Sakarya'da "Müslüman Tutsaklara Özgürlük" Eylemi

Sakarya'da "Müslüman Tutsaklara Özgürlük" Eylemi

Özgür-Der’in çağrısı ile Türkiye’de birçok ilde yapılan “Müslüman Tutsaklara Özgürlük” eylemi Sakarya'da da gerçekleştirildi.

Özgür-Der'in çağrısı ile Türkiye'de birçok ilde yapılan "Müslüman Tutsaklara Özgürlük" eylemi Sakarya AKM önünde Özgür-Der gönüllüsü Muhammed Beydüz'ün okuduğu basın açıklaması ile yapıldı.

"28 Şubat Hukuksuzluk Sürecinin Mağduru Müslüman Tutsaklara Özgürlük" ve "28 Şubat Darbesi Mağdurlarına Özgürlük-Darbeciler Yargılanırken 28 Şubat Mağdurları neden hala içeride" pankartlarının açıldığı eylemde Muhammed Beydüz ;"Bugün 28 Şubat. Üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen etkilerinin ve mağduriyetlerinin giderilemediği bir darbenin yıldönümü bugün." diyerek başladığı açıklamasına

"Bugün biz buraya 28 Şubatları ve 28 Şubatçıları protesto etmenin yanında o süreçte bazı uydurma delil ve iddialarla cezaevlerine konulan ve halen de cezaevlerinde bulunan Müslüman tutsakların yeniden yargılanmalarını talep etmek için toplandık." diyerek devam etti ve açıklamasını ;

"Sonuç olarak haksız yere ve düzmece delillerle cezaevlerinde tutulan Müslüman tutsakların yeniden yargılanmalarının önü açılmalı ve kendileri de tahliye edilmelidir. Çevik Bir gibilerinin tahliye edildiği mahkeme şayet adaleti sağlamış oluyorsa Müslümanların tahliye edilmeleri bin kere adalettir.

Özgürlük, adalet olmadan adalet ise; inancı kuşanmadan gerçekleşmez." Vurgularıyla bitirdi.

"Darbeciler Yenilecek İslami Hareket Kazanacak" "Tevhid Adalet Özgürlük" sloganlarının atıldığı açıklama Muhammed Beydüz'ün katılımcılara teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

 

sakarya-20150228-01.jpg

 

sakarya-20150228-02.jpg

 

sakarya-20150228-03.jpg

sakarya-20150228-04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler