Eynesil’de Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e Tepki Eylemi

Eynesil’de Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e Tepki Eylemi

Eynesil’de faaliyet yürüten İslami Kuruluşlar Hz.Peygamber (a.s) ‘a hakaret içerikli karikatürler protesto edildi.

Eynesil'de faaliyet yürüten İslami Kuruluşlar Hz.Peygamber (a.s) 'a hakaret içerikli karikatürü yayınlayan Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesini telin etmek için Eynesil Meydanında bir araya geldi.

Eynesil'de Faaliyetlerini sürdüren Eynesil İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları (Eyim-der ) Derneği, Eğitim-Birsen Eynesil Şubesi, Büro Memur-Sen, Diyanet-Sen, Anadolu Gençlik Derneği Eynesil Temsilciliği, Eynesil Furkan-Der ve Özgür-Der Eynesil Temsilciliği'nin birlikte organize ettiği programın sunuculuğu yapan Emine Güdük, 'Eynesilli İslami Kuruluşlar olarak  Charlie Hebdo ve Cumhuriyet gazetesinde Peygamber (s)'e hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanmasını protesto etmek için burada toplanmış bulunuyoruz.'dedi.

Basın Metnini okuyan Eyim-der Başkan Yardımcısı Emin Çoban,' İkiyüzlü ve sahtekâr dünya, işgal ettiği yerlerde ya da işbirlikçileri eliyle öldürülen milyonlarca Müslüman için en ufak tepki dahi göstermezken, bugün yaşam hakkı, ifade özgürlüğü kavramlarıyla Müslümanlar üzerinde baskı kurmaya çalışmakta, faşizmin her türlüsüne izin vermektedir.

Tarihi boyunca faşizmin yanında saf tutmuş, katliam ve yok etmenin savunucusu olmuş cumhuriyet adlı gazete de içinden çıktığı halkın inançlarına saldırmayı her seferinde görev bilmiş ve dün de bu görevinin gereğini yapmıştır.

Hem kurumsal olarak hem de Ceyda Karan, Hikmet Çetinkaya adlı gazetecileri vasıtasıyla, sevgili Peygamberimizi tasvir eden, asla kabul edemeyeceğimiz karikatürleri yayınlamışlardır. Şu bilinmelidir ki Sevgili Peygamberimizin tasvir edilmesi asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur.' Dedi.

Eylemde topluluk 'Canımız Kanımız Feda Olsun Resule',Resule Uzanan Eller Kırılır','Müslüman Zulme Boyun Eğemez.' Sloganları eşliğinde sık sık tekbir getirdi.

Eynesil İmam-Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Mustafa Kadıoğlu hocamızın Müslümanların tekrar Kuran etrafında birleşmeleri için ettiği dua ile eylem sona erdi.

 

eynesil-20150118-01.jpg

 

eynesil-20150118-02.jpg

 

eynesil-20150118-03.jpg

 

eynesil-20150118-04.jpg

 

eynesil-20150118-06.jpg

 

eynesil-20150118-07.jpg

 

eynesil-20150118-08.jpg

 

eynesil-20150118-09.jpg

eynesil-20150118-10.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler