Eynesil’den Suriye İntifadasına Bin Selam

Eynesil’den Suriye İntifadasına Bin Selam

Özgür-Der Eynesil Temsilciliği ve Eynesil Furkan-Der 5. Yılına giren Suriye İntifadası nedeniyle Eynesil Meydanında basın açıklaması yaptı.

Özgür-Der Eynesil Temsilciliği ve Eynesil Furkan-Der üyeleri 4. Yılını tamamlayan Suriye İntifadasına destek olmak, direnen, mücadele eden Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu ve zalimlerin karşısında olduğunu ortaya koymak için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını grup adına KTÜ Özgür-Der Gençliğinden Arif Can yönetti. Arif Can '4 yıldır tarihin kaydettiği en büyük acılardan birine gark olan Suriye yüz binlerce evladını kurban verdiği bu savaşa barışçıl özgürlük talepleriyle başlamıştı. Ne var ki Beşşar Esed liderliğindeki Baas rejimi halkının talebini kurşunlarla, tanklarla, uçaklarla karşıladı.

Yüz binlerce insanı kayıp ve zindanlarda olan Suriye, 4 yılda yaklaşık 300 bin insanını kaybetti. On binlerce çocuğun ve on binlerce kadının da rejim güçlerince katledildiği Suriye'de milyonlarca kişi de muhacir duruma düşürüldü.

Bizler Eynesilli Müslümanlar olarak Suriye İntifadasının yanında olduğumuz şahitliğini ibadet bilinciyle ortaya koymak için bu meydanda toplanmış bulunuyoruz.'dedi.

Eynesil Özgür-Der'in seminer programı için Eynesil'de bulunan yazar Zehra Türkmen de basın açıklamasında bir konuşma yaptı. Türkmen, 'Hak ve Adalet âşıkları için hayat bir imtihandır. Suriye'de İslami Kimliği baskı altında Müslümanların, ırkçı, sosyalist ve Batıcı Baas diktatörlüğüne karşı 15 Mart 2011 yılında başlattıkları varolma-var kalma – özgürlük ve adalet mücadeleleri 5. yılına girdi. Çok acılar çektiler, kıyımlara uğratıldılar, milyonlarca insan aç, sefil, evsiz muhacir konuma düştüler. Direnişçiler bir taraftan Esed rejiminin bombaları ve saldırılarıyla mücadele ediyor, diğer taraftan koalisyon uçaklarının saldırılarıyla mücadele ediyorlar.

Suriye'de yaşanan cinayete dünya sessiz. Kardeşlerimiz -Menna Gayrek Ya Allah-Allah'tan başka yardımcımız yok diye haykırıyorlar. Oysa Rabbimiz inananlar bir zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman birlik olur dayanışırlar-karşı dururlar (42/39) buyuruyor. İşte bu ibadi sorumluluk gereği buradayız.' Dedi.

Grup 'Son sözü Füzeler, Tanklar, Varil Bombaları Değil; Lebbeyke Ya Allah Diyen Suriye Halkı Söyleyecek' pankartı açarak 'Müslüman Zulme Boyun Eğemez', 'Katil Esed Suriye'den Defol', 'Katil ABD Ortadoğu'dan Defol' sloganları attı.

Basın açıklamasını KTÜ Özgür-Der Gençliğinden Bahadır Bayram okudu. Basın Metninin okunmasından sonra Mustafa Kadıoğlu Suriye, Filistin, Mısır, Irak, Doğu Türkistan ve tüm Müslüman coğrafyalardaki kardeşlerimiz için yaptığımız fiili duayı kavli dua ile taçlandırdı.

 

eynesil-suriye-5-yil-eylemi-protest-syria01.jpg

 

eynesil-suriye-5-yil-eylemi-protest-syria02.jpg

 

eynesil-suriye-5-yil-eylemi-protest-syria04.jpg

 

eynesil-suriye-5-yil-eylemi-protest-syria05.jpg

 

eynesil-suriye-5-yil-eylemi-protest-syria06.jpg

eynesil-suriye-5-yil-eylemi-protest-syria08.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler