Camii'ne postalları ve silahları ile girseler, ilahi rehberimiz Kur'an-ı Kerimleri yerlere savursalar Bartın'daki Müslümanların tavrı ne olurdu? İşte ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için çok daha fazla tepkiyi dillendirmemiz gerekir, değilse siyonist çete bildiğini okumaya devam edecektir.

Görüyoruz ki Kudüs ve Mescid-i Aksa çok tehlikeli gelişmelere gebe. Siyonistlerin belirledikleri program doğrultusunda giderek daha pervasızlaştıkları ve daha önce "Bu kadarına cesaret edemezler!" diye tahmin edilen adımları birbiri ardına attıkları görülüyor. Kudüs'ü bütünüyle Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa'yı yıkıp Haremi Şerif bölgesinde Siyon Tapınağı inşa etme faaliyetine hız verdikleri anlaşılıyor.

Filistin halkı elinden geleni yapmakta, kadınlarıyla, gençleriyle direnmekteler. Yazdan bu yana Kudüs'te bilhassa gençler sürekli sokaktalar. Kudüs'ün Mü'min kadınları Aksa'yı canla başla savunmakta, işgalcilere karşı direniyorlar. İşgal ve kuşatma altındaki Filistin halkıyla birlikte İslam Ümmetinin topyekün Kudüs'e yönelik Siyonist saldırganlığa karşı harekete geçmesi şarttır.

Aksa'ya sahip çıkma sorumluluğu İslam ümmetinin omuzlarındadır. Kendi halklarını katletmekle meşgul diktatörlerden,  sömürü düzeninin kendi ülkelerindeki uygulayıcısı olan kuklalardan, işbirlikçi yönetimlerden bir beklentimiz yok. Filistin'in işgalinin ilk gününden beri bir şey yapılmadığı ortadadır. Bu vazife İslam coğrafyasında, tüm Ümmet'e düşmektedir.

Kudüs'ün kurtuluşu Doğu Türkistan'ın, Arakan'ın, Patani'nin,Suriye'nin, Çeçenistan'ın, Afganistan'ın kurtuluşundan geçmektedir. Mümin kardeşlerimizin yeryüzünde verdikleri Mübarek kurtuluş mücadelelerine sahip çıkmalı onları imkanlarımız ölçüsünde desteklemeliyiz.

Müslümanlar olarak ilk kıblemiz Mübarek Kudüs'ün işgalini önleyemedik. Siyonistlerce adım adım Yahudileştirilmesini engelleyemedik. Hiç olmazsa Mescid-i Aksa'nın gasp edilmesine izin vermeyelim! Siyonist saldırganlığın Ümmete bu ölümcül darbeyi vurmasını engelleyelim! Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa'nın gasp edilmesi planını durdurabilirsek eğer, inşallah bu Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının tekrar özgürlüğe kavuşması yolunda atılmış bir adım olsun!

Ve Allah'ı, zalimlerin yaptığı şeylerden gâfil sanma. Sadece onları, gözlerin dehşetten açılacağı güne tehir eder (erteler).

 

 

المسجد الأقصى من مقدساتنا

اقتحمت القوات الاسرائيلة المحتلة -قبل أيام قليلة -القبلة الأولى للأمة الإسلامية، المسجد الأقصى التي باركها الله، وقاموا بتدنيس المسجد بأحذيتهم، وإلقاءالمصاحف على الأرض. لكن قوة إسرائيل ليست هي النقطة التي  يجب الوقوف عندها، بلصمت العالم الإسلامي الذي تستمد منه هذه العصابة جرأتها لتلويث الأماكن المقدسة. فلو أن الجنود الاسرائليين الآن دخلوا جامع الشادروان في بارتن بأسلحتهم وأحذيتهم ونثروا أجزاء القرآن الكريم كتاب ربنا على الأرض، فكيفكان يمكن أن تكون ردة فعل مسلمي بارتن؟!كذلك قبلتنا الأولى فإنها تحتاج منا ردة فعل أقوى من أجل المسجد الأقصى،ومن أجل القبلة الأولى، وإلا فإن عصابة الصهاينة ستواصل إفسادها وما تسعى إليه.

إننا نرى أن القدس والمسجد الأقصى حاملةٌ تطوراتٍ خطيرة للغاية. ويبدو أن الصهاينةتسير على مخططها الذي حددتها خطوة تلو أخرى،وما كان يُعتقد في السابق "أنها لن تجرؤ عليه" تخطوها الآن بل بشكل أكثر تهوراً. ومن الواضح أنها تُسَرِّعُ عمليات بناء المعبد الصهيوني في ساحة الحرم الشريف وتهويد القدس وهدم المسجد الأقصى!.

وإن الشعب الفلسطيني يبذل ما بوسعه، وما زال يقاوم بنسائه وشبابه. فالشباب على وجه الخصوص في الشوارع منذ الصيف، ونساء القدس المؤمنات يقاومن المحتلين ويفدين الأقصى بأرواحهن ونفوسهن، ولا بد أن يتحرك  العالم الإسلامي عامة مع الشعب الفلسطيني في ظل الاحتلال والحصار ضد العدوان الصهيوني على القدس.

ومسؤولية حماية الاقصى تقع على عاتق العالم الإسلامي كله. فنحن لا ننتظر شيئا من الطغاة المشغولين بقتل شعوبهم، والألعوبات العملاء في أيدي الدول الاستعمارية ينفذون سياساتها في بلدانهم، فواضح للعيان أنهم لم يبذلوا شيئاً لفلسطين منذ احتلالها، وهذه الوظيفة 'تحرير فلسطين' تقع على عاتق الأمة الإسلامية كلها.

وكذلك لا يمكننا انتظار حزب الله الذي يمطر الصواريخ على المسلمين في سورية، بينما يكتفي بتهديد جيرانه الصهاينة بالكلام، ولقد مللنا من شعارات الزيف التي ترددها إيران من أجل القدس بينما تحشدالمسلحين من أفغانستان واليمن تحت اسم حماية قبر السيدة زينب في الشام، وترسلهم ضد الثوار السوريين.

إن تحرير القدس يبدأ من تركستان الشرقية وأراكان وبَتاني وسوريا والشيشان وأفغانستان، فلابد من أن نشد من أزر إخواننا المؤمنين في كل أرجاء العالم في ثورتهم المباركة من أجل الخلاص ونقدم لهم الدعم ضمن الإمكانيات المتاحة.

إننا إذ لم نستطع كمسلمين أن نمنع  احتلال قبلتنا الأولى القدس المبارك. ولم نستطع حمايتها من الصهاينة والتهويد خطوة خطوة، فعلى الأقل علينا أن لا نسمح باغتصاب المسجد الاقصى! وإن استطعنا كمسلمين أن نوقف اغتصاب المسجد الأقصى فستكون خطوةعلى طريق تحرير القدس وفلسطين كلها من جديد إن شاء الله.

 

Dua metni:

Rabbimiz!

Her şeyin yaratanı, yaşatanı, sahibi ancak sensin. Her şeyin kendisine muhtaç olduğu, hiç kimseye muhtaç olmayan, sınırsız kudret ve yücelik sahibi hamid olan sadece sensin.

Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü için kaydeden sensin. Bizleri sana şirk koşmadan iman edenlerden, her daim sana hakkıyla hamd ve kulluk edenlerden, her daim razı olacağın şekilde salih amel edebilenlerden, her daim malları ve canlarıyla senin yolunda cihat edebilenlerden eyle.

Rabbimiz!

Sırf senin yolunda mücadele eden, Senin Kur'an'da mübarek belde olarak vasıflandırdığın ve 1300 yıldır İslam beldesi olan Kudüs ve Filistin'i, işgalci Siyonist Yahudilere karşı savunmak için canlarını ve mallarını feda eden Filistin'li kahramanlara destek için bu meydana çıktık, bu desteğimizi ve yapmakta olduğumuz dualarımızı kabul eyle.

Rabbimiz!

Senin mukaddes kıldığın beldeleri korumak, dinine değerlerine sahip çıkmak için canını malını senin uğruna feda eden, sana olan sözlerini gerçekleştirmek uğruna şehid olan kardeşlerimizin bedellerini kabul eyle ve bedllerini tüm ümmetimizin kurtuluşu için bir bereket vesilesi kıl.

Rabbimiz!

Siyonist İsrail denen sözde devlet çetesinin tamamen dağıldığı ve özgürlüğüne yeniden kavuşan İslami Kudüs ve Müslüman Filistin'i görebilmeyi, başta Filistinliler olmak üzere bizlere ve bu arzuyla kıvranan tüm Ümmet kesimlerine nasip eyle.

Rabbimiz!

Başta Filistin ve Suriye olmak üzere, Mısırda, Kafkasya'da, Doğu Türkistan'da, Irak'ta Arakanda ve dünyanın dört bir yanında sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri, dinlerini ve İslam beldelerini korumak uğruna mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm mü'minlere ve mücahitlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri sabır ve açık zaferler nasip eyle.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında, her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi eyle.

Rabbimiz

Bizleri İslam düşmanlarının, hainlerin, batı aşıklarının ve işbirlikçilerinin; ırkını, devletini, mezhebini, meşrebini dininden önde tutanların; dinini dünyalık menfaatler için satanların yanında ve safında olmaktan, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak eyle.

Rabbimiz!

Ümmetimizin Kur'an mesajları aracılığıyla bir kez daha dirilmesini, bir kez daha İslam'ın zafer ve üstünlüğe kavuşmasını, bir kez daha İslam'ın adalet ve rahmetini başta Müslümanlar olmak üzere tüm mazlumların tatmasını nasip eyle bizlere.

Rabbimiz!

Bizleri izzet sahibi kıl, tağuta kulluk eden, zalime boyun eğen, hastalıklı halleri göremeyen veya görmezden gelen hayat tarzlarından bizleri koru. Bize senin razı olacağın çıkış yolları nasib eyle.

Bizleri en büyük nimet olan sıratı müstakim üzere yaşayıp ölebilme, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verebilme ve sonsuz cennete kavuşma nimetiyle nimetlendir.

Önceki ve Sonraki Haberler