Siyaset-Politika; Reel Siyaset ve İdeal Siyaset

Siyaset-Politika; Reel Siyaset ve İdeal Siyaset

Özgür-Der Ankara Şubesinin aylık konferansları serisinin bu ay ki konuğu Hamza Türkmen’di.

Siyaset-Politika; Reel Siyaset ve İdeal Siyaset konulu konferans dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Konuşmasına, seçim sathı mahalline girdiğimiz dönemde ilgi ve eleştiri bağlamında da olsa siyasi veya politik konuların Müslümanları yakından ilgilendirdiğini ifade ederek başlayan Hamza Türkmen özetle şunları söyledi: "İnsan tabii ki yaşadığı ortamla ve ortamın gündemiyle ilgilenecektir. Bunlardan birisi de yönetim alanıdır. Bu alanla ilgimiz siyaset midir politika mıdır? Ancak bu sorudan önce bir durum değerlendirmesi yapacak olursak; tarihin bakiyesi olan biz Müslümanlar nasıl bir sosyal ortamdayız ve nasıl bir sistem içinde yaşıyoruz?"

"İçinde yaşadığımız toplum bir Kur'an bir tevhid toplumu değil, seküler temelli bir ulus toplumdur. Maalesef ki vahiyle biçimlenmeyen bu toplum seküler bir toplumdur. Seyyid Kutup da ulus toplumlara cahili toplum demiştir. Çünkü bu toplumlar vahyi ve vahyi ölçüleri dışarıda bırakarak oluşturulmuştur. Ulus toplum cenderisine yakalan Müslümanların içinde yaşadıkları toplumlara tüzel kişilik olara ilk defa Kutub cahiliyye toplumu demiştir. Bu toplumlar Batılıların vesayet sistemleri ile kuşatılmışlar, cahiliyyenin hükmü, asabiyesi, kültürü ve gayba taş atma özellikleriyle kirlenmişlerdir. Rabbimiz de vahyin ilk başlangıcında Müddesir Suresi'nde iman edenleri bu cahiliyyeden, ruczdan, kir ve karanlıktan kimliksel olarak hicret etmeye davet etmektedir."

Konferans sonunda dinleyicilerin soruları cevaplayan Hamza Türkmen konuşmasını; "İnsanlığa istikamet göstermek için inzal olan Kur'an'ın ve Resulullah'ın uygulamalarının asıl amacı da, insanları zulümattan nura-aydınlığa ulaştırmak, kullara kulluk yapmaktan kurtarmak, tevhid - adalet ve gerçek özgürlük yoluna yöneltmektir." ifadeleriyle tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler