“28 Şubat'ın Müslümanlar Üzerindeki Etkisi”

“28 Şubat'ın Müslümanlar Üzerindeki Etkisi”

Kahramanmaraş Özgür-Der Temsilciliğinde “28 Şubatın Müslümanlar Üzerindeki Etkisi” Konulu Seminer Yapıldı.

Kahramanmaraş Özgür-Der Temsilciliğinin aylık programları kapsamında düzenlediği 28 Şubatın Müslümanlar Üzerindeki Etkisi konulu seminer Özgür-Der genel başkan yardımcısı Kenan ALPAY'ın katılımı ile gerçekleşti. Seminer programı Gökhan ŞİMŞEK'in Şura suresi 36-43. ayetlerinin okunması ile başladı. Kenan ALPAY sunumunda özetle şunlardan bahsetti:

28 şubat post modern darbesinin öncelikle algı operasyonu ile başladı. Bir kaos ortamında ülkenin İslamlaşma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu topluma empoze etmeye çalışarak darbeye zemin hazırladılar. Bu sözde İslamlaşma tehdidi dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan hocanın çeşitli din âlimlerini iftar yemeğine davet etmesi, resmi toplantılarda namaz için ara vermesi gibi makul durumları gerekçe gösterildiğini, bu süreçte hükümeti karalama yıpratma konularında medya aktif olarak kullanıldığını belirtti.

Alpay, bütün İslami faaliyetler engellenmeye çalışıldı, imam hatip ortaokulları kapatıldı, kesintisiz zorunlu eğitim getirildi, üniversite sınavlarında imam hatiplilere ve dolayısıyla bütün meslek liselerine katsayı uygulaması getirildi ve buna benzer birçok alanda sınırlama ve yasaklamalar getirildi. Başörtüsü yasağı da bu dönemde uygulandı. Ev dışında hayatın her alanında tesettürlü Müslümanlar baskı altında tutuldu. Darbeciler medya gücünü kullanarak Müslümanların başörtüsü konusunda ki yaptıkları ve katılımların sayısının binlerle ifade edilen eylemleri basında yer verilmediğine de değindi.

Foto: Ahmet Sami Demir

 

maras-201500301-01.jpg

 

maras-201500301-02.jpg

maras-201500301-03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler