Muş Özgür-Der'de de Rıdvan Kaya Gündemi Değerlendirdi

Muş Özgür-Der'de de Rıdvan Kaya Gündemi Değerlendirdi

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya Muş Özgür-Der Üyeleri ve Davetlileri İle Sohbet Etti.

7 Mart Cumartesi günü Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya Muş Özgür-Der'i ziyaret etti. Kahvaltıda bir araya gelen Özgür-Der üyeleri ve davetliler, birlikte kahvaltı yaptılar. Ardından Rıdvan Kaya Özgür-Der'in İslami mücadeledeki yeri ve İslami çabalara bakış açısını ortaya koyan bir konuşma yaptı.

Siyasete kayıtsız kalınamayacağını, zaten partili mücadeleye kategorik olarak baştan beri yok sayıcı bir tutum takınmadıklarını ancak fiili siyasetin dışında da Müslümanların yapacağı çok şey olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Kaya, Hükümetin adil ve doğru uygulamaları olduğunda onu desteklediklerini ancak yanlış uygulamalarına da karşı çıktıklarını ifade etti. Çözüm Sürecine de değinen Kaya, bu sürecin hayırlı olacağına dikkat çekerek Türkiye'de darbecilerin dışarıda gezerken onların mağdur ettiği Müslümanların hala hapishanede olduğunu Çözüm Sürecinin sonucunda o Müslümanların da özgürlüğe kavuşabileceklerini umduğunu söyledi.

Katılımcıların bir kısmının gençlerden oluştuğu sohbette, Kaya Müslüman gençlerin sorumluluklarından da söz etti. Tebliğin ihmal edilmemesini, bu konuda çekingen olunmamasını, elde edilen İslami birikimin İslam'dan uzak kimselere aktarılmasını tavsiye eden Kaya, bu bağlamda yapılan istişarelerin pratiğe dönük olmasının önemine dikkat çekti ve özellikle üniversite öğrencilerinin kendi bölümlerinin dışındaki bölümlerde okuyan diğer Müslüman öğrencilerle tanışması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'de eğitim hakları konusunda epey mesafe alındığını belirten Kaya, eğitim müfredatının içeriğinin ise henüz Müslümanların beklentilerini karşılayacak düzeyde olmadığını ifade etti.

Sorular bölümünün ardından sohbet sona erdi.

 

ridvan_kaya-20150307-02.jpg

ridvan_kaya-20150307-03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler