Özgür-Der Lise Gurubu Tesettürü Konuştu

Özgür-Der Lise Gurubu Tesettürü Konuştu

Özgür-Der liseli kız grubu 10 Ocak 2015 tarihinde liseli gençlere yönelik düzenlenen seminerlerden ilkini Haksöz Dergisinde gerçekleştirdi.

Özgür-Der liseli kız grubu 10 Ocak 2015 tarihinde liseli gençlere yönelik düzenlenen seminerlerden ilkini Haksöz Dergisinde gerçekleştirdi.

Seminerden önce Özgür Çocuk Kulübü ilk ve ortaokul kızları için hazırlanan "Başörtümü Seviyorum" adlı slayt izlendi. Öğrencilere hediyeleri dağıtılarak seminere geçildi.

"Tesettür" konulu semineri İlayda Okur ve Büşra Ceyran sundu. Seminerlerimizin amacını açıklayan ve tesettürün önemine değinen Büşra Ceyran sözü İlayda Okur'a bıraktı. Sözlerine örtünün takvalı bir insanı temsil ettiğini hatırlatarak başlayan konuşmacı Araf suresi 26. ayeti örnek verdi. Tesettürün fıtrattan geldiğini söylerek bunu Hz. Adem ve eşinin yasaklı meyveden yediklerinde Allah onların mahrem yerlerini gösterdiği zaman örtünme gereksinimi duymalarıyla açıkladı.

Mümin kadınların tesettürünü Nur suresi 31. ve Ahzab suresi 32. ayetleriyle açıkladı. Günümüz gençlerinin gösteriş yapmak için başörtülerini markaları görünecek şekilde bağladıklarını ama bunu tesettürün Allah'ın emri olduğunu unutup nefislerine alet ettiklerinden bahsetti.

Günümüzdeki başörtüsünü yaşlı kadınların takması anlayışının yanlış olduğunu Nur suresinin 60. ayetiyle kanıtladı.

Tesettürün yalnız bayanlar için olmadığını erkeklerinde bir tesettürünün olması gerektiğini Nur suresi 30. ayet ile belitti. Tesettürün yalnız bedenen değil usluben de olması gerektiğini söyledi.

28 Şubat sürecinde başörtüsünün yalnızca bir bez parçasından ibaret olmayıp Müslüman bir kadının kimliğini temsil ettiğini tam olarak kavramış ve bu yolda mücadele etmiş ablalarımızın ve onların arkaların da duran abilerimizin yolunu izlememiz gerektiğini ve onların mücadelelerini benimsememiz gerektiğini vurguladı.

İlayda Okur'un sunumundan sonra sözü alan Büşra Ceyran tesettürün şekille ele alındığında çok çetrefilli olduğunu bu yüzden ona öz olarak yaklaşmamız gerektiğini söyledi.  Kur'an'daki tesettür ayetlerini bütüncül olarak ele almamızın önemli olduğunu vurguladı. Toplumsal inşayı ahlak temeline oturtup ıslah için çabalarımızın olması gerekliliğine değinerek sunumuna son verdi.

Haber: Nuveyba Tahmaz- Melike Belkıs Türkmen

 

fatih-20150111-02.jpg

fatih-20150111-03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler