Muş Özgür-Der'de Fetih Suresi ve Cemaat Konuşuldu

Muş Özgür-Der'de Fetih Suresi ve Cemaat Konuşuldu

Muş Özgür-Der’de “Fetih Suresi ve Cemaat Bilinci” Konusu Ele Alındı.

Muş Özgür-Der'in bu haftaki (11.04.2015) seminerinin konusu "Fetih Suresi ve Cemaat Bilinci" idi. Konuyu ele alan Erdal Eker, bu sureye adını veren "fetih"in Hudeybiye barışı olduğunu ve görünürde Müslümanların aleyhine olan bu anlaşmanın ardından Müslümanların bir değil iki fethe mazhar olduklarını belirtti.

Hayber anlaşması sayesinde Müslümanların Hayberin köylerindeki Yahudilerin kolunu kanadını kırabildiğini belirten Eker, kısa bir süre sonra da Resulullah Mekke'ye fethedebildiğini ifade etti.

"Muhammed Allah'ın elçisidir. Onunla birlikte olanlar da inkarcılara karşı şiddetli kendi aralarında merhametlidirler. Onların rüku ve secde ederek Allah'tan bir lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Yüzlerinde secde izlerinden (meydana gelen) belirtiler vardır. İşte onların Tevrat'taki vasıfları budur. İncil'deki vasıfları da (şöyledir): Filizini çıkaran, onu güçlendiren, kalınlaşan ve böylece gövdesinin üzerine duran ekin gibi ki ekincilerin hoşuna gider. (Bu benzetme) inkarcıları onlarla öfkelendirmek içindir. Allah onlardan iman edip salih ameller işleyenlere bağışlama ve büyük bir ecir vaadetmiştir." şeklindeki Fetih suresinin son ayetini belirten Eker İlam Cemaatinin nitelikleri konusunda şunları söyledi:

Gerçekten bu Kur'an-ı Kerim'in parlak üslubu ile çizdiği hayret verici bir filmdir. Bu seçilmiş insan topluluğunun en göze batan iç ve dış dünyalarını yansıtan birçok karelerden oluşan bir filmdir bu... Bu filmin bir karesi, onların kafirlere ve kendileri ile ilgili iç dünyalarını yansıtmaktadır. "Kafirlere karşı çetin kendi aralarında merhametlidirler". Bir başka kare, onların ibadetlerini canlandırmaktadır. "Onları rükua varırken, secde ederken görürsün." Bir diğer kare, onların kalplerini, kalplerinden geçen duyguları, içlerinde kaynayıp coşan hisleri yansıtmaktadır. "Allah'tan lütuf ve rıza isterler." Bir başka kare, yüz çizgilerinde, hallerinde ve simalarında ibadetin ve Allah'a yönelmenin izlerini yansıtmaktadır. "Yüzlerinde secde izlerinden nişanları vardır." "Onların Tevrat'taki vasıfları budur." Bu nitelikler Tevrat'taki nitelikleriydi. Bundan sonra arka arkaya gelen kareler onları tıpkı İncil'deki gibi çizgi çizgi gözlerimizin önüne sermektedir. "Filizini yarıp çıkaran"... "Onu kuvvetlendiren"... "Ve kalınlaşan"... "Gövdesi üzerine dikilen"... "Çiftçilerin hoşuna giden ekin gibi." Bu benzetme kafirleri öfkelendirsin diyedir.

Sorular bölümünün ardından program sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler