Özgür-Der ve İhvan-Der’den HÜDA-PAR’a Taziye Ziyareti

Özgür-Der ve İhvan-Der’den HÜDA-PAR’a Taziye Ziyareti

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ile İhvan-Der, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın katledilmesi dolayısıyla HÜDA-PAR’a taziye ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'da, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın katledilmesi, ardından çıkan olaylarda da 3 kişinin öldürülmesi, 2'si ağır 11 kişinin yaralanmasından sonra gerginliğin düşürülmesi için sivil toplum kuruluşlarının girişimleri sürüyor.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ve İhvan-Der'den bir heyet, taziyelerini bildirmek ve tansiyonun düşürülmesi için HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanlığına bir ziyarette bulundu.

HÜDA-PAR yöneticileri tarafından kabul edilen heyet, olaylarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Bu coğrafyanın kana doyduğunun, insanların artık özlediği huzura kavuşmasının zeminin bozulmasının hiç kimsenin hayrına olmadığının vurgulandığı sohbette, HÜDA-PAR heyeti, aylardır onlarca saldırıya uğradıklarını, artık bu saldırıların bir son bulması gerektiğini ifade ettiler. Çözüm süreciyle beraber oluşan asayiş sorunu ve devletin ihmaline dikkat çekilen konuşmalarda, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ve İhvan-Der yöneticileri de 90'lardaki karanlık günleri hatırlatarak, her ne şekilde olursa olsun, birilerinin bu coğrafyayı tekrar o kanlı günlere götürmelerine fırsat verilmemesi gerektiği vurgulandı ve inadına sağduyulu olunmasının gerekliliğinin altı çizildi.

 

hudapar_ziyaret1.jpg

hudapar_ziyaret2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler