Adana'da Sisi Cuntasının Kararları Protesto Edildi

Adana'da Sisi Cuntasının Kararları Protesto Edildi

Adana'da sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla bugün Cuma namazını müteakip Adana 5 Ocak Adeviye Meydanında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Metin Efe / Haksöz Haber

Özgür-Der Adana mensuplarının da katıldığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında, Sisi cuntası ve mahkemelerinin Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkında verilen idam cezaları protesto edildi. 'Darbeci Firavunlar, Döktükleri Kanda Boğulacak' 'Cuntanın İdam Kararları, İslami Direnişi Yıldıramaz' 'Darbeciler Yenilecek, İslami Mücadele Kazanacak' pankartlarının taşındığı program, Ali AYGÜN'ün okuduğu basın metni sık sık 'Suriye'den Mısıra Direnişe Bin Selam' 'İhvana Selam Direnişe Devam', 'Birleşin Alimler, Yok Olsun Zalim', 'İhvan'a Adalet, Sisi'ye Lanet', 'Üzülme İhvan, Adana Seninle' 'Firavun Sisi, ABD Pisi' sloganlarıyla kesildi. Daha sonra İdris POLAT hocanın duasıyla program son buldu.

adana-20150522-01.jpg

adana-20150522-02.jpg

adana-20150522-03.jpg

adana-20150522-04.jpg

adana-20150522-05.jpg

adana-20150522-06.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Barışa Adalete Ve Kardeşliğe Çağrımızdır: Haydi Adana, İdama Sessiz Kalma!..

Bilindiği gibi 3 temmuz 2013 tarihinde, mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye karşı askeri bir darbe gerçekleştirilmiş ve darbeci sisinin talimatlarıyla bir yandan kolluk kuvvetlerinin saldırıları diğer yandan baltacıların saldırılarıyla yüzlerce Müslüman şehit edilmiştir.

Darbeciler, istediklerini elde ettikten sonra İhvanı Müslimin cemaatine yönelik baskı ve şiddeti artırmış, herhangi bir şekilde şiddete bulaşmamış cemaat üyelerini terörist ilan etmiş ve ihvanın tüm faaliyetlerini yasaklamıştır.

Tüm dünyanın ve özelde demokrasiden dem vuran Batı'nın gözleri önünde,kanlı darbeyi gerçekleştiren alçak diktatörler, düzmece mahkemeler marifetiyle kardeşlerimize yönelik baskıyı her geçen gün artırmışlardır.

Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren mahkemenin tasması biraz daha sıkılmış olacak ki mahkeme verilen bu cezanın üzerinden çok geçmeden Muhammed mursi hakkında idam kararı verdi. Dünyanın ve özelde tüm İslam coğrafyasının sessizliğinden dolayı verilen idam cezaları,insan haklarına ve insanlığa darbedir. Seçimlerle gelen bir cumhurbaşkanına idam cezası verilmesi başta Batı ve tüm İslam ülkeleri için zulüm ve kendini inkardır.

Zalim ve kukla darbeci sisi, onun emrinde olanlar ve sisi kuklasını parmaklarında oynatanlar ölümle ümmeti, İhvanı ve İhvan lideri Muhammed Mursiyi korkutabileceğini sanıyorsa yanılıyordur.

Bu yanılgının en büyük şahidi tarihtir. Tarih, İbrahimlerin nemrutlarta, Musaların firavunlara had bildirme sahneleriyle doludur. Hiçbir şekilde şüphemiz olmadan inanıyoruz ki en gür seda inşallah islamın olacak.

Son savunmasında;

'Allah bize yeter, O ne güzel vekildir. Allah büyük kerem sahibidir.Allahın ipine sımsıkı sarılın ve dağılmayın. Biz dünyaya barış ve selamet mesajı ile geldik. Biz savaş veya düşmanlık değil ancak insanların hayrını istiyoruz ve bu hayır inşallah gelecektir.' diyen Muhammed mursiyi biz Adanalılar yürekten selamlıyor ve zaferin inananların olduğuna iman ettiğimizi haykırıyoruz.

Biz zalim kararı şiddetle kınarken başta T.C. hükümeti yetkililerini, bütün uluslar arası ve yerel insan hakları örgütlerini, Birleşmiş Milletleri, özelliklede İslam ülkelerini, İslam konferansını ve İslam dünyasında nüfuz sahibi isimleri, insanlık sevgisi ve İslam kardeşliği adına bu haksız ve zalim hükmü durdurmak ve mısır darbe rejiminin bu tip gayrı meşru ve insanlık dışı kararlarını önlemek için insani ve İslami vazifelerini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Başta ülkemizin yöneticilerini ve kendini adil kabul eden tüm dünya idareci ve yöneticilerini, mısırın darbeci rejimine kaştı ambargo uygulamaya, yöneticilerini ülkelerine kabul etmemeye, onlarla olan ticaretlerini askıya almaya,  siyasi ve ekonomik bütün anlaşmaları askıya almaya davet ediyoruz. Adım atmayan ülke ve yöneticilerinin yarın sisi ile beraber anılacağını da hatırlatmak isteriz.

Bütün batı dünyasına sesleniyoruz: Ey Batı dünyası kendi vatandaşlarınıza karşı böylesi bir barbarlığı, böylesi katliamları veya böylesi kararları görmezden gelir miydiniz. Hayır, Asla! O zaman artık ikiyüzlülüğünüzü saklamayın, hak ve adalet iddiasında asla bulunmayın ve dünya için barıştan söz etmeyin. Çünkü sizlerin barış ve adalet ile hiçbir zaman işiniz olmadı.

Sizler kan dökücülersiniz, sizler şiddeti isteyenlersiniz, sizler barış adı altında nifak sokanlarsınız, sizler demokrasi götüreceğiz deyip kan, katlim ve ayrımcılık götürenlersiniz.

Bizler sizleri de sizin kuklalarınızı da artık çok iyi tanıyoruz. Bizler ne sizlerin insan haklarınıza, ne BM'lerinize, ne de sözde demokrasilerinize güvenmiyoruz. Bütün bunları sadece kendi ali menfaatleriniz için kullandığınızın farkındayız ve artık şapka düştü,kel göründü.

Özellikle İslam ülkeleri yöneticilerine ve Ortadoğu ülkelerine seslenmek istiyoruz: Ey makamında rahatlık içerisinde oturan yöneticiler,  bugün desteklediğiniz veya sessiz kaldığınız bu darbeci ve zalim kuklaların aldığı kararlara sessiz kaldığınız sürece, bu kararlar elbet yarın dönüp sizleri de vuracaktır. Onun için yol yakınken ve halklar halen sessiz iken tavrınızı gözden geçirin ve adil olun. Zalime karşı durun ve mazlumlardan yana tavrınızı netleştirin. Aksi takdirde bu ateş elbette sizlere de dokunacaktır. Çünkü Allah adil olandır ve zulüm asla ilelebet devam etmeyecektir.

Bizler ne zalimlerin zulmünü istiyoruz, ne de mazlumların suskunluğunu arzu ediyoruz. Gün ses verme ve hakkımızı arama ve zulme dur deme zamanıdır.Bütün gücü yeten devletlerden, kurumlardan, cemaatlerden, alimlerden, aydınlardan ve tüm Müslümanlardan ve insanlıktan, seslerini zulüm karşısında yükseltmelerini ve mağdurlardan yana tavır koymalarını talep ediyoruz.

Adana sivil toplum kuruluşları yöneticileri, üyeleri, gönüllüleri ve bu zulme sessiz kalmayan tüm adana halkları olarak Mısır halkının meşru cumhurbaşkanının ve onun arkadaşlarının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ederken diktatörlüğe, darbeciliğe ve katliamlara destek veren tüm çıkar odaklarına; insan haklarının birgün herkese lazım olacağını hatırlatarak bu kararı tanımadığımızı kamuoyuna buradan duyuruyoruz.

 

Yaşasın zalimler için cehennem!

Yaşasın darbeciler, ağabeyleri ve işbirlikçileri için cehennem!

Yaşasın tüm dünya için barış diyenler.

Yaşasın tüm dünya için adalet isteyenler.

Yaşasın yeryüzünde tüm Müslümanları inanç olarak  ve tüm insanları yaradılış olarak kardeşi kabul edenler.

'' sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Ancak onları gözlerin donup kalacağı bir güne ertelemektedir'' İbrahim süresi 42

Adana Sivil Toplum Kuruluşları Adına
Ali Aygün

Önceki ve Sonraki Haberler