Mescidi Aksa Baskını Adana’da Protesto Edildi

Mescidi Aksa Baskını Adana’da Protesto Edildi

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları gönüllüleri ve Adanalılar İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını gece yürüyüşü ile protesto etti.

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş eylemi Adana 5 Ocak Meydanında başladı ve İstasyon Meydanına kadar devam etti. 

Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği protesto yürüyüşünde İsrail'in yanı sıra ABD ve Rusya gibi ülkeler de protesto edildi. Yol boyunca "Kahrolsun İsrail", "Oluk Oluk Kan Aksa Kurtulacak El-Aksa" gibi sloganlarla birlikte telbiyeler ve teşrik tekbirleri getirildi.

Yürüyüş kortejinin coşkulu bir şekilde İstasyon Meydanına girmesi ile birlikte etkinlik programı başlamış oldu. Sunuculuğunu Mehmet Çelebi'nin yaptığı program Kur'an kıraati ile başladı.

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu adına Muhammed Tosun ve AS Platform adına Ali Aygün konuşmalarında Mescid-i Aksa'nın önemine ve İsrail'in işgali karşısında ümmetin sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yaptılar. 

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun protesto eylemi araştırmacı yazar Beşir Eryarsoy'un konuşması ve Serdar Gürbey'in yaptığı dua ile sona erdi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu basın sözcüsü Hacı Ali Doğan, küstahlıkta ve terörizmde sınır tanımayan İsrail'i her şart ve ortamda lanetlediklerini, eylemlerinin bundan sonra da devam edeceğini; bu amaçla çeşitli grup, cemaat, vakıf vesair kurum ve kuruluşlar ile istişari görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.

adana02-001.jpg

adana03-001.jpg

adana01.jpg

adana10.jpg

adana04-001.jpg

adana05.jpg

adana06.jpg

adana07.jpg

adana08.jpg

adana09.jpg

Fotoğraflar: Sütun Haber

Önceki ve Sonraki Haberler